aktualizováno: 18.04.2024 22:33:16

Amber Bohemia

Archiv aktualit 2009


Aktuality roku 2009

 

Všechny krásné PF od našich přátel a známých, které jsme obdrželi si můžete prohlédnout TADY

 

31.12.2009
Na krátkou silvestrovskou návštěvu přijela Agáta z Opatovických luk s paničkou Líbou -zde jsou fotky. Seznámit se ale mohla jen s Kissíkem, naše holčičky se na ní netvářily vůbec přátelsky a poslední den v roce jsme nechtěli riskovat žádný konflikt , až se u nás dohárá, zkusíme seznámení na neutrální půdě. Agátka je moc hodná fenečka, celá bráška Achilek .
A večer jsme oslavili Silvestra, nejprve dostali pesani slavnostní kostičky a pak chlebíčky a šampus, tady jsou fotečky

29.12.2009
Dvě háravky a jeden puberťák, ideální sestava - zkuste někoho vyčesávat   Tady ke zhlédnutí.

27.12.2009
Že se u nás žádná návštěva nenají bez asistence salaší a že je to jen pro silné nervy si na vlastní kůži vyzkoušela naše dnešní tradiční vánoční návštěva - Vaše a Renata, naštěstí oba pejskaři. Zdokumentováno zde.

26.12.2009
Tak jsme se těšili na  Blaník a nakonec jsme šli sami, bez našich psů.  Arina i Týna hárají a Kissík si na Štědrý večer rozřízl tlapku a jít nemohl také. Rozdali jsme pamětní listy a nafotili plno foteček, počasí bylo skvělé, na rozdíl od předcházejících vánočních dnů. Zhodnocení akce viz naše Salašnické noviny a fotodokumentace je zde.

24.12.2009
Kromě toho že je dnes Štědrý den tak ještě je dnes Kissíkovi 8 měsíců. Odpoledne jsme zdokumentovali Kissíka takto a fotečky z štědrovečerní večeře jsou zde, včetně Kissouškovy rozříznuté tlapky těsně před večeří .

19-20.12.2009
Konečně to začalo vypadat jako vánoce, napadl sníh, přinesli jsme jmelí ... pár foteček zde a mrazivá neděle na naší zahradě vypadala takto .

16.12.2009
Do sekce Salašnická loga jsme přidali další obrázky a odkaz na web, kde se takových obrázků "salaší" najde ještě mnohem víc. A vánoční salaše najdete   tady

14.12.2009
Moc a moc smutná zpráva nám přišla od přátel. Společník a nerozlučný kamarád našeho Arčíka, skvělý kumpán našich holčiček a téměř dvojník Arinky - Achil Z Opatovických luk nečekaně a náhle opustil svou smečku a v našich duších se usadil smutek - Ášo, budeš nám chybět

12.12.2009
Nejnovější kousek našeho Kissíka je na Blogu   

8.12.2009 Vložena nová sekce: Kdy kam na výstavu v r. 2010.

6.12.2009
V mikulášsky netypickém počasí (zelená tráva, rašící pupeny, podzimní houby v lese) vyhlíželi naši pesani Mikuláše - tady je foto

21.11.2009
Naši salašničtí kámoši Šumpíci přijeli seznámit Arčíka a Achila s již trochu odrostlejším Kissíkem. Ten z nich byl nadšený, nehnul se od nich, nábožně k nim vzhlížel, kluci si to nechali líbit, jen občas ho odkázali do patřičných mezí a on to respektoval. Máme velkou radost z jeho povahy, Káma v jeho věku už na psy ostře vrčel a vyjížděl po nich. Snad bude Kissík vstřícnější. Jak odpoledne probíhalo je zdokumentováno tu.

15.11.2009 
 Podzimní listí, podzimní slunce, relativně teplo, bylo by škoda nevyužít prodloužené volno k focení - tady je důkaz. A také jsme vzali Kissíka na socializaci po místních hospůdkách, mooc se mu to líbilo - k vidění zde.

