aktualizováno: 18.04.2024 22:33:16

Amber Bohemia

Archiv aktualit 2011


 Jaký byl rok 2011 u nás

 

31.12.2011
Ani poslední den roku k nám sníh nepřinesl a tak i poslední letošní fotky jsou zelené. Tady je dnešek obrazem.
Naše každoroční silvestrovská návštěva Renaty a Vaška málem skončila hmotnou škodou, smečka shodila při bouřlivém vítání drahé brýle z nosu Renaty a na poslední chvíli se nám je podařilo sebrat než je zašlapali do podlahy - zdokumentováno zde.

29.12.2011
Letošní vánoce spíš připomínají divné jaro nebo zvláštní podzim. Ani sníh, ani mráz a tak i fotky jsou takové časově neidentifikovatelné co se roční doby týče. Dámy ukončily hárání a tak jsme se pokusili nafotit celou smečku ale Týna odmítla a celou dobu se věnovala pouze kostem - a pak zašlo slunce. Výsledek naší odpolední snahy je tady.
A naše žaba-žaba Baltico Tanny je něžnou tetičkou 4 malých krysaříků - foto zde.
I naše druhá holčička Borghia Baia je pyšnou tetou malých krysaříků v CHS Od Svatavky.

26.12.2011
4.ročník vánočního výšlapu na Blaník -
fotogalerie je zde a povídání v sekci Salašnické noviny. Za nás se výšlapu zúčastnil jen Kiss jelikož naše 3 dámy si na tento termín naplánovaly hromadné hárání a tak musely zůstat doma.
Odkazy na další fotogalerie dodáváme postupně do sekce Salašnické noviny.

24.12.2011
Štědrý den ve znamení tří hárajících fenek v plné říji není procházka růžovou zahradou ale přežili jsme to bez poraženého stromečku a nechtěného krytí - fotogalerie je zde a povídání na našem blogu - tady smiley

13.12.2011
Do schránky dorazil klubový kalendář a Zpravodaj KŠSP s krásným článkem o Ariel Tichý dvůr - úžasné mámě naší Ariny, babičce Týny a prababičce Kyblíka, kterým se prostě musíme pochlubit, jelikož jsme na tuto krásnou salašnickou dámu velice pyšní !

27.11.2011
heart Před rokem se narodil náš 10ti členný vrh B. Všechna štěňátka mají své milující rodiny, které pro ně žijí a udělají pro ně první poslední. Nás to moc těší, jen jsme smutní že nemůžeme uspořádat společnou oslavu, počasí to nedovoluje a jakákoliv místnost nás všechny nepobere. Jak všichni vyrostli se můžete podívat do jejich fotogalerií, odkaz najdete u jména v sekci Štěňata - vrh B a nebo zvětšit narozeninové tablo v horní části této stránky. Upřímně děkujeme všem majitelům za péči a lásku a všem štěňátkům přejeme hodně zdraví a ještě spoustu krásných let s milujícími rodinami !!
Fotografie z oslavy našeho Kyblíka jsou zde.
Tady jsou fotečky z luxusní oslavy Madam Šenovákové - Bellezza Fleur.
Všichni oslavenci už mají v tabulce doplněnu váhu a výšku - tak jak to majitelé zvážili a změřili - děkujeme za ochotu !

19.11.2011 Nové video - Kyblík a Kissík - sekci Videa aneb historky z natáčení.

12.11.2011
Vzali jsme Kyblíka a Kissíka na výlet k Bubettě, ségry se nadšeně přivítaly a mordovaly se jak o život ale bylo vidět, že se mají stále rády, že k sobě prostě patří. Kissík objevil za plotem na vedlejší zahradě ovčandu a zamiloval se, o nic jiného nejevil zájem, snad jedině kočka Pinky mohla ovčandě konkurovat, tu taky strašně moc chtěl. Bubettky panička Jana se ujala výchovy naší smečky a docela úspěšně, asi jí to hodíme na krk celé. Naše fotky jsou zde a Jany fotky tady.

