aktualizováno: 24.03.2024 16:52:04

Amber Bohemia

Archiv aktualit 2014


 Archiv aktualit 2014

 31.12.2014
Flérinka (Belleza Fleur Amber Bohemia) dnes absolvovala již tradičně výšlap na Pustevny, Karle, děkujeme za fotky a za novoroční přání, fotky jsou zde.
Smečku jsme dnes raději vyvenčili jen na zahradě, petrady se už ozývaly od oběda. Poslední fotky roku 2014 jsou tady.

29.12.2014
Konečně se i Slapy a naše smečka dočkali většího přídělu sněhových vloček a tak jsme něco nafotili než to zas roztaje. Dnešní odpoledne na zahradě obrazem je zde.

27.12.2014
Sněhový poprašek a docela velký mráz - tak vypadal dnešní den. Přijela naše tradiční vánoční návštěva, Vašek a Renata. Dovezli pesanům piškoty a Kissík hned na uvítanou samou nedočkavostí prokousl Renatě prst, pažravka jeden. Fotky návštěvy jsou zde a pesani na zahradě tady.

26.12.2014
7.ročník vánočního výstupu na Blaník byl konečně sněhový a vánoce připomínal. Na výlet jsme vzali naši osvědčenou a nejlépe ovladatelnou dvojku, mámu a dceru = Týnu a Kyblíka. Máme vždy plné ruce "organizační práce" a to by s neřízenou střelou Cigošou a těžkotonážním rozverným Kissíkem bylo zcela neproveditelné. I tak nám občas musel někdo (rodina Mezerova, kterým tímto děkujeme za pomoc) naše hodné holčičky přidržet smiley Za rodinu Amber Bohemia dorazili i kluci "Zručáci" (Bowine Brizo a Bolero Dicco) a Jájoš přivezla skvělé psí sušenky, na které musela hned dnes dár recept k této udáílosti na Facebook. Zručáci, moc děkujeme heart Fotky salaší rodinky z Amber Bohemia na Blaníku jsou tady, všechny ostatní bez ladu a skladu jsou zde a podrobnější zpráva o celé moc povedené akci je v sekci Salašnické noviny.

24.12.2014
Štědrý den, společné focení, výlet za sobem na střeše a čekání na ježíška - tak to vypadalo odpoledne u nás a fotky jsou tady.
Štědrovečerní večeře a dárečky u stromečku - zde zdokumentováno.

 

23.12.2014
Den před štědrým dnem a venku opět zelená tráva, krtci řádí, pesani hrabou, jezírko nezamrzlé... vánoční náladu to připomíná je těžko.Večer ale všichni rádi zalehnou doma v teploučku. Foto z dnešního dne je tady.
Na návštěvu přišla Lenka, dnes se jí smečce "sejmout" nepodařilo ale příště to určitě dají cheeky Fotky jsou zde.

13.12.2014
Vyprat, vyrobit doma vánoční atmosféru a pokusit se o společné foto pro PF - to byla víkendová náplň. Něco se podařilo, něco ne. Alespoň vánoční stromek se podařil vyfotit dokud ještě stojí. Dnešní akce obrazem je zde.

11.12.2014
Jelikož máme doma dvě háravky, museli jsme o hlídání smečky poprosit někoho, kdo je schopen je zvládnout. Ujala se toho Katka Eliášová a my jí moc děkujeme, jinak bych musela jet z lázní domů stopem cheeky Ještě jednou moc děkujeme i za zdokumentování toho, jak mne napůl uražená smečka přivítala po 3 týdnech. Tady to je.

21.11. - 11.12.2014 se panička máčela v lázních, proto nebyl web aktualizován. Teď chce poděkovat všem "salašnickým" přátelům, kterým se jí zželelo že je tak dlouho bez psí společnosti a dovezli jí na návštěvu své chlupaté miláčky, aby se s nimi mohla pomazlit. Jste fakt bezva, rodino salašnická. Fotky z návštěv jsou tady a ještě jednou děkuji : Jana Urbanové s Bubetkou (Bubetta Brino Amber Bohemia), Lence Sekáčos Bellinkou (Bethany Bell Amber Bohemia), Pavle Wenzlové s Andíkem a Rockym (Andy Rainbow Star a Rocky...?), Janě Markové s Airinkou a Blackie (Airin Zahrada Záboří a Blackie Rainobow Star) a Janě Pultarové s Harleyem ( Harley Davidson Carallsa) - všichni jste mi udělali obrovskou radost a soubor fotek návštěvníků je zde.
Do lázní se za paničkou vypravil také Kissík (Jumbo Jet Revolution Z Krainy Zeusa) a stal se z něj "švihák lázeňský" - pár obrázků najdete tady angel

4.12.2014
Pár fotek na kterých jako by se vrátil čas a s ním i naše milovaná Arinka ? Tady je dnešní den na zahradě. Začátek prosince,muškáty stále kvetou, houby rostou, tráva se zelená .... prostě.... běžné adventní počasí angel

1.12.2014
Smutné zprávy koncem roku nechtějí skončit. Za Duhový most odešel ve věku 7 let a 5 měsíců  Arčík, Arčínek, Arcano Amber Bohemia, elegán, něžný a krásný chlap, který miloval svou rodinu, svojí paničce udělal co jí na očích viděl, vystavoval by se býval i sám, stačilo by mu bývalo koupit lístek na autobus a vše ostatní by už udělal sám. Kluku milovanej, cos nám to provedl ? Budeš chybět nejen své rodině ale i nám. Všichni jsme tě měli moc rádi a v rodné CHS jsme na tebe byli vždy pyšní. broken heart
Dančo, moc ti děkujeme za to, jaký měl u vás Arčík krásný život, za vaše přátelství a vůbec za vše, však ty víš jak to myslím. Opatrujte Arčíkova
syna, našeho vnoučka a my doufáme, že naše přáleství bude pokračovat i nadále, jsme přece stále rodina heart

27.11.2014
4.narozeniny dnes slaví 10 sourozenců z vrhu B. Všem přejeme hodně zdraví a spoustu štastných chvil s jejich milujícími rodinami, kterým tímto děkujeme za péči a lásku, kterou jim věnují heart Beluško, Bellinko, Bájuško, Sallynko, Flérinko, Bubettko, Edýsku, Maxíku a Dickoušku - jste pořád "naše" miminka. V sekci Štěňata, vrh B jsou u každého sourozence fotografie jak ve 4 letech vypadají. Narozeninové mejdany také proběhly a majitelům moc děkujeme za fotky. Takto vypadaly oslavy:
Bubetta Brino
Bethany Bell
Bowine Brizo a Bolero Dicco
Baltico Tanny
Oslava narozenin našeho Kyblíka - Bellami Teeny, byla tentokrát kompletně v režii pánička jelikož panička se tou dobou máčela v lázních. A že se i dort povedl je vidět zde.