12.11.2009
Po týdnu mlhy zasvitlo sluníčko - tady je pár dnešních foteček naší smečky.

8.11.2009 MVP Praha
Dnešní výstava byla pro naši Arinku poslední, slíbili jsme jí, že už se nebude muset nikde předvádět , že už bude jezdit jen jako divák na klubovky a tak si dnešek skutečně užila. Jako by to pochopila, vše jí zajímalo, nestávkovala (ne tolik jako jindy ) a tak dostala od finské rozhodčí krom hezkého posudku i ocenění VD, což bylo slušné vzhledem k tomu, že paní rozhodčí udělovala i VD2 . Týna též VD a velice pěkný posudek. Kissík na nás čekal doma, nepoškodil sebe ani zahradu - takže spokojenost na všech frontách. Pár, z haly již tradičně otřesných, foteček je zde.

7.11.2009
Asi na 15 minut vyšlo sluníčko, tak se fotilo - toto

28.10.2009
Jak jinak využít volný den a státní svátek než ve společnosti našich milovaných psíků -zde je výsledek

 

25.10.2009 MVP České Budějovice
 O velký úspěch pro naši CHS se postaral Arcano Amber Bohemia - Arčík - V1 CAC  Dano, díííky  Arina i Týna shodně VD, Týnuška má svoje imaginární štěňátka a v kruhu je hledala, Arina má svou nadváhu, kterou nosí s grácií (dle posudku) . Tady je pár momentek, s dvěma psy v ruce se špatně fotografuje

24.10.2009
 Nás Kissík - Jumbo Jet Revolution z Krainy Zeusa má dnes 6 měsíců - mejdan je zdokumentován zde  a takováto mu přišla gratulace od chovatelky Olgy gratulace_Kissikovi.pdf (57 KB)

22.10.2009
Od majitelů jediných dvou chlapečků z našeho vrhu A (Arcano Amber Bohemia a Ardito Amber Bohemia) jsme dostali čerstvé fotečky - vyrostli z nich úžasní chlapi  Moc děkujeme majitelům a podívat se na ně můžete tady.

19.10.2009
Do menu jsme vložili novou sekci: Anglicko-český kynologický slovník - obsahuje výrazy, které by se mohly vyskytnout v posudku z výstav.

12.10.2009
Ochladilo se, od rána lilo ale pak náhle vykouklo slunce, možná na pár dnů naposledy - tak honem pár foteček - zde jsou

3.10.2009 Klubová výstava Zárybniční lhota
Za krásného počasí proběhla klubovka, zúčastnili se 3 naši odchovanci:
Arcano Amber Bohemia  Arčík- Výborný
Aggina Amber Bohemia  Gina - Výborná
Allerta Amber Bohemia  Týna - Výborná

a máma Aranka Zahrada Záboří již tradičně - s vynikajícím posudkem ale vzhledem k jejímu přístupu - nejsem magor abych běhala nikam a za ničím - takže VD naprosto postačí.
Fotit jsme nestíhali, nebyly volné ruce jelikož byl s námi Kiss jako divák a tak moc a moc děkujeme Big Carloskové Markétě za pomocnou ruku i za fotečky. Co jsme ukradli se svolením autorů z jiných webů je zde a co nafotili majitelé hraběnky Giny je tady. Všem patří náš velký dík !!!!

27.9.2009 Bonitace, Mladá Boleslav.
Týna úspěšně prošla bonitací a je chovná fena. Jako vždy jí z celé bonitace nejvíce zajímal hamburger jedné majitelky, piškoty další majitelky a pak to, jak nejrychleji odjet domů. Foto z bonitace naší Týnušky i s komentářem jsou zde a momentky z celé dopolední akce najdete tady. Děkujeme paní Jolaně z CHS Ladyca Bern za spolupráci při focení.

24.9.2009
 Dnes je Kissíkovi 5 měsíců a takto vypadá

19.9.2009
 2.ročník výstupu salaší na Říp se skvěle vydařil, naše fotečky najdete zde a odkazy na další fotogalerie účastníků výstupu doplníme v sekci Salašnické noviny, kde už uvádíme i oznámení o další plánované akci.

Na Řípu nás natáčela TV Barrandov - sestřih z odvysílaného pořadu je zde.
Naše CHS  měla po skončení akce ještě sraz s přáteli u hraběnky Giny, fotodokumentace je tady. Konečně sepřijela ukázat i třetí sestřička Kytí . Děkujeme páníkům "naší" Ginušky za super přijetí a za pohoštění, všem našim přátelům za společnost a za skvělý den

16.9.2009
Zářijové momentky jsou tady  a na Blogu je nové povídání

13.9.2009 Navštívila nás neteř Hanka s kámoškama, zprvu měly trochu děs z našich salaší ale pak se všichni skámošili. Jo a v garáži byl piknik  Zdokumentováno zde.