A krásná zpráva dnešního dne: vnuk naší Ariny, syn Arcana Amber Bohemia (Arčíka) - Baldur od Mlynařického potoka: DKK 0/0,DLK 0/0 OCD negativní !!!! Máme radost s majitelkou a gratulujeme i chovatelce heart

10.11.2011
Blíží se 1.narozeniny našeho B vrhu a přicházejí fotečky "štěńátek". Dnes poslali fotky a krátká videa majitelé Sneženky Sally - Bucaneve Maia Amber Bohemia a jsou tady. Děkujeme, Milado heart

9.11.2011 Jak těžké to mají návštěvy u nás uvidíte zde.

8.11.2011 Ideologické zdůvodnění "proč je výstup na Blaník právě 26.12." - je na našem Blogu.

7.11.2011 Pozvánka na 4.ročník vánočního výstupu na Blaník je v sekci Salašnické noviny.

31.10.2011
Happy Haloween v podání Ariny vpravo a za ztvárnění Haloweenského přání v podání Týny a Kyblíčka vlevo děkujeme paní Dalii Lupandina z CHS Kennel Brizo !!!

30.10.2011 Říjnové momentky ze zahrady jsou tady.

26.10.2011
Dnes měla naše smečka vzácnou návštěvu. Objednané granule a další přípravky přivezl osobně majitel firmy Baron aby se podíval jak salaším svědčí výrobky CdVet. Povídám o produktech a zdravém životním stylu nejen psů ale i lidí a o způsobech jak dostat tyhle výrobky mezi mnohem více majitelů psů jsme strávili příjemné dopoledne. Moc děkujeme za užitečné dárky, které zcela určitě použijeme. Pochopili jsme proč se u Baronů specializují právě na zdravý životní styl - i majitel firmy se jím řídí. Děkujeme za náštěvu a za milou společnost.

16.10.2011
Chladný ale slunečný den, nenažraná smečka a pivo - slapská klasika !

9.10.2011
Po dlouhé době nám přišly fotografie Kytičky - Astera Amber Bohemia. Jak vypadá 4letá slečna se můžete podívat zde.

4.10.2011
Vlastní fotogalerii na rajčeti má už i Belleza Fleur - Flérinka a páníček jí prý přes "dlouhé zimní večery" dotvoří už i slíbené webové stránky smiley

2.10.2011 Svod mladých
Děkujeme všem majitelům, kteří se zúčastnili dnešního svodu. Máme velkou radost protože na našich odchovacích je vidět jak své páníky milují a jsou s nimi šťastní, to je pro nás to nejlepší zjištění a jsme moc rádi, že se rodina Amber Bohemia rozrostla o další opravdu skvělé rodiny. Fotogalerie z akce je tady.
Jako velkou perličku uvádíme, že naše CHS sponzorovala pohár pro nejstašího veterána včerejší klubové výstavy a dnes jsme zjistili, že pohár připadl 11,5 leté feně Ariel Tichý dvůr, což je prababička vrhu B, babička vrhu A a máma naši Ariny (Aranka Zahrada Záboří) a tím je naše radost o to větší, pohár je v rodině a na naší prababičku můžeme být pyšní všichni heart

1.10.2011 Klubová výstava - Zárybniční lhota u Tábora.
Nádherné letní počasí, skvělá atmosféra. Kromě toho že jsme potkali hodně přátel a milých lidí, viděli plno nádherných "salaší" tak jsme také vystavovali. Abychom nejeli jak sirotci bez psa, hodili jsme mezi naše pejsky dotaz kdo že by jel. Arina ohrnula nos, Kissík odmítl že tam nemají kosti a Kyblík že bez Kissíka nikam nejede. Takže to zbylo na Týnu, která neprotestovala, prý že už to nějak vydrží a že když tam bude mít ty svoje děti... tak že ano. K našemu překvapení 4 letá Allerta Amber Bohemia po 10ti štěňatech v otevřené třídě v konkurenci 65 fen získala V3 od švýcarské rozhodčí paní Lisbeth Mach a nádherný posudek.
Neztratili se ani naši odchovanci: Baggattino Bacio - V (běhal o pořadí), Borghia Baia - V (běhala o pořadí), Bellezza Fleur odstoupila - prý je zvyklá na grilovačky a rauty a v kruhu se nic k jídlu nepodává. Svolila pouze ke společnému focení smiley a zítra se prý potkáme na svodu mladých. Fotogalerie z akce je zde.