24.11.2014
Kytička, naše nejmenší holčička z vrhu A - Astera Amber Bohemia, bojovnice od narození, milovaná svou rodinou, rozmazlovaná a opečovávaná, odešla za Duhový most ve věku 7 let a 4 měsíce. Bojovala ze všech sil ale nemoc byla silnější, bohužel. Zarmoucená rodina potřebuje zaplnit prázdnotu, která po Kytce doma nastala a tak co nevidět její místo zaujme další salašnická holčička, která se narodila nejen ve stejné ve stejné porodní bedně jako kdysi Kytička a i v době kdy Kytička odešla.
Marcelo, moc děkujeme za všechno péči a lásku, kterou u vás Kytka dostávala a nové berňácké holčičce přejeme u vás dlouhý a štastný život. Součastí salašnické rodiny Amber Bohemia budete patřit i nadále, odchodem Kytičky se pro nás nic nezmění, jste a budete "rodina"
heart

16.11.2014
Pár fotek po návratu z procházky je tady. V lese na procházce nefotíme, chybí další ruce wink

8.11.2014
Podle návodu "nevstupujte bez piškot" dnes dorazila na krátkou návštěvu Pavla. Smečka si to náležitě užívala, Pavla také přežila smiley Fotky zde, děkujeme za milou společnost.

2.11.2014
Obrazem - marná snaha o vyčesání Cigošky a jak u nás začal listopad - nahoře slunce a pod námi mlha (většinou "komínová") - fotky jsou tady.

31.10.2014
Pokus o nasazení kloboučku Cigoše vyšel až na stopadesáté, byl to boj ale podařilo se. Jinak ale smečka focení bojkotovala a klobou-neklobouk, věnovala se kostem. Dnešní snažení obrazem je zde.

28.10.2014 
Dnes dorazila milá návštěva, pejskaři Eliášovi - moc děkujeme za bezva pokec, fotky jejich i naše jsou tady. Odjížděli umytí, olízaní a chlupatí -prostě klasika smiley.

26.10.2014
Podzimní procházka v lese, ze kterého konečně zmizeli houbaři, byla fajn ale smečka stejně chtěla domů jelikož na zahradě má svoje milované kosti smiley Dnešní poprocházkové fotky jsou zde.

25.10.2014
Na svodu nebyl a tak to dnes přijel napravit smiley Santík, chlapeček, naposledy jsme ho viděli když odjížděl do nového domova. Corvino Sante Amber Bohemia, dnes jsme ho málen nepoznali jaký z něj vyrostl krásný chlap. Snažil se chlapa i dělat - na ségry Cleonku a Cigošku, kterou jsme mu do Davle přivezli, aby se mohl potkat s mámou, tátou a sestřičkami. Fotky jsou zde, taky ukázka výcviku Cleonky, grimasy Arletky a Zdenky konverzace s Edýskem cheeky Radku a Zdeni, moc děkujeme za dnešní den, Santík je spokojený a má vás moc rád - to nás hrozně těší heart

21.10.2014
Konečně se jim to podařilo. Spojenými silami porazili lampu. Zabetonovanou, i šrouby se vytrhly. Váhu 203 kg psů to prostě neudrželo - fotky jsou tady.

12.10.2014
Ráno bylo podzimní, odpoledne se udělalo léto a my jsme vyjeli j s holkama za klukama na Rabyň, rozveselit je a trochu nechat oddechnout Kissíka. Dnes Cigoša  tedy mordovala Gumpína, Kyblík Forrestína a Týnuška mordovala mne, pak všichni mordovali Markétu.... no posuďte zde smiley Markéto a Honzo, díky za to, že jsme mohli dorazit heart

8.10.2014
Jen 8 měsíců nás bylo 5 ve smečce, zas jsme jen 4 a Arinka nám strašně chybí. Dnešní fotky jsou tady.

6.10.2014
Přesně ve stejný den jako Káma před 7mi lety odešla nečekaně a náhle naše milovaná, jedinečná a nezapomenutelná Arinka. Poslední slova na cestu za Duhový most pro naši holčičku jsou zde na našem Blogu. Náš smutek je obrovský, na něco takového jsme nebyli připraveni a 10 let a 7 měsíců nám šéfovala, bude to pro nás těžké. Sbohem, holčičko, sbojem ředitelko, sbohem ty moje druhé já - Ájuško, Arinko, Aríku.... ARANKA ZAHRADA ZÁBOŘÍ broken heartbroken heartbroken heart

4.10.2014
Zase se můžeme plně věnovat smečce ovšem Kissík dnes usoudil, že se hromadných fotek nezúčastní, že to bude čistě dámská záležitost a věnoval se hlodání jedné stráášně dobré kosti, využil toho, že mu jí pažravé baby nebudou brát když se fotí za podpory piškotků. Dnešní várka fotek je tady. Závěrem jsou vyfocené houby z naší zahrady, rostou na docela netypickém místě - na zdi wink

2.10.2014
Večeře na rozloučenou (hlavně se smečkou), poslední fotky z našeho okolí a tradiční oběd před odjezdem v "naší" restauraci Škoda lásky na Zbraslavi - tak jsme se loučili s milou návštěvou z Anglie. Sean a Andy, díky a zas brzo naviděnou. Fotky jsou tady.

30.9.2014
Státní zámek Mníšek pod Brdy, ač ho máme téměř na dohled, dnes jsme ho navštívili poprvé. Krásné, můžeme jen doporučit a .... určitě by se tam líbilo i našim salaším ... zde jsou fotky smiley

29.9.2014
Naše výletování se Seanem a Andym dnes pokračovalo účastí na výlovu jihočeského Zbudovského rybníka, návštěvou štičí líhně Esox v Táboře - foto tady, pak následovalo grilování ryby a posezení se smečkou a tky s Lenkou - fotky zde.

28.9.2014
Dnešní úžasná exkurze do Pivovar a hradní restaurace Vítek z Prčice, Sedlec-Prčice - děkujeme za vynikající oběd, fotky jsou tady.

27.9.2014
Pesani zůstali doma a my jsme vyrazili na výlet s návštěvou do Jižních Čech. Jindřichohradecké místní dráhy - úzkokolejka. Super výlet, fotky jsou zde.

25.9.2014
Dnes smečka přivítala návštěvu, Sean a Andy se s nimi už znají takže vše proběhlo klasicky, fotečky máme tady.

21.9.2014
Nové fotky poslala Hanka - naše Sněženka Sally - Bucaneve Maia  Amber Bohemia se má skvěle s celou svou velkou salašnickou rodinou - fotky jsou tady, děkujeme smiley
Navštívili jsme Baltico Tanny Amber Bohemia - žaba-žaba Beluška vyspěla v krásnou dámu s nádhernou hladkou srstí a ve společnosti Nya (BSP v nouzi) a Mili (z útulku) tvoří skvělou smečku Elias Bohemia - Katko a Stando, díky, jste super a dnešní fotky jsou zde.
A než začalo pršet, naše smečka "za banán" zapozovala, každý dle svého založení smiley Tady je vše.

19.9.2014
Nové fotky poslali majitelé Nellinky - Citronella Dea Amber Bohemia. 8 měsíční slečna se má báječně, to je vidět tady.
A ještě jednou Badík - Ardito Amber Bohemia a jeho nová spolubydlící Jessinka, už jí dokonale adopotoval a stává se z ni nerozlučná dvojka - zde je to vidět.

14.9.2014
Svod mladých
- vrh C - za deštivé počasí na mokré trávě se předvedli na svodu 4 sourozenci : Cleonna Arlet, Citronella Dea, Camella Arlee a Corall Noce. Nepřijel Corvino Sante což nás moc mrzelo ale majitelé si nedokázali zajistit volno ač o akci věděli minimálně 3 měsíce předem. No, stane se, zúčastněným majitelům moc a moc děkujeme že akci zvládli a vzorně předvedli své pejsky. Na všech byli vidět že se mají vzájemně moc rádi a jsou spolu štastní a my z toho máme obrovskou radost.heart
Fotky z "mokrého" svodu jsou zde.