10.9.2009
Pár dnešních momentek z našeho dvora máme tady  a jak to u nás dopadne když návštěva dostane něco k jídlu se můžete podívat zde.

5.9.2009 - Dog show Rybníky u Dobříše
 Vloni tropická vedro, letos vítr, déšť a zima. K našim přihlášeným holkám jsme vzali i Kissíka jako diváka. A ten jediný si výstavu patřičně užíval, dalo by se říci že byl přímo nadšený z lidí, pejsků a pamlsků. Arina se začala tvářit otráveně po půl hodině, Týna po dvou hodinách, Kissíkovi nadšení vydrželo až do závěru. Děkujeme všem přátelům, kteří nám pomohli ukočírovat naši lehce nezvladatelnou smečku a my jsme mohli jít do kruhu s oběma holkama současně. Výsledek : třída otevřená: Aranka Zahrada Záboří  VD4 s nadváhou ale přesto krásným pohybem, Allerta Amber Bohemia V1, vítěz třídy  Fotečky zde -na náš foťák už nezbyly volné ruce. Dalších pár foteček od naší milé a bezva "konkurence" také zde  A další fotečky od Lucky Argo jsou tady. No a naše sbírka "kradených" foteček je tu .

2.9.2009 
Aby si náš skřítek Kissík užil dámské společnosti přiměřené jeho věku, vyrazili jsme s ním dnes na návštěvu za Arletou Z příborského ráje a jejím spolubydlícím Badem - fotečky zde.

30.8.2009
 Naši odchovanci nám skutečně dělají radost, na MVP v Mladé Boleslavi získal Arčík - Arcano Amber Bohemia krásné umístěni V2 Res.CAC, gratulujeme a děkujeme paničce Daně
 

29.8.2009 Přidali jsme do menu novou sekci - Krmení, aneb BARF u nás

25.8.2009
Pár foteček z končících prázdnin je zde.

24.8.2009
Našemu skřítkovi Kissíkovi jsou dneska  4 měsíce  

17.8.2009 Jak šel čas aneb historie jednoho gauče

14.8.2009 Přidána videoprezentace Co život dal a vzal aneb všichni naši psi minulí i současní.

13.82009
 My máme KOTEC  Poprvé od dob co chováme psy - víc na Blogu

11.8.2009
Nové povídání na Blogu a nové fotečky včetně dvou nových videí Už hlídáme spolu a Ari je už moje

7.8.2009
Vypravili jsme se na kontrolu další malé salašnické slečny, která se narodila (alespoň teoreticky) v naší putovní  porodní bedně. Jak nás Alicia Tříbarevná láska s páníky a maminou Cindy přivítala se můžete podívat tady.

6.8.2009
 Naše Týnuška a celý vrh A slaví dnes své druhé narozeniny. Všem přejeme jen to nej..., hlavně pevné zdraví a dlouhý život s jejich páníčky, kteří se nám skutečně vydařili - jsou bezvadní a my všem děkujeme za jejich péči a lásku pro naše dnes už dvouletá štěňátka . Jak si svou oslavu užívala Týna je k nahlédnutí tady.

Pohrát si k nám dopoledne přijela Arleta Z Příborského ráje, fotečky jsou zde a video o tom jaký je Kissík při rvačce s dámou gentleman můžete vidět tady  

4.8.2009 Kissouškův první výlet  
Vzali jsme našeho skřítka na první výlet abychom viděli jak snáší jízdu autem a jak se bude chovat v neznámém prostředí k cizím lidem. V autě se mu líbilo, civěl ze zadního okna a kdyby to uměl, tak by mával na posádku za námi jedoucích aut. A na cizí zahradě se choval jako doma, ví bůh zda vůbec postřehl rozdíl  Fotečky zde.