28.9.2011 Aktualita v Salašnických novinách - odkaz na nový web s akcemi pro berňáky a spol.

18.9.2011 NVP Brno
Otec našeho vrhu B - GrCH. Brahms Eleuteria - V1 CAC, NV, BOB - gratulujeme !!!!!

15.9.2011
Dnešní šok se štastným koncem - nové povídání na našem Blogu - Frajer Edýs

11.9.2011
Bellezza Fleur "madam Šenováková" si vyjela na výlet do Tater a při té příležitosti též zavítala na NVP v Prešově. Na svém prvním zahraničním startu a čerstvě jako nejmladší ve třídě mladých obdržela známku VD3 a krásný posudek od italského rozhodčího Fabrizio La Rocca, fotografie z výletu i výstavy jsou zde.

3.9.2011 Krajská výstava Dog show Rybníky u Dobříše aneb malá klubovka salaší
Všechna plemena byla na výstavě zastoupena v počtech 1 až 5 jedinců jen salaší bylo 28, víc bylo jen Cairn teriérů ale ti tam ěli klubovku. Na výstavu s námi jela i Míša z Portusu a byla opět ze všech pejsků nadšená a od všech oslintaná. A naše výsledky:
Baggatino Bacio V1, Vítěz třídy mladých
Borghia Baia V3
Allerta (Týna) V4 v nejvíce zastoupené třídě otevřené z 10ti fen
Baldur Od Mlynařického potoka (Arčíkův syn) V2
Fotogalerie naší výpravy je zde a všechny fotky z akce jsou tady.
Jako divák se zúčastnila i Baltico Tanny a po výstavě se u nás na chviku zastavil se svými páníčky Baggatino Bacio a Arleta z Příborského ráje aniž by jim někdo z naší smečky ublížil - to je jen poznámka že naše "dámy" nejsou zas tak nesnášenlivé jak se někomu může zdát smiley

2.9.2011
Na krátkou náštěvu a pro masíčko a kosti dnes přijela Bubetta. S Kyblíčkem a Kissíkem se přivítala ale mámu a babičku neviděla protože se její panička o ní hodně bojí a našim "holčičkám" nevěří že by jí Bubettku nespapaly. Tak Bubetku samou láskou málem umuchloval Kyblíček - foto zde. smiley

30.8.2011
Nové fotografie holčiček z vrhu B v 9ti měsících:
Bubetta Brino - tady
Borghia Baia - zde
Baltico Tanny - tady
Belleza Fleur a její kotě - zde

19.8.2011
Bowine Brizo a Bolero Dicco - naši kluci "zručáci" - poslali nové fotky v 8mi měsících - zde.

12.8.2011
Den na zahradě aneb naše salaše v akci - foto tady.

8.8. 2011
Pár nových fotek a krátká videa nám poslali majitelé Sněženky Sallynky - Bucaneve Maia. Její kamarád Bernášek je po plastice svalu ale už se mu běhá lépe. Fotogalerie je zde.

6.8.2011
Náš první vrh, náše Áčka, slaví dnes své 4.narozeniny. Okolnosti nám nedovolily uspořádat tradiční narozeninovou oslavu a nás to velice mrzí.
Tahle "štěňátka" pro nás navždy zůstanou jedinečná, od prvních okamžiků je hlídal Káma, spal u porodní bedny a hlásil jak začali plakat. Počkal až poslední štěňátko odjelo k novým majitelům a v ten samý den pak sám odešel za duhový most. Zapomenout se nedá, proto ta výjimečnost. Velice nás těší že celý tento vrh se má skvěle a všem majitelům děkujeme za lásku, péči a pochopení.
Arčíku, Badýsku, Ginuško, Kytičko a Týnuško, přejme vám hodně zdraví a ještě spoustu štastných let s vašimi milujícími rodinami
heart
Fotografie z naší oslavy s BARF dortem jsou zde, pak se už Týna s Arinou věnovaly čerstvým kostem a odmítly pozovat, jen Kissík s Kyblíkem nám dovolili udělat pár snímků.