13.9.2014
Klubová výstava
v Zárybničné Lhotě u Tábora - vyrazili jsme bez našich psů, jen s foťákem a co jsme nafotili je tady. Jméno naší CHS obhajoval Bagattino Bacio ve třídě otevřené a obdržel hodnocení Výborný. Svou výstavní premiéru si vyzkoušela Cleonna Arlet ve třídě dorostu - velmi nadějná. Majitelé i my máme velkou radost protože obě třídy byly velmi početně obsazené.
Foto z výstavy - Bagattino Bacio - zde
Foto z výstava - Cleonna Arlet - tady.
Děkujeme za skvělou reprezentaci - Lukáši heart


12.9.2013
Borghia Baia Amber Bohemia
- Bája a její "vrh" v CHS Od Svatavky - roztomilé fotky jsou tady. Jako berňáci trochu nestandart ale jako krysaříci jsou super - fotky jsou zde.

6.9.2014
Krajský výstava Džbán (dříve Rybníky) se opět vydařila. I když žádný z našich psů přihlášen nebyl, chtěli jsme se jet podívat jak si to užije Bubetta Brino Amber Bohemia, kterou tam panička přihlásila pro zpestření víkendu. Buba je krásná a spokojená holka, která z profilu připomíná mámu Týnu ale zepředu... má pohled babičky Ariny, vyběhala si V3 smiley I letos byly salaše na výstavě nejpočetněji zastoupeným plemenem - 14 psů a všichni si odvezli poháry . Víc bylo jen cairn teriérů (17) ale ti měli klubovku wink I letos přišla salaše pozdravit ředitelka výstavy paní Lucka Vynikal, díky.  Fotky jsou tady a stahování povoleno každému. Díky za společnost salaším a jejich páníkům heart

29.8.2014
Badík - Ardito Amber Bohemia byl moc smutný když mu za Duhový most odešla začátkem srpna jeho dlouholetá parťačka Nellinka a aby už neměl smutná očička, pořídili mi páníci novou kámošku Jessinku, tricolorní úžasnou holčičku. Tady jsou fotky z prvního setkání, určitě jim to bude spolu klapat. Lenko, děkujeme za všechnu péči o Badíka. heart

28.8.2014

Dnes si smečka užívala sluníčka a pokusili jsme se opět o společné foto což dopadlo jako vždy... dnes focení pro změnu bojkotovala Týna. Fotky jsou tady a ksichtíky naší Týnuchy jsou zde.
Teprve dnes nám dala vědět chovatelka mámy naší Arinky, že krásná Ariel Tichý dvůr odešla za Duhový most začátkem srpna. Je nám to moc líto, byli jsme pyšní na krásnou dlouhověkou dámu, milovanou Arielku a nikdy na ní nezapomeneme. Sbohem, holčičko frownheart

27.8.2014
Také Corall Noce Amber Bohemia má nové fotky. V 7.měsíci je už kus chlapa - tady je to vidět, za fotky děkujeme, Jani yes

26.8.2014
Jak vypadá Santík - Corvino Sante Amber Bohemia ? Nové fotky za období 6.-7. měsíc jsou tady, děkujeme Radkovi a Zdence.
Děda vrhu C a táta vrhu B - krásný a elegantní GrCh. Brahms Eleuteria posbíral vítězství i ve veteránském věku a nyný je již oficiálně VetCh. což je z našeho pohledu titul ze všech nejcennější. Brahmsíku, ať ti ta tvá vitalita vydrží ještě hodně dlouho ti přeje celá tvá rodina Amber Bohemia heart
Na Blog jsme vložili - 99 myšlenek psa, které mu proběhnou hlavou když vás ráno budí a chce ven smiley

20.8.2014
Dnes jsme smečce předhodili další bezbranné mimino, Sofinku. Ale ta je ostřílená pejskařka po mamince Amálce a tak jí nějaké psí olizování vůbec nevyvedlo z míry, smála se tím víc, čím víc psů kolem sebe měla. Holky, díky za milou návštěvu - fotky jsou tady.

19.8.2014
Bubetta Brino "Buba" se čím dál víc podobá babičce Arině. Pár foteček jak jí to sluší pod mostem najdete zde.

 

17.8.2014
Majitelé našich dvou "kluků zručáků" (Bowine Brizo a Bolero Dicco) přijeli zkontrolovat smečku, Jájík upekla skvělé psí sušenky a dovezli bednu piškotek (asi věděli jaká cedule nám visí na vratech). Jelikož jsou ostřílení pejskaři, dovolili jsme si na ně vypustit smečku rovnou a video "valící se salašnické laviny" je zde. Fotky z celého příjemného odpoledne jsou tady. Zručáci, moc děkujeme, bylo s vámi moc fajn.
Když odjela návštěva, udělali jsme ještě pár podvečerních fotek - jsou zde.

13.8.2014
Neteř Hanka a prasynovec Daník nejprve skončili v kleci jako exponát a smečka měla obrácené ZOO, pak už následovala klasika - oslintávání, zachlupení návštěvy a a ve finále Cigoša sežrala Daníkovi nehlídanou sváču. Fotky jsou tady, díky za návštěvu :-)

 

12.8.2014
Na krátkou, letmou návštěvu se stavila Martina a její prima rodina. Seznámit se s naší smečkou, pohladit, rozdat piškoty, nechat se oslintat a zas pokračovali dále smiley Maškovi, děkujeme že jste se stavěli na kus řeči, pár foteček je zde.

8.8.2014
Popřát Týně k 7.narozeninám přijel i její porodník s rodinou a jak si to všichni užili je vidět zde. Děkujeme za návštěvu, Voldřiši heart

 

7.8.2014
Jak vypadá 7letý Badýsek - Ardito Amber Bohemia ? Tady jsou fotky ale je moc smutný, včera mu zemřela jehou dlouholetá parťačka a splubydlící kokřička Nellinka, která ho vychovala a teď mu moc chybí, stejně jako celé rodině.Sbohem, holčičko a děkjeme. Opatrujte se všichni a držte se.

6.8.2014
Před 7mi lety se narodil náš první vrh. Arcano, Allerta, Ardito, Astera dnes slaví narozeniny a my jim přejeme jen to nej, hlavně zdraví a ještě spoustu let s jejich rodinami. Pohlazení za duhový most posíláme Hraběnce Gině (Aggina) .
Allerta
"Týna" měla svůj vlastní mejdan s dortem a byla tak nadšená, že si po oslavě ze samé radosti i hrála s Cigoškou. Fotky jsou tady.

29.7.2014
Udělat hromadné foto 5ti psů aby všichni koukali jedním směrem a ještě se k tomu tvářili inteligentně - tak to dneska skončilo fiaskem. Arina, Kyblík a Kissík ještě jakž takž spolupracovali ale Týna a Cigoša... no škoda slov. Výsledek dnešní marné snahy je tady. Jo a celkem máme 256 kg psů smiley

29.7.2014
Je doba dovolených a tak vyrazila i Belleza Fleur Amber Bohemia s páníky - do Dubrovníku, není žádná troškařka smiley Fotky z dovči Madam Flér jsou zde a můžete závidět cheeky

28.7.2014
Tak se nám ten chov nějak vymyká z ruky, po letech zarytých odpůrců vody nám rostou plavci smileyBethany Bell Amber Bohemia jako "Kraken" jak jí pojmenovala panička Lenka - tady je video yes

27.7. 2014 
Po roce přijeli Pája s Janou a smečka zas měla koho poskákat a oslintat. Díky za návštěvu a fotky jsou zde.
Nové fotky má po delší době i Bubetta Brino Amber Bohemia, děkujeme paničce Janičce smiley a fotky jsou tady.