2.8.2009
Týnoviny s Kissem - nové video v sekci

1.8.2009
 Speciální zahradní výstava salaší se zadáváním titulu SjCAC,
která se  konala u příležitosti oslavy 2.narozenin vrhu A proběhla k našemu velkému údivu bez problémů. Několik dnů před oslavou začala hárat Arina a Gina, chlapci dospěli, očekávali jsme velké komplikace a pro jistotu jsme pozvali i našeho veterináře Edu  Velký dík za skvělé občerstvení patří majitelům Arčíka, kteří dovezli báječná grilovaná kolena a vlastně všem zúčastněným, kteří všichni přivezli všem pejskům narozeninové balíčky a lidem všelijaké dobrůtky - opravdu všem moc děkujeme, máme ty nejúžasnější majitele štěňátek a přátele, jaké si jen chovatel může přát  Všichni účastníci "výstavy" obdrželi certifikát SjCAC a ještě byl udělen titul Jezerní královna  Gowee. Fotodokumentace z výstavy je zde a momentky z výstavy je možné prohlížet tady a taky zde a nebo ještě tady.  Děkujeme také majitelům otce našich již odrostlých štěňátek, že přijeli s Apollem (Artuš Stříbrné štěstí) i přes to, že je páníček v neschopnosti. Bohužel, nepřijela Kytí (Astera Amber Bohemia) jelikož panička myslela že je oslava až za týden a odjela na dovolenou. Doufáme, že se s  Kytí brzo uvidíme a fotečky dodáme později. Aktualizována je i sekce Vrh A - dodány společné fotografie

30.7.2009 - Přidány odkazy na nová videa, Kiss je střídavě ochránce nebo zloděj, ještě chudák neví čí je

29.7.2009
V sekci Salašnické noviny jsou propozice na slovenskou klubovku - ke stažení.

27.7.2009
Naprosto neplánovaně se u nás sešly dvě návštěvy, jedna pejskařská - Gita Czech Rea (web nemá) se svými páníčky   a naše kámarádka z mládí, kterou jsme neviděli 22 let - Petra s rodinou, žjící v USA. Pár zmatených fotek je zde, naše holčičky zas předvedly svou dominanci a chtěly sežrat Gitušku, Petřiny děti a naše svačiny  

26.7.2009
Přijet k nám na návštěvu je někdy velké riziko jak zjistila Milada a Maxík, panička hned vyfasovala hrábě a pěkně si u nás vše odpracovala. Milado, díky moc, fotečky jsou tady.


25.7.2009
Po měsíci vzala konečně Arinka na milost našeho malého skřítka Kissouška a už se s ním začíná kámošit, zařadila ho do smečky ale šéfuje tvrdě i nadále, fotečky tady.

24.7.2009
Dnes jsou Kissouškovi 3 měsíce - zde je foto.

19.7.2009
Arcano Amber Bohemia  - NVP Mladá Boleslav, mezitřída V3 - gratulujeme  Fotečky zde.

18.7.2009
Včera v plavkách, dneska v pláštěnce, od rána leje, takto jsme vypadali po 10ti minutách pobytu venku - půl hodiny jsme vytírali salaše a do večera bude vysychat barák včetně psů a nás
K večeru pršet přestalo a Kissíkovi přijela návštěva - psí slečna Arleta Z Příborského ráje, mastili se jako koně, pořádně to nešlo ani fotit -tady je výsledek.

17.7.2009
Badýsek - Ardito Amber Bohemia má nové fotečky ve fotogalerii a nové Aktualitky  

12.7.2009

 

Kissouškovi přijela další návštěva, na chvilku se u nás zastavila Atalka s páníčky. I když to vypadalo zpočátku hrůzostrašně, naše holky se po chvíli zklidnily a nechaly návštěvu projít na zahradu bez újmy na zdraví. Foto zde

 

10.7.2009
Malej, drzej, vyhání Arinku a Týně krade kosti, na všechno štěká - Kisoušek na videozáznamu

7.7.2009
Náš malý skřítek Kiss má plno hraček a PET flaška a kuchyňská chňapka bezkonkurečně vedou, tady jsou důkazy

4.7.2009
Navádět k nepravostem a skákat do jezírka s lekníny přijela dnes za naším Kissouškem Jana - panička od vodní salašnice Gowee, už si u nás vysloužila vlastní přezdívku - baba rybník , fotečky jsou tady.