24.7.2011
Madam Šenováková - Bellezza Fleur má svého chráněnce, adoptovala malé koťátko a jak vypadá přátelství 8měsíční slečny Flér a malého šmudlíka můžete vidět tady. Za fotečky děkujeme majitelům a doufáme, že nějaké fotky pošlou i další majitelé našich B štěňátek.
Jak vypadá 8mi měsíční slečna Bethany Bell je možné vidět na Facebooku ve fotogalerii její paničky Lenky Sekáčové - https://www.facebook.com/#!/media/set/?set=a.10150245627702404.325647.756812403-

15.7.2011
Aby si Kissík odpočinul alespoň na chvíli od našich tří teroristek, vzali jsme ho na výlet. Místo aby si užíval volna tak je neustále hledal a jediného co ho zajímalo bylo - kdy už se pojede domů. Dámy si to užily po svém, Arinka a Týnuška zřejmě daly Kyblíkovi najevo že mu náhradního Kissíka dělat nebudou a tak to odnesly kabely, připravené na osvětlení cesty - foto zde.

14.7.2011 Momentky ze zahrady - tady.

12.7.2011
Novou fotogalerii má Flérinka
"madam Šenováková" - Belleza Fleur, 7 měsíců a kus, je to velká dáma i velká šmudla v jedné psí osobě a některé fotky jako by byly pořízeny na rodné zahradě - hlavně ty s mamutí kostí, děkujeme majitelům za zaslání a péči a lásku, která je z fotek vidět!

30.6.2011 Vložili jsme novou sekci - Pomáhejte ve psím světě.

29.6.2011 Přidali jsme 3 nová videa do sekce Videa aneb historky z natáčení.

27.6.2011
Vzácnou návštěvu měli dnes naši pejskové, přijela se na ně podívat Jarka z CHS Baronnella a jak jí smečka přivítala a oslintala jsme zdokumentovali zde. Jarko, děkujeme za pamlsky pro náš zvěřinec a za návštěvu !!

24.6.2011
Dnes u nás proběhl krátký "brífink" několika středočeských majitelek salaší na téma hovězí kosti - foto ze setkání je zde a za krásnou dekoraci děkujeme Pavle smiley Současně jsme doplnili sekci Krmení aneb BARF u nás o další informace - vyšla nová BARF kuchařka !

17.6.2011
Dnes jsme chtěli udělat skupinové foto naší smečky u jediné kvetoucí rostliny na naší zahradě, která ještě odolává salaším ale pro bojkot některých jedinců skončilo focení fiaskem, smečka se věnovala dál svým oblíbeným činnostem : hloubení jam, hlodání kostí, lovení ještěrek a válení se pod tisem - tady je výsledek naší marné snahy.

16.6.2011
Dnešní stávka v dopravě způsobila, že jsme nemohli do práce, k velké radosti naší smečky a tak jsme využili nečekané volno k focení a natočení dvou krátkých videošotů jak Kyblík terorizuje chudáka Kissíka - vše je zde.

12.6.2011
Na Oblastní výstavě v Praze-Kunraticích se sešli 3 sourozenci z vrhu B - Bubetta Brino, Bellami Teeny a Baggatino Bacio. Od rána docela slušně pršelo a do kruhu šli patřičně urousané salaše. Všichni účastníci obdrželi spolu s diplomem, stužkou a posudkem také věcné dárky a majitelé trička, pro vítěze byly připravené poháry a kokardy. A výsledky ? Bubetta VN1, Bellami (Kyblík) VN2, Bagatino Bacio (Edýsek) VN1 - děkujeme majitelům za účast a předvedení, máme radost !!!! yes Fotografie jsou zde.

11.6.2011
Dnes jsme měli pracovní den - připravovali jsme našim pejskům zeleninu do zásoby a vše jsme zdokumentovali tady. Natočili jsme i video Jak se krmí 4 salaše a také Jak jim chutná.
Kyblíček se snažila připravit demolici našeho domu v případě bouřky zničením uzemnění zásobníku na plyn - foto zde.
A do sekce o BARFu jsme přidali odkaz na super fotky i s popisem - krásné BARF menu !!!