26.7.2014
Sv. Anna chladna zrána - se letos zatím nekonala zato duel Kyblík - Cigoša probíhal většinu dne. Kdo se nerval tak hlodal kosti a vyhlížel turisty - oblíbená víkendová zábava naší smečky. Fotky z dnešního odpoledne jsou tady.

 

16.7.2014
Přesně před 6ti měsíci se narodili, je jim právě půl roku - štěňátkům z vrhu C. Už jsou z nich puberťáci, nohatí ale spokojení a štastní se svými rodinami. Přejeme všem ať se jim daří pořád skvěle a těšíme se na setkání na svodu mladých. Aktuální váhy a míry doplňujeme tak, jak posílají majitelé.
Jak vypadá 6ti měsíční Cigoša (Camella Arlee Amber Bohemia) a zbytek smečky dnes vidíte zde.
Také Citronella Dea Amber Bohemia - Nellinka má nové fotky, 6ti měsíční dámička je tady. Díky za fotky, Hájkovi :-)
Dnes také měla smečka další muchlovací návštěvu - Ctibor (náš "zahradník") přivedl své přátelé na návštěvu - fotky jsou tady - kamarádi byli stateční smiley

15.7.2014
Vyjeli jsme nafotit 6ti měsíční Cleonku (Cleonna Arlet Amber Bohemia)  s rodiči - no, dopadlo to jako vždy - pytel blech se fotí lépe. Posoudit můžete zde.

13.7.2014
Nové fotečky a videa v 6ti měsících má Corall Noce Amber Bohemia - Corrinek roste jak z vody a také už plave - snad jeden z mála, kteří mají jméno Amber Bohemia smiley Fotky jsou tady, děkujeme Machálkovým heart

12.7.2014
Přestal fungovat telefon, zavolali jsme opraváře - a že opravář to u nás neměl lehké je vidět zde. Naštěstí to byl pejskař takže ... přežil. smiley Děkujeme za pochopení, pane Trefil yes

6.7.2014
Dnes další "piškotová" návštěva, smečka byla v sedmém nebi - takový by prý měl být každý víkend smiley Pavlo, díky za návštěvu a pohlazení synovci Andíkovi  (Andy Rainbowstar) a fotky jsou tady.

5.7.2014
Po delší době zavítali na návštěvu Danča a Tomáš, majitelé Arčíka (Arcano Amber Bohemia) - bohužel bez psů, to by u nás nedělalo dobrotu. Smečka byla nadšená, dovezli jim piškotky a rozdávalo se plnými hrstmi smiley Však také tašky návštěvy prošly nejprve důkladnou salašnickou vstupní kontrolou než byla návštěva puštěna až nahoru k domu. Cesta byla náročná, prodrat se bez úhony pěti psy o celkové váze 230 kg je docela těžké a z fotek je to zde vidět.
Také jsme dnes dostali nové fotky Santíka (Corvino Sante Amber Bohemia), který podle našeho názoru roste do podoby mámy Arleta Z Příborského ráje - krásný chlap se z něj dělá - tady jsou fotky.

30.6.2014
Prázdniny začaly, první den byl poklidný, ve znamení hlodání kostí a vyhlížení turistů - nejoblíbenější činnost naší smečky. Taky kontrola jak probíhá budování sousedova domu je důležitá. To vše obrazem najdete tady.
Jelikož se množí dotazy jak moc salaše hrabou díry - vytvořili jsme " obrazového průvodce po jámách a dírách na pozemku" - díry jsou fakt vidět jen když se k nim přiblížíte smiley
Přidáváme nové vide do sekce Videa aneb historky z natáčení. Nazvali jsme to "večeře v 5ti"  - jak nakrmit 5 salaší. Jak se ukázněně řadí při vstupu do "jídelny" a jak jim chutná zhlédnete zde. Úžasnou repliku k našemu videu s názvem "Večerníček pro Martu" natočila chovatelka zlatých retrívrů Alena Janáková - CHS Golden Martha - opravdu doporučujeme se na něj podívat - tady je a my děkujeme paní Aleně za souhlas se zveřejněním odkazu na našem webu.

28.6.2014
Vzali jsme holky na návštěvu, máma Týna, ségra Kyblík a neteř Cigoša vyrazily za klukama Zručákama. Fotky jsou zde a v hlavních rolí účinkují: Allerta, Bellami Teeny, Bowine Brizo, Bolero Dicco, Camella Arlee - všichni Amber Bohemia. Zručácké rodině děkujeme za milé přijetí, prima občerstvení a malé výtvarnici uměleckým jménem Jájík za krásný obrázek. Díky moc, bylo u vás fajn heart No a zručácký kluci- jsou úžasní stejně jako jejich velcí i malí páníčci ! 

26.6.2014
Bethany Bell Amber Bohemia - Belluš, je zkušená turistka a profesionální horský vůdce, tady jsou její fotky z letošní dovolené smiley

24.6.2014
Jelikož má zítra snad už konečně začít pršet, pokusili jsme se dnes nafotit smečku. Arinka usoudila, že na poslední chvíli si ještě užije prachu a jak je vidět, tak i taková dáma jako naše Ari se dokáže dokonale zmazat - fotky jsou zde.
Zbytek smečky relativně spolupracoval, někdo se nechal odrbávat, někdo šmíroval sousedy. A konečně máme první relativně ucházející společné foto Arinky a jejího cigošáckého klonu. Vše je tady.
Obrovskou radost nám udělaly fotky nejmenší holčičky z vrhu A, Kytky (Astera Amber Bohemia), jsou zde. Ač se narodila s váhou pod 300g, vyrostla z ní bytelná salašnická baba, opečovávaná a milovaná svou rodinou. Marcelo, moc děkujeme za fotky i za Kýťu heart

21.6.2014
Vyjeli jsme popřát k narozeninám spoluchovateli vrhu C do Davle a Cigoša jela navštívit mámu, tátu a ségru Cleonku. Fotky z návštěvy jsou tady. Tátovi Edýskovi (Bagattino Bacio Amber Bohemia) jsme nafotili nové specielní album jelikož při jeho temperamentu, volnosti a bohémské povaze se jinak fotografovat nedá a takto nelépe vynikne - album je zde. Díky za přijetí, Lebduškovi heart

18.6.2014
Sněženka Sally - Bucaneve Maia Amber Bohemia poslala fotky (zde), žije si spokojeně se dvěma salašnickými kluky a má báječnou paničku Hanku, která fotí a posílá - díky, Hani, za fotky i za lásku k Sallynce a oběma klukům heart

16.6.2014
Krásné video šikovné Nellinky (Citronella Dea) nám poslali majitelé, moc děkujeme Romaně a Romanovi. Tady je 5 měsíční holčička v třešnovém opojení. Chtělo by to vyšší stromy, jinak bublanina nebude.smiley