Fotečky z uplynulého týdne jsou zde, Kissouš už kouká na svět 10 týdnů

1.7.2009
Další salašnická holčička spatřila světlo světa 30.6.2009 v naší putovní porodní bedně. Dlouho toužebně očekávané psí mimi se narodilo v CHS Tříbarevná láska a my je vítáme v salašnické komunitě, přejeme malé princezně a její mamince Cindy Vastré s paničkou Marcelou hodně zdraví a dlouhý a štastný život v milující rodině. 19 -20.6. 2009

 
se naše smečka rozšířila o dalšího člena - z polské chovatelské stanice Z Krainy Zeusa jsme si přivezli pejska jménem Jumbo Jet Revolution (domácím jménem KISS) - více o něm najdete v sekci Naše salaše, už má svou vlastní podsekci a spoustu foteček.

 

 

22.6.2009 - Pozvánka na druhý výstup BSP na Říp - je i v sekci Salašnické noviny

21.6.2009
 Další zářez do pažby, další V1, VT a Krajský vítěz - si dnes může zapsat Arčík - Arcano Amber Bohemia - mooc gratulujeme  Foto z výstavy zde.

15.6.2009
Přidáno další video na téma - kolik námahy je potřeba vynaložit na rozšiřování soukromého
Keltského pohřebiště

13.6.2009
Jahody dozrávají jak o závod, o svou úrodu se s námi přijeli podělit majitelé
Arčíka a Achila a pak ještě dorazila  Mendy (Amanda Ze skoby) s paničkou, užili jsme si další salaší odpoledne - zde jsou fotečky, všem děkujeme za hezký den

6.6.2009
 Dnes se opět můžeme pochlubit úspěchem našeho odchovance  Arcano Amber Bohemia - Arčíka - KV Lysá nad Labem, V1, VT, Krajský vítěz  Dano, gratulujeme a moc děkujeme za tvou péči a lásku, kterou oběma svým psům věnuješ.

My doma jsem místo výstav bojovali náš nekonečný boj s trávou -
tady je to zdokumentováno

 

30.5.2009
Na klubové výstavě v Hradci Králové zazářil Arcano Amber Bohemia - Arčík, získal krásné umístění V3 a ani jeho
  spolubydlící Achil se nenechal zahanbit a v konkurenci mnoha psů získla ocenění V, kluci - moc gratulujeme. Fotky z celé výstavy jsou zde.

23.-24.5.2009 - víkend plný salaší a návštěv
V sobotu přijela návštěva až z Brna - milovník salaší Aleš, návštěvník téměř všech webových stránek salaší a v budoucnu i majitel nějaké krásné salašnické slečny. Aby měl těch salaší kolem sebe hoodně přizvali jsme i
Arčíka s Achilem. Fotečky zde.
Sobotní večer jsme trávili v improvizovaném letním kině u našich sousedů, holky nás skrz plot bedlivě sledovaly a vyslechly úžasnou přednášku o krásách Izraele.
Tady je fotodokumentace.
V neděli dorazili na vzájemnou socializaci majitelé Klarka Queen Elsa a kdo se chce přesvědčit jak moc prý je Klark nedůvěřivý vůči cizím lidem ať se podívá
sem .

16.5.2009
Arcano Amber Bohemia s kámošem Achilem z Opatoviských luk dnes zaváleli na Oblastní výstavě na zámku Kačina a v závěru se utkali spolu o titul Oblastní vítěz. Takže výsledek: Arčík Výborný 1, Vítěz třídy, Oblastní vítěz, Achilek Výborný 1, Vítěz třídy - moooc gratulujeme oběma

15.5.2009
 Jelikož máme v Plzni fantastickou zubařku a bezva kámošku Marcelu se salašnickou holčinou Cindy Vastré, vzali jsme naše holky na výlet a pak jsme se všichni ještě zastavili v CHS Černý Baron, taková exkurze po plzeňských salaších, pozdravili jsme i CHS Orchidea ze Salacaru, fotky jejich úžasné zahrady jsou na konci alba a zahrada přežila jen díky tomu, že jsme naše holky dovnitř nevpustili . Koho jsme v okolí Plzně vynechali, ať je rád.  Dokumentace je tady.