10.6.2011
Skoro všichni z vrhu B už mají své fotogalerie od 6ti měsíců výše - viz odkaz u každého v skeci Štěňata - vrh B, nejnovější má Bucaneve Maia. Děkujeme majitelům, že nám tak poctivě a pravidelně fotografie posílají, vždy nás to potěší ! Novou fotogalerii má i Bethany Bell smiley

7.6.2011
Vypravili jsme se na návštěvu, zkontrolovat naše "dvojité příbuzné" - 6 týdnů stará štěňátka v CHS Motýlí hra a máme opravdu krásné příbuzné - zde si to může každý zkontrolovat. Bohužel, světlo na focení už nebylo ideální. Ještě jsou volné 3 holčičky a jsou moc a moc pěkné !!!!

4.6.2011
A trochu z jiného než psího soudku - dnes jsme byli na svatbě našich kamarádů Míši a Ctibora v Portusu - chráněné bydlení Slapy. Oddávající p. Simona Stašová byla bezkonkurenčně skvělá, štáb České televize s redaktorkou Mgr. Markétou Šenkýřovou nesmírně milý, lidský a chápavý ke všem účastníkům akce. Fotogalerie momentek je zde a krátký pořad odvysílala ČT1 dnes v 19.oo v Událostech pod názvem Svatba díky Akci cihla , videoarchiv je tady . Také nedělní AHA přineslo o této akci zprávu, zde je odkaz.

3.6.2011
Dnes jsme obdrželi nesmírně milou zprávu, že Ariel Tichý dvůr (máma naší Arinky, babička Týny a prababička Kyblíčka) oslavila v ponděli 30.5.2011 úžasné 11.narozeniny. Tady jsou fotky, dodatečně gratulujeme, přejeme jí ještě spoustu krásných chvil s milující rodinou a jsme na tuhle naší "babičku" nesmírně pyšní. Zde jsou fotografie ještě z oslavy 10.tých narozenin, které jsme také dostali.

31.5.2011 Nové fotečky od 6ti měsíců má už i Borghia Baia - tady.

29.5.2011
Baggatino Bacio (Edýsek) nám dnes přijel osobně ukázat jak vypadá 6ti měsíční salašnický chlap. Fotografie jsou zde. Další dnešní návštěva s dvouletou Kristýnkou nevěděla kterého psa dříve hladit - fotografie jsou tady.

28.5.2011
Krajská výstava Lysá n/Labem - Bubetta Brino na své první výstavě - VN1 v dorostu a třetí nejkrásnější dorost výstavy - má svůj první pohár a my gratulujeme majitelce !!! Foto z výstavy je tady. a další fotečky zde.
Úspěšný byl i syn našeho Arčíka - Baldur Od Mlynařického potoka - V1, vítěz třídy mladých takže máme radost dvojnásobnou a Baloušek na je fotkách také vidět.
Bellami Teeny - Kyblík až dnes dostala svůj dort k půlročním narozkám - tady je dort na grilu smiley

27.5.2011
Našim "B" štěňátkům už je půl roku, jak to oslavila Flérinka (Belleza Fleur) je vidět zde, půlroční Bubetta Brino má fotky tady a náš Kyblík (Bellami Teeny) uvidíte zde. Váhy a míry budeme doplňovat hned jak nám je majitelé poskytnou - což bude, doufám, brzo smiley

22.5.2011
Dnes jsme se byli podívat za další "B" holčičkou. Bubetta Brino Amber Bohemia se konečně přestěhovala "na vesnici" kousek za Prahu do baráčku se zahradou, kterou Bubettka tak miluje, že z ní odmítá kamkoliv autem odjet - je z ní "paní domu" každým coulem - tady jsou fotky.

20.5.2011
Našim "dvojitým" příbuznýcm v CHS Motýlí hra je už 21 dnů a čekají na nějaké hodné a milující majitele, jsou si všichni tak podobní, že zájemci budou mít (ne)snadnou volbu heart Víc v sekci Salašnické noviny.