15.6.2014
Vyvezli jsme Cigošku s Kyblíkem na socializici k Salaším z Rabyně, ke krásným chlapečkům Forrest Baronella a I am Gump Z Labského zátiší. Náramně si všichni rozuměli a tak vše proběhlo na jedničku. Markétě děkujeme za vynikající oběd a vlídné přijetí, fotky jsou tady.
Před odjezdem se smečka jen tak poflakovala po zahradě, Cigoša se snažila zničit květinovou výzdobu, zakousnout Kissíka a tak... prostě klasický relax, fotky jsou zde.
A také jsme dostali nové fotky od Cleonky, album 4-5 měsíců je tady, díky, Lukáši smiley
Nové fotky poslali i "Corálkovi" .. Corall Noce 5 měsíců je zde, díky Jani smiley

13.6.2014
Když vítá smečka návštěvy, není to u nás jednoduché. Jen málokdo dokáže ustát 250 kg živé psí váhy a tak se u nás vítá vsedě.Vypadá to takto, dnes to na vlastní kůži zažil starosta Fanda smiley

9.6.2014
Na nečekanou a krátkou návštěvu přijela naše příbuzná holčička Lady Vanilka Roza Berner. S Cigošou řádily jak černá ruka, zbytek smečky byl z bezpečnostních důvodů izolován a vypuštěn až když byla Vanilka v bezpečí. Fotky jsou tady a my moc děkujeme manželům Mezerovým za milou návštěvu a za pamlsky pro naši nenažranou sebranku. A je moc velká škoda že jsme nebyli v kontaktu dříve, Arinka by se určitě s bráškou Artušem ráda kámošila. No, stejně jsme rodina tak nashle na nějaké berňácké akci heart

8.6.2014 
Letošní Medard byl hodně horký, vyhnat smečku alespoň na chvíli ven bylo docela obtížné ale ani nám se venku moc nelíbilo. Dnešní den obrazem je tady.

3.6.2014
Cleonna Arlet a Camella Arlee - Cigoša a Cleonka si daly rande u veta na posledním očkování, pořádně se do sebe sestersky pustily - zde jsou fotky.

1.6.2014
Jak to vypadá před večeří, u večeře a po věčeři u nás ? Je to logisticky náročné ale každý člen smečky už zná svou pozici - fotky jsou tady.
Velkou radost nám dnes udělali majitelé našich dvou kluků z vrhu B , kluků "zručáků". Poslali odkaz na fotky, které pořídila jejich 9ti letá šikovná dcera - zde jsou a my moc děkujeme, kluci jsou úžasní a je vidět, že je miluje nejen rodina ale celé okolí smiley Další fotky jsme "ukradli" z jejich alb na rajčeti protože... kluci jsou fakt miláčkové báječní heart Tady jsou, za krádež se omlouváme cool

30.5.2014
Máma Ariny, Ariel Tichý dvůr dnes oslavuje 14.narozeniny, život jí stále baví a jídlo jí chutná. My si moc přejeme, aby tomu tak bylo ještě dlouho a Arielce přejeme ještě spoustu krásných zážitků. Fotka na gratulaci je z jarní výcvikového tábora Pecka, který Arielka absolvovala s radostí.

25.5.2014
Ari a Cigoša, ta podoba je neskutečná. A zbytek smečky pobíhá, obloha je kýčovitě modrá, možná už nebudeme muset dokupovat rozkousané koncovky od hadic a možná budeme mít zkrácené větve od vrbičky - to vše je zde.

24.5.2014
Předpověď hlásila bouřky, nám se nějak vyhnuly, čekali jsme na ně a krátili si čas každý po svém - kosti, hlídání, rvačky, somrování...... tady je to nafocené smiley

19.5.2014
Vrh C má doplněné váhy a výšku ve 4 měsících a nové fotky.

17.5.2014
Prší a prší a tak se k nám přijel osušit cyklista Roman. Smečka ho uvítala, oslintala a tak nevím zda jeho zastávka splnila účel - tady jsou fotky smiley

16.5.2014
Po delší době jsme objevili úžasnou fotku, dcera našeho chlapečka Arčíka (Arcano Amber Bohemia) je nádherná berňácká baba, jmenuje se Berisha Od Mlynařického potoka a na fotce je vlevo a v srpnu jí budou 4 roky.

15.5.2014
Teta Markéta si přišla pomuchlovat smečku ale dopadlo to naopak - smečka si pomuchlovala Markétu smiley Zde je důkaz.

11.5.2014
Uff, konečně to máme za sebou - každoroční "jarní" koupání smečky, 5 psů nalákat postupně do koupelny.. kdo to nezkoušel, nepochopí. Ale je vykoupáno, všichni jsou čistí,voňaví a lesknou se, jak dlouho tak vydrží netušíme tak jsme je raději hned vyfotili. Tady je vykoupaná smečka salaší angel

8.5.2014
Sváteční volno uprostřed týdne a tak Cigoška poprvé zkusila chůzi na vodítku. Zpočátku to vypadalo trochu jako cirkusové vystoupení s přemety, později jako v manéži na lonži ale nakonec se dala uplatit piškotkama. Zbytek smečky moudře přihlížel nebo hlodal kosti. Fotky z dnešního dne jsou tady a video z tréninku zde. A jak se hlodají kosti "stereo" je tady.

6.5.2014
Bethany Bell a Citronella Dea dnes poslaly nové fotky. Belluška je prý ztělesněná moudrost jak říká její panička a Nellinka je turistka statečná. Lenko a Romano, moc děkujeme za fotky.

3.5.2014
Dnes slaví 8.narozeniny krásný taťka vrhu B - GrandCh CZ, CH CZ, CH PL Brahms Eleuteria a my mu přejeme ještě spoustu let ve zdraví s milovanou paničkou a celou jeho úžasnou smečkou. Brahmsíku, děkujeme ti za 10 krásných štěňátek, které dělají radost svým rodinám a tebe vítáme ve třídě veteránů. Doufáme, že to i tam všem ukážeš jaký jsi skvělý heart.
Naše smečka dnes přivítala ryze dámskou návštěvu (|Janu a Renatu), celý den pršelo a tak jsme trávili odpoledne " u kulatého stolu" - fotky jsou
tady.

1.5.2014
2.ročník Májového výšlapu na Studených vrch se vydařil, krásné počasí a bezva lidičky se vstřícnými pesany - co víc si přát. Z naší smečky si účast vysloužila Kyblíková (aby si odpočinula od teroru Cigošky) a Týnuška (aby Kyblíková měla oporu). Cigoška zatím doma terorizovala Kissíka a na oba dohlížela Arinka, připravená zasáhnout kdyby šlo do tuhého. Fotky z vydařené akce jsou zde a organizátorce Kláře děkujeme - bylo to fajn. Podrobnější informace o výstupu a dalších plánovaných akcích jsou v sekci Salašnické noviny. Příště se chystáme na Plešivec smiley.

27.4.2014
Děti a salaše, to bylo motto dnešního dne. Nejvíc si to užíval Kissík, poskákal koho mohl, děti projely salaším jejich nory a učily se krmit psy piškotama "face to face". Děkujeme našim veterinářům za příjemně prožité odpoledne a fotky jsou zde. A nové fotky má konečně i Cleonna Arlet, tady jsou.

26.4.2014
Jen tak ze zahrady - Cigoška zkoumala jezírko, Arina se věnovala kostem a zbytek smečky pozorováním a lelkováním po okolí - tady jsou fotky.
A též jsme už začali doplňovat webovou stránku Cleonna Arlet Amber Bohemia a nové fotečky má Corvino Sante, panička je zveřejňuje na Facebooku ale stáhli jsme si je do sem.