10.5.2009  
Vyrazili jsme s
Atalkou a jejími bezva páníky do lyžařského areálu Moninec, sníh už nebyl, lyžaři také ne, prošli jsme si okolí, viděli jsme Čertovo břemeno, Javorovou skálu, naše holčiky málem ulovily slepici v jedné zahradě ale jinak to byl skvělý výlet a určitě tam někdy natáhneme další salaše - sluší jim to v kopcích  - jak moc můžete posoudit tady.

 

8.5.2009
Na klubovku do Rožnova jsme jet nemohli, pozvali jsme si pejsky k nám, přijel
Arčík a Achil s páníkama Šumpíkama, spousty fotek k nahlédnutí zde.

3.5.2009
MVP Praha - Letňany. Že za týden naše holčičky nemohly zhubnout je víc než jasné. Takže Týna V3, Arina VD a jako zlatý hřeb - hraběnka Gina (
Aggina Amber Bohemia) V1, CAC, res. CACIB. Díky, Martino !!!  Fotečky z haly jsou vždy příšerné, kdo má odvahu může tady kliknout

26.4.2009
 MVP České Budějovice a naše těžkotonážní, syrovým masem vykrmené holčičky se rozhodčímu Václavíkovi příliš nepozdávaly  takže Týna VD3 a Arina VD. No, upřímně, dobrou výživnou kondici vytkl snad každé feně   Fotečky ( i ty již tradičně kradené od Markéty a Big Carlose) jsou zde a CHS Gasadela děkujeme za celodenní azyl  
Arina se v kruhu setkala se svou sestrou
Airin a podoba se prostě nezapře

24.4.2009
Náš pes externista - nové povídání na Blogu

17.4.2009
Dnes se vdávala na zámku Hluboká majitelka Barnabáška, jeli jsme jí popřát a ukázat všem příbuzným jaké úžasné plemeno to do rodiny dostanou  Fotečky z akce jsou zde a další taky tady - od Markéty a Big Carlos , díky !!! Poděkování patří i Lucce za to že trpělivě držela a vodila naši Týnu.

12.4.2009
A jelikož se chystáme s našima holčičkama na svatbu a taky že nastává klíšťatová sezona, proběhlo u nás dnes koupání, které holky upřímně nesnášejí. Jak to probíhalo a co jim zlepšilo pak náladu se můžete podívat
zde.
Ardito Amber Bohemia - Badýsek, dnes úspěšně složil zkoušky ZOP, moc gratulujeme a jsme na něj i na paničku Lenku pyšín, fotečky tady.

11.4.2009
 Zlatá koleda na Veselém vrchu u Mokrska proběhla za krásného počasí za účasti báječných lidiček a 31 psíků, převážně salaší ale i jiných ras. Naše fotečky jsou zde, fotky Markéty tady , další fotečky od Ivči a Jim jsou zde a možná ještě nějaké odkazy dodáme později. Všimněte si - pohoda a klídek, pesani převážně bez vodítek a bez konfliktní, prostě paráda !!! Tady najdete další fotečky od našich kámošů aplíků . Jmenný seznam účastníků je v sekci Salašnické noviny.
A aby byly dobré zprávy dovršeny, na dnešní KV v Mladé Boleslavi
Arcano Amber Bohemia - Arčík V2

6.4.2009
Soused westík Bertík zavítal na náš dvůr a holky ho kupodivu neušlapaly. Zdokumentováno
tady.

4.4.2009
Návštěva a jezírko ale tentokrát bez
Gowee - fotečky zde a vysvětlení na Blogu.

2.4.2009
Dubnové fotečky Arčíka (
Arcano Amber Bohemia) jsou tady a k nám nečekaně dorazila návštěva, konečně jsme zjistili kdo je náš dlouholetý příznivec a návštěvník webových stránek Aleš. Holky nakrmil piškotkama, podrbal, pomuchlal a zas nám odjel, ale ještě se prý objeví v létě, už se těšíme . Foto zde.

22.3.2009
 Hraběnka Gina (Aggina Amber Bohemia) dnes prošla bonitací a je chovná

 

21.3.2009
Skoro omylem jsme natočili naše první
video (zjistili jsme, že to umí jeden z fotoaparátů, které používáme . Přidali jsme tedy novou sekci Videa aneb historky z natáčení do menu a uvidíme jak se bude dařit.