24.4.2014 Naše sluníčko Kiss dnes slaví 5.narozeniny, oslava s dortem proběhla a zde jsou fotečky . smiley

21.4.2014 Velikonoční pondělí, bez koledníků - dnešní den obrazem je tady.

20.4.2014
6.ročník velikonočního výšlapu na rozhlednu Veselý vrch u Mokrska se opět vydařil, tentokrát nám přálo i počasí. Bohužel dámská část smečky se rozhodla hárat a tak se na výlet vydal pouze Kiss. A celou dobu myslel jen na to aby se už jelo domů ze háravkama smiley Fotografie z akce jsou zde a podrobnější info včetně videí najdete v sekci Salašnické noviny. Za naší CHS nás podpořil ještě: Baltico Tanny a Bagattino Bacio. Díky smiley  A jelikož Bellezza Fleur bydlí daleko a mnohem blíže má akci "Pustevny" vyrazila "madam Šenováková" na berňáckou akci tam. Fotky jsou tady. Karle díky heart

16.4.2014
Před třemi měsíci se narodil vrh C, dnes slaví "mininarozeniny", takové malé, první v nových domovech. Do sekce Štěňata/vrh C jsme doplnili tabulku jak všichni rostou - tak, jak nám to hlásí noví majitelé. Všem štěňátkům přejeme hodně zdraví a novým rodinám děkujeme za jejich péči, lásku a informace z domovů. Naše miminka si fakt vybrala skvěle, všichni vybírali citem heart

14.4.2014
Dostali jsme nové fotky skoro 3 měsíčního Corállka - Corall Noce Amber Bohemia, rozmazlovaného a milovaného chlapečka, tady jsou, děkujeme, Jani heart

12.4.2014
Jelikož malá Cigoška ještě nemá kompletní očkování, musíme se zdržovat doma a tak přijímáme muchlovací návštěvy. Dneska to byla Jana a Tomáš a užívali si to všichni. Díky a fotky jsou zde. A alespoň symbolicky jsme se zapojili do akce Bernese friends worldwide walk - po zahradě smiley

11.4.2014
Na krátkou návštěvu přijel David s Bohunkou a s dětmi, smečka si to užívala, děti se našich velkých pejsků nebály, Cigoška kousala jen decetně takže vše proběhlo v pohodě. My děkujeme za úžasný dárek, který jsme dostali dodatečně k našim jubileím, fotky jsou tady a dárek je na konci smiley

8.4.2014
První pelíšek, první chůze na vodítku, první návštěva "vlastního" veterináře na očkování, první seznámení s pejskem v rodině... Nellinka (Citronella Dea) a její zážitky - zde jsou fotky, Romano moc děkujeme .

6.4.2014
Divočáci za plotem mají mladé, na zahradě vyrostla první houba, pokus o první společné foto 5ti členné smečky příliš nevyšel, Cigoška je hraboš a další víkendové momentky jsou tady.
Majitelé Santíka - Corvino Sante - zveřejnili další fotky, chlapeček je štastný a spokojený - děkujeme a fotečky jsou zde.

5.4.2014
Další návštěva, miminkovská, potěšila nejvíc Kissíka a Kyblíka. Malý Daniel prošel "psí myčkou", která myje i vlasy a prokázal velkou statečnost jelikož se velkých psů vůbec nebál a vesele se na ně usmíval. Zde je vše obrazem, díky za návštěvu, rodino smiley

4.4.2014
Smečka a hlavně Cigoška přijímá návštěvy, dneska to byly děti, které ocenily hlavně salaší nory a náš kopec smiley Fotky a video jsou tady.

3.4.2014
Jako do školky k nám dnes přišla sestřička Cleonna Arlet Amber Bohemia. Smečka jí přijala v pohodě, už jsou trénovaní od Cigošky smiley Holčičky se celý den mordovaly jak o život, praly se o kosti, o šišku a taky jen tak. Kyblíková nestíhala hlídat a tak rezignovala. A kupodivu Arině a Týně se malá, klidná Cleonnka zamlouvala víc než divoška Cigoška. Fotografie a video z dnešního krásného dne jsou tady. A video - Sestry v akci .

2.4.2014
A už jsou zde první fotky z nového doma Corall Noce. Má úžasnou berňáckou kámošku Afyu - Afya Attevid Yrrej a oba jsou štastní a spokojení. Díky, Jani a Martine heart
A nové fotečky má i "madam Šenováková" - Bellezza Fleur Amber Bohemia - naše velká turistka - zde jsou smiley
A jak terorizuje naše malá Kámoška Kissíka? Když mu nemůže sebrat kost tak mu alespoň přikryje hlavu větví a máchá mu s ní po hlavě. Kyblík chodí za malého zmetka orodovat a kontroluje zda mu nikdo neubližuje. Tady je video.

30.3.2014
Poslední štěně - chlapeček Corall Noce, dnes odcestoval se svou novou rodinou na Moravu. Měj se krásně, kluku usměvavý a měj štastný život, tvoje rodina je fajn a určitě ti dá hodně lásky. Tady jsou poslední fotografie z dnes již "starého" domova, poslední fotky s mámou, tátou a celou lidskou rodinou.

28.3.2014
Konečně si někdo začal s tou malou Cigoškou hrát, zatím jen ti odvážnější : Kyblík a Kissík. Vypadá to, že výchova bude na Kyblíkovi, v naší smečce nové štěně vždy vychovával nejmladší člen. Kyblíka vychovával Kissík a teď je tedy řada na Kyblíkovi. Dnešní fotky z hrátek jsou tady.
A dnes jsme také dostali první fotečky z domova od Santíka. Corvino Sante Amber Bohemia má vlastní profil na Facebooku, panička Zdenka nám udělala radost a vidíme, že fakt je Santík v dobrých rukách. Zde je Santík doma.

26.3.2014
Malá Kámoška-Cigoška se začleňuje do smečky, prozkoumává zahradu, odhaluje slabá místa "protištěněčích" zabezpečení a kamzíkuje kde se dá. Zde jsou fotky z druhého dne na slapské zahradě.
V 11 týdnech dostala svou první prasečí nožičku, ožužlala co se dalo, zbytek ukořistila Kyblík, která si svou přidělenou zahrabala ale to neuniklo všetečné Týně a ta jí sežrala. Jen Kissík a Arina sežrali co dostali přiděleno. Tady je vše zachyceno.

24.3.2013
A už jsou tady první fotky z nového domova - Citronella Dea, princezna Nellinka si fakt jako princezna žije, Romano a Romane - díííky heart 

23.3.2014
Za deště a slziček dnes odešla do nových domovů první tři štěňátka a my se už těšíme na zprávy z nových domovů. Fotky z předání jsou tady. Corvino Sante - Santík odjel s Radkem a Zdenkou do Starého Sedla a už má svůj vlastní profil na Facebooku, Citronella Dea - Nellinka s Romanem a Romanou do Zbraslavic a Camella Arlee - Kámoška Cigoška odjela do Slap s námi. Cleonna Arlet - Cleonka zůstává s mámou a tátou tam, kde se narodila a bude i součástí našich webových stránek stejně jako její máma a táta. Poslední mohykán - Coral Noce - Corri si ještě týden počká než se mu vrátí panička Jana ze zahraniční návštěvy. Děkujeme naší salašnické rodině Katce a Standovi že dnes přijeli a pomohli nám při focení a loučení. A moc a moc děkujeme Aničce, Lukášovi a Zuzce za všechnu péči a lásku, kterou štěňátkům dávali celým srdcem heart Štěňátkům přejeme do života hodně zdraví a lásky v nových rodinách ale v té naší "salašnické" zůstávájí i nadále smiley
A jak probíhaly první hodiny po příchodu nového člena smečky u nás ? Kámoška Cigoška se nebojí, na prababičku štěká, z jejího vrčení si nic nedělá. Kissík před ní zdrhá, Týna dělá že se jí to netýká a žádné štěně tu není, Arina vrčí jen když se mimiš dere za ní na gauč a Kyblík zasahuje vždy když Arina zavrčí. Vypadá to, že výchovy se ujme Kyblík a momentálně Cigoška ovládla území, roztahuje se všude a smečka se tísní v koutku. Fotky jsou zde.