15.3.2009
Obě naše salašnice pokračují ve výrobě vlastního
keltského pohřebiště na zahradě. 

8.3.2009
Dnes slavila Arinka své
5 narozeniny. Pudinkový dortík s piškotama a šlehačkou chutnal i Týně.

7.3.2009 OV České Budějovice
 Zahájili jsme letošní výstavní sezonu. Allerta Amber Bohemia - Týna, poprvé už v mezitřídě V1, Aranka Zahrada Záboří - Arina den před svými 5tými narozeninami si nadělila V1, ´Vítěz třídy, Oblastní vítěz. Zde je fotodokumentace, za naše fotky v kruhu děkujeme Pavlíně Miklíkové, obě holky šly do kruhu hned po sobě, nebyl čas na focení, děkujeme za zapůjčené pomocné ruce ! Další fotky od Markéty najdete tady.


1.3.2009
* Jezírková královna
Gowee se na nás přijela podívat ale měla smůlu, na vodní hladině je ještě led. Tak se alespoň projela na ledové kře což jsme bohužel nestihli nafotit. Fotečky tady.
* A jak vyrostl Arčík - Arcano Amber Bohemia se podívejte zde, Dančo díky za fotečky, je vidět že mu u tebe svědčí  !!!!

22.2.2009 - 25.2.2009 doplněno
Pro naší putovní porodní bednu si dnes přijela Jana a Nela z
CHS Carallsa a my doufáme, že v ní odchovají krásné  zdravé a štastné psí miminko. Tady jsou fotečky z návštěvy a trochu klimaticky náročné cesty. A je to tady - 25.2. se narodila krásná Angel Magic Carallsa  Tešíme se, že bude další pokračování Vzpomínek z porodní bedny na našem Blogu a malé krásce přejeme šťastný život.

20.2.2009
Na Blogu je nové povídání - jen pro otrlé .

19.2.2009
Tady jsou únorové sněhové fotečky našich holek.

14.2.2009
 Fotečky z volného odopoledne v Žižicích jdou zde. Sešlo se spoustu salaší i pár psíků jiných plemen a všichni společně řádili a pobíhali po celém areálu včetně klubovny. K našemu velkému údivu bez větší konfliktů a v super pohodě. Děkujeme Sojkovým za umožnění takovéhoto setkání. Náš vrh A se sešel celý, děkujeme všem majitelům našich už pěkně velkých štěňátek za účast na této akci. Fotky dalších účastníků akce najdete tady a ještě další jdou zde.

11.2.2009
Skvělá zpráva přišla od majitelů naší Ginušky -
Aggina Amber Bohemia, výsledky RTG jsou DKK 0/0, DLK 0/0 !!!! Máme radost a těšíme se stejně jako její majitelé.
A také dnes dorazily
nové fotečky naší Kytí - Astera Amber Bohemia, má se skvěle

9.2.2009
Nové povídání na
Blogu .

8.2.2009
Nadále rozšiřujeme naše keltské pohřebiště, zde jsou důkazy.
A videoprezentace od paničky Arčíka (
Arcano Amber Bohemia) je na tomto odkaze, děkujeme Dančo !!!

7.2.2009
 2.2.2009 ve věku 10ti let zemřel Yorick vom Larums Bernerhof, otec naší Ariny a děda štěňátek vrhu A. Je nám velice líto, že jsme neměli příležitost se s ním osobně setkat ale Arina je prý celý táta, hlavně povahově, tady jsou jeho fotky, které se nám podařilo najít a děkujeme i paní Hoffmanové za poskytnutí fotek z jejího archivu. 

1.2.2009
Happy Gowee Gasadela s paničkou Janou přijely na kávičku a pro brambory - dokumentace zde

25.1. 2009
Že to na naší zahradě bude co nevidět vypadat jak na keltském pohřebišti může kamarád řezník, který holkám věnoval dvě bedny mamutích hovězích kostí. Momentky z hlodání jsou
tady.

11.1.2009
 Zaběhat si s našima holkama na sněhu přijel Achil a Arčík a takhle to pak vypadalo

7.1. 2009
Jak to vypadá když se chcete svéz na airbobu a po hlavě vám skáčou dvě salaše můžete vidět
zde.

5.1.2009
Vložena nová podsekce
Malý domácí lékař do sekce Rady pro začínající chovatele, snad se to bude někomu někdy hodit, i  když ať naši pejsci raději nikdy nestonají !!!!

3.1.2009
Holkám přijela návštěva - Maxík s paničkou Miladou, jak si to všichni užívali je možné se podívat
tady, napadlo i trošku sněhu takže to u nás alespoň vzdáleně zimu připomínalo.

31.12.2008
Poslední den v roce se Arina a Týna rozhodly, že si vyjasní nevyřízené účty aby mohly vstoupit do nového roku s čistým štítem.
Takto to probíhalo.

Co se nám v roce 2009 podařilo - a nejen nám !!!!

Akce: Anička - vše dobře dopadlo

8.3.2009 - z webu útulku: Včera7.3.2009 jsme vyjeli s Aničkou na výlet,kde nás čekala Aničky adoptivní rodina,a jejich dva pejsci Čeník a Julinka.
Cestu autem zvládla Anička na jedničku,byla ukázněný spolujezdec,kterému se výlet líbil.
 
Po příjezdu na místo schůzky jsme Aničku nechali očuchat a seznámit se s jiným prostředím a s okolím domečku,kde Anička stráví svůj zbytek psího života.Když si Anička vše prozkoumala,pustily jsme k ní Julinku (která taky pochází z útulku).Jejich očuchávání a komunikace dopadla dobře,holky se i dělili o piškotky a my jsme z toho měli dobrý pocit.Pak jsme k holkám pustily Čeníka (českého horského psa),který je v rodině nejdéle a je to takový vůdce smečky,měli jsme obavy jak bude Anička na Čeníka reagovat když je v jiném prostředí,jestli se ho nebude bát protože je to veliký pes,ALE opak byl pravdou.Julinka si chtěla s Aničkou hrát Čeník nechtěl být pozadu.
Vše dopadlo dobře a Aničce se ani nechtělo jet zpět na útulek,ani se ji nedivíme,protože to prostředí a ten krásný výhled na krajinu ji závidíme i my.
Anička,Julinka a Čeník jsou krásná trojka,které to bude klapat,a bude jim spolu dobře.
Anička půjde do nového domova v pátek 13.3.2009.
V pátek 13.3.2009 končí pobyt Aničky u nás na útulku.
Myslím si že jsme všichni pro Aničku udělali maximum,jak my na útulku,tak lidičky kteří nám pomáhali jak finančně tak materiálně.
Všem těmto lidem velice děkujeme,a doufáme že takovýchto pejsků jako je Anička bude čím dál tím méně. Děkujeme

 11.2.2009
Útulek v Lanškrouně nám poděkoval za pomoc. 
 

 7.2.2009 - zpráva o stavu Aničky ( z webu útulku): " Dnešní den byl zlomový pro nás pro všechny.
Aničku s Cecilkou se nám podařilo vzít na vodítko na zahradu.Po chvilince váhání se holky rozhodli že to s námí zkusí.Cecilce se to moc nelíbilo,ale jak viděla že Anička s námi spolupracuje vše bylo ok.Hodně jsme je chválili,a vždy dostali piškotek.Bohužel Vašinka se k nám nepřipojila,jen nás z povzdálí sledovala co vůbec provádíme. 
Jinak Cecilka je oddělena od Aničky a Vašinky.Až se dohárá je vhodná k adopci.Zítra půjdeme zase na procházku,a doufáme že se připojí i Vašinka.
Jinak Anička váží 34kg,granulky ji chutnají a má velikou chuť do života."

3.1.2009 byly do útulku Lanškroun přivezeny tři fenky bernského salašnického psa. Byly zabaveny pro týrání. První dvě fenky jsou relativně v pořádku, ale největší starost  dělá třetí fenka Anička, které je 7 let a váží pouhých 18kg ! Jsou velké obavy, zda vůbec přežije, ale pokusí se tam pro ni udělat co bude v silách útulku. Nutně bych pro ni potřebovali kvalitní granule, které jsou ale bohužel finančně nákladnější. Pokud byste kdokoli měli zájem pomoci i sebemenším finančním dary na kvalitní krmivo pro Aničku pošlete příspěvek na číslo účtu útulku: 86-124 740 297/0100 a do právy pro příjemce napište Anička. Tady je odkaz na web útulku.