22.3.2014
"Honor" Dog Show Rychety, výstava pro všechny šikovné psy bez ohledu na původ a vzhled, úžasná záležitost pro dobrou věc - výtěžek jde na pejsky z útulku Maršovice. Výprava 16 salaší si to báječně užívala po svém - nevýstavním způsobu cheeky My jsme vyvezli Týnu a Kissíka, kteří klasické výstavy teď neabsolvují. Kissík svým vstřícným chováním k ostatním pejskům mile překvapil a mírná  ale pažravá Týna též nezklamala. V nestřeženém okmažiku se vloupala do batohu našich sousedů vlkodavů a sežrala jim 2 croassanty plněné masem. Omluvili jsme se, nabídli finanční náhradu ale sousedi byli echtovní pejskaři - zasmáli se, náhradu odmítli se slovy - že to byla jejich vina, měli batoh zapnout. Takže.. naši neznámí sousedi... ještě jednou díky za pochopení. Fotky z dnešní akce jsou tady.

21.3.2014
Jaro už i podle ročního období, pár momentek a ukázka úpravy srsti salaší je zde cheeky

20.3.2014
Dnes proběhla kontrola a přejímka vrhu a ti naši neustále nespolupracující vykukové se dnes předváděli před poradkyní chovu jako vzorňáci takže my vypadáme jako že je pomlouváme. Všichni prošli jako "standart" a máme velkou radost. V neděli se vydají první tři štěňátka do nových domovů, fotografie z průběhu přejímky jsou tady.

19.3.2014
Webové stránky se nějak zasekly Bubettce (Bubetta Brino Amber Bohemia) tak její fotky za r. 2011-2014 máme tady. Bydlí spolu s Ori a kočkami a je to bytelná baba, krásná, spokojená a má milují paničku - Janičku, které moc děkujeme za to jak tu naší nejtmavší holčičku miluje a opatruje heart
A přidali jsme aktuální "úřední" váhy z veterinární ordinace, celý vrh C byl včera na očkování, do sekce Štěňata - vrh C.

16.3.2014
Dnes jsou to přesně 2 měsíce kdy se narodilo 5 mimišáků a o nevidět odejdou do nových domovů. Zatím ještě řádí na rodné zahradě s rodiči psími i lidskými - tady jsou dnešní momentky.

14.3.2014
Štěňátkům je 8.týdnů, mordují se navzájem a chvíli neposedí. Dokud je ještě uneseme, fotili jsme je tedy dnes v náručí. Pak naštvali Santíka a ten jim to nálležitě vytmavil, zdokumentováno zde.

10.3.2014
Majitelé Arčíka - Arcano Amber Bohemia nemohou již delší dobu aktualizovat webové stránky z technických důvodů a tak jsme vytvořili fotogalerii jeho obrázků od roku 2010 do současnosti. Daří se mu skvěle, žije s kámošem Mikýskem (Michelangelo Queen Elsa) a vlastním synkem Balouškem (Baldur Od Mlynařického potoka). Jak jim to všem svědčí uvidíte tady. Dančo, díky za péči a lásku, kterou u vás všichni tři úžasňáci mají.

8.3.2014
Před 10ti lety se narodila naše ředitelka Arina - Aranka Zahrada Záboří. Dnes slaví společně se dvěma sourozenci  Airin a Arrickem krásné narozeniny, všichni jsou v dobré kondici, štastní a spokojení. Stále žije i jejich máma Ariel Tichý dvůr, které v květnu bude neuvěřitelných 14 let. Fotky z nešní narozeninové párty jsou zde.
Vrh C má už 7 týdnů, štěňátka jsou akční, neustále v pohybu a společné foto se opět nezdařilo tak alespoň pokus a pár momentek z výběhu je tady, jedině rodiče svolili a za piškot zapozovali.
A jako specielní perličku přidáváme fotogalerii úsměvů a šklebů, které umí jen maminka štěňátek Arleta Z příborského ráje cheeky.

7.3.2014
Jaro už se blíží i podle kalendáře, dnešní slunný den jsme využili k focení a natáčení videa. Arinka oslaví zítra 10 let a tady je vidět jak radostně běhá. Dnešní fotky jsou zde. Za povšimnutí stojí Kissíkův ocas a jeho dlouhé a nerozčesatelné chlupy.
Také jsme dnes dostali fotky - zde jsou a je na nich "Sněženka" - holčička Bucaneve Maia Amber Bohemia a její parťák Roxík. Hanko, moc děkujeme !

5.3.2014
Jako důkaz že vyhořelá chata na Pustevnách jim nijak neublížila dnes přišly fotky Flérinky "madam Šenovákové" - Bellezza Fleur Amber Bohemia, naše krásná holčička se má skvěle, díky Karle heart Fotografie jsou zde.

2.3.2014
Návštěvy u štěňátek pokračují, socializace je nezbytná. Dnes přijela Květa s Petrou, malí drzouni odmítali spolupráci na společném fotu, objevili kouzlo pamlskovníku a za zády vyžírali obsah - jako správní potomci z Amber Bohemia smiley Milé návštěvě děkujeme za dárky a za návštěvu, fotky jsou tady.
Sluneční jarní fotky domácí smečky s nezbytnými kostmi jsou zde, veteránka Arinka se slastně vyvaluje, kosti hlodá s vervou a všem nám vládne pevnou rukou což je z fotek určitě vidět.

 

1.3.2014
Dnes nás potěšily fotky chlapečka z našeho prvního vrhu "A". Ardito Amber Bohemia "Badýsek" je stále zdravý, štastný a spokojený se svou rodinou a partačkou Nelinkou a jak vypadá ve věku 6 let a 6 měsíců je vidět zde. Lenko, moc děkujeme za fotky, máme velkou radost heart
Poslední volný chlapeček z vrhu C "Santík" se dnes dočkal, přijeli se na něj podívat zájemci, neodolali a odjížděli již jako budoucí majitelé. Santík jim předvedl co je to BARF a všechna štěňátka řádila jak černá ruka. Honila mámu, tátu a někteří dali přednost syrovým kostem před máminým mlékem. Vše je zdokumentováno tady.

26.2.2014
Pětice štěňátek dnes vyrazila na veterinu. Čekalo je očkování, čipování a první manikůra v životě. Zvládli to úžasně a skoro to vypadalo, že se jim výlet líbí smiley Fotky jsou tady a moc děkujeme našim veterinářům Edovi a Markétě za jejich péči o naše chlupaté lásky.

23.2.2014
Dnes přijímala štěňátka první návštěvy. Pomuchlovat je přijeli noví majitelé a také část naší salašnické rodiny. Noví majitelé nejprve prošli "lustrací" naší domácí smečky (všichni na výbornou) a pak se jelo za štěňátky. Pokud se někomu z fotek bude zdát, že vlastnictví auta zn. Peugot je podmínkou aby si od nás mohl koupit štěně tak je to jen veselá náhoda, která nás dnes skutečně pobavila. Po dnešku zůstává volny ještě jeden chlapeček - Corvino Sante a my získáváme dvě super rodiny, které vypadají že mezi nás "od salaší z Amber Bohemia" dokonale zapadnou. Zde jsou fotky z návštěvy u nás, u štěňátek a fotky unavených mimišů po odchodu návštěv. A krásné fotky smějící se mámy Arleta Z Příborského ráje, to opravdu nevrčí ale takhle krásně se směje. Děkujeme všem zúčastněným za dnešní krásný den.

22.2. 2014
Štěňátkům je 5 týdnů, už máme tetovací čísla, budeme co nevidět čipovat. Upatlaná, štastná, hravá a nakonec spinkající nerozlučná pětka obrazem je tady a těší se na návštěvy nových majitelů, muchlovacích kamarádů a přátel salaší smiley

20.2.2014
Aby to smečce nebylo líto že jsou na webu stále jen fotky štěňátek, udělali jsme i jim pár snímků. Sice vypadají jako focené někdy v dubnu ale skutečně je teprve únor. Fotili jsme hlavně Arinku protože té bude za 14 dnů krásných 10 let a pořád je ve formě a smečce šéfuje. Fotky jsou zde.
Do sekce Štěňata - vrh C jsme doplnili váhy štěňátek v 5.týdnu.

15.2.2014
Téměř jarní počasí a tak štěňátka poprvé vyrazila ven. Pod dozorem obou rodičů a celé lidské smečky proběhlo krmení pod širým nebem. Také už všichni dostali svá jména, domácky jsou: Kleonka, Deuška, Kámoška, Santík a Korálek. Oficiální jména jsou v sekci Štěňata - Vrh C a fotografie z dnešního den jsou tady. Lukáši a Aničko, velké díky za péči a lásku, kterou štěňátkům dáváte heart

13.2.2014
Klukům a holkám z vrhu C jsou dnes 4 týdny, focení bojkotují čím dál víc a bude ještě hůř smiley Začínají papat granulky a jiné dobrůtky a pomalu jim přicházejí na chuť. Doplnili jsme váhy do sekce vrhu C a dnešní fotogalerie je zde.

 

12.2.2014
Tříměsíční Sofinku si dnes důkladně očichala a oslintala naše smečka. Děkujeme statečné mamince Amálce, že se nezhroutila strachy při pohledu na 4 tlamy vnořené do kočárku a ustála i Kissíkovo vítání. Arina s Týnou se od miminka distancovaly ale Kissík byl nadšením bez sebe a Kyblík miminko hlídala jako ostříž a kontrolovala zda o Sofinku Amálka dostatečně pečuje, byla připravená jí okamžitě zastoupit. Tady jsou fotky a díky za návštěvu, Amálko a Sofinko smiley

8.2.2014
Návštěva z Anglie (Sean a Andy) s námi a Kyblíkem - Belíkem vyrazili na Rabyň, na setkání berňáků, nestačili se dívat na to tricolorní hemžení ale byli nadšení. Díky za milé přijetí všem na Rabyni. Tady jsou naše fotky a zde jsou videa - Jak se krmí hejno salaší piškotama a jak se takové hejno formuje na společné focení.

A dnes měl náš vrh C opět kašičku, už jim šlo krmení lépe, kašička jim fakt hoodně chutná, tady jsou dnešní fotečky a konečně je na nich vidět i jejich porodní bába a pečlivá pomocnice Lukáše a Aničky - Zuzka. Stále máme 2 pejsky volné, pro naše 2 chlapečky hledáme milující rodiny, zelený akční mazlíček a fialový pohodář, tady jsou jejich dnešní fotky:
- společné foto
- zelený pejsek
- fialový pejsek

7.2.2014
S pokrevní rodinou, salašnickou rodinou a přáteli jsme oslavili svá kulatá životní jubilea, všem moc děkujeme za společnost, krásné dárky a hlavně za přátelství, velice si toho vážíme. Fotografie z "rodinné" akce jsou zde.

5.2.2014
Nerozlučná pětice štěňátek, neustále o něčem rokují, dneska ochutnali první kašičku a dospěli k závěru, že nejlepší je se v ní pořádně vyválet a pak olizovat. Fotodokumentace je zde.

1.2.2014
Štěňátka už běhají a špatně se fotí, je jim 16 dnů a tady jsou fotky.

27.1.2014
Na zahradě už to začíná vypadat jako v zimě, dnes napadl sníh a tak než zas roztaje jsme honem pořídili pár snímků - zde jsou.
A dostali jsme nové fotografie holčičky z vrhu B - Sněženka Sally - Bucaneve Maia Amber Bohemia a její rodina - mají se skvěle a za fotky moc děkujeme. Rádi vidíme naše "štěňátka" že jsou štastná a spokojená. Tady jsou fotečky.

26.1.2014
Štěňátkům je 10 dnů, někdo už se snaží koukat a všichni se už pokoušejí dělat první pokusné krůčky - tady jsou dnešní fotky.

25.1.2014
Po dvou mněsících "jarního" počasí začalo mrznout. Sněhu je jen náznakem ale mrzne fest. Smečka to neřeší, kosti jsou mocné lákadlo a Kissík testuje velikost kosti, kterou lze či nelze spolknout. Snad se poučil, trouba náš. Zdokumentováno zde.

23.1.2014
Našim "C" miminkům je už týden smiley Tady jsou fotky.

21.1.2014
Štěňátkům z vrhu C je 5 dnů a zde jsou jejich fotky. A dnes konečně napadl první sníh v r. 2014, smečka se patřičně zmazala, Kissík už v plné síle řádil s Kyblíkem jak černá ruka a podle toho i naše domácnost večer vypadala - bláto snad i v kredenci - fotky ze zahrady jsou zde.

19.1.2014
Fotečky z 3 dne života vrhu C jsou tady.

16.1.2014
Dnes přišel na svět císařským řezem vrh C. Narodilo se 5 štěňátek, 3 fenečky a 2 pejsci. Fotogalerie prvního dne jejich života je zde a další podrobnosti v sekci Štěňata - vrh C.

10.1.2014
Sníh stále nikde, jarní počasí pokračuje, holky svorně hárají a řádí jak na jaře, Kissík se naparuje v novém oblečku a vypadá, že je na něj pyšný. Dnešní den obrazem je tady.

3.1.2014
Nezačali jsme rok právě štastně. Náš Kiss, i když je zvyklý 5 let zpracovávat syrové kosti, dnes polkl větší kus, který mu uvízl v jícnu a nešel odstranit jinak než operativně přes žaludek.. Buď chtěl svůj úlovek rychle pozřít aby mu ho nesebrala některá z holek nebo potřeboval rychle štěknout na někoho za plotem a vdechl ho. Děkujeme Veterinární klinice Zbraslav, MVDr. Voldřichovi za rychlý a perfektní zákrok bez poškození jícnu, druhý den byl Kiss opět ve formě a hladový, jen na kosti si bude muset delší dobu nechat zajít chuť než se mu žaludek pořádně zahojí. Zatím se věnuje škubání prubanu tak, že na něj musel dostat další "ochranný" - páníkovo triko. Fotodokumentace je zde.