14.5.2011
Dnes jsme si udělali výlet do CHS Od Svatavky, kde bydlí naše žlutá holčička Borghia Baia. Své nové páníčky si našla jako poslední z vrhu, víceméně na ně zbyla ale byla to láska na první pohled. Když se přijeli podívat, rozběhla se k nim jako první a pánovi skočila do náruče. A tahle láska jim vydržela dodnes, Bája na páníčkovi visí očima. Spokojeně žije se smečkou pražských krysaříků a roste z ní bytelná baba se vstřícnou a vyrovnanou povahou. Fotografie z návštěvy jsou zde.

11.5.2011
Pár obrázků z krátké návštěvy v CHS Tříbarevná láska je tady.

10.5.2011
Podvečerní portréty zde.

8.5.2011
Abychom naší smečce vynahradili, že jsme je včra nechali doma samotné - strávili jsme dnešní den výhradně s nimi a venku - tady jsou fotky.

7.5.2011
Klubová výstava Rožnov pod Radhoštěm
. Naši CHS zastupovala Bellezza Fleur a Bubetta Brino - s taťkou Brahms Eleuteria v soutěži o nejlepšího plemenika, kterou Brahms vyhrál. Fotodokumentace je zde. Taťkovi moc gratulujeme !!!
A jako další z rodiny poprvé ve třídě mladých se předvedl vnuk naší Ariny, syn Arčíka (Arcano Amber Bohemia) - Baldur Od Mlynařického potoka ,který skončil s krásným posudkem a oceněním V mezi 7mi nejlepšími psy, máme velkou radost a gratulujeme chovatelce Janě i paničce Daně !

My jsme využili krásného počasí a vyjeli jsme na návštěvy tří štěňátek z vrhu B do jejich nových domovů. Všichni se mají báječně a je vidět jak se vzájemně s majiteli milují z čehož máme obrovskou radost. Fotografie jdou tady:
- Bucaneve Maia a její rodina
- Bethany Bell a její rodina
- Baggatino Bacio a jeho rodina

1.5.2011
Doplnili jsme váhy a míry vrhu B v 5ti měsících tak, jak nám je ohlásili majitelé. Přežili jsme "čarodějnice" a narodili se nám "dvojití příbuzní". V CHS Motýlí hra se narodilo 5 holčiček a 4 kluci, kteří mají stejného otce i dědečka z maminčiny strany jako náš vrh B smiley

24.4.2011
Naše usměvavé zatíčko Kissík - Jumbo Jet Revolution Z Krainy Zeusa dnes oslavil své druhé narozeniny. O dort ve tvaru ježka se podělil s celou smečkou, Kyblíček si nabídla sama ještě dřív než vůbec Kissík dort uviděl. Fotečky z krásného dne na zahradě a z nezbytné oslavy jsou tady.
A další dnešní radost: Baloušek - vnouček Ariny, syn našeho odchovance Arčíka - Baldur Od Mlynařického potoka zvítězil dnes na MVP České Budějovice ve třídě dorostu - VN1 - gratulujeme !! Po výstavě se u nás stavil s paničkou Danou, aby se nám ukázal v pné kráse - fotografie z návštěvy jsou zde.

23.4.2011
Za nádherného letního počasí a v počtu 40ti psů a nepočítaně lidí proběhl velikonoční výšlap na rozhlednu Veselých vrch u Mokrska. Z našich 10ti štěňátek z vrhu B se zúčastnilo 6 a Bellezza Fleur reprezentovala naši CHS na výšlapu na Pustevny. Fotogalerie našich fotek je zde a odkazy na více fotek dalších účastníku akce a povídání o výstupu najdete v sekci Salašnické noviny.

18.4.2011
Přišly nám další fotečky jak roste Borghia Baia, takže už i ona má svou novou fotogalerii - zde.

17.4.2011
Tentokrát jsme vzali foťák i na vycházku do lesa - bylo opravdu krásně - foto zde.

16.4.2011
Duben u nás nebývá nejradostnějším měsícem roku, před lety touto dobou slavil narozeniny Káma (Camel ze ZOO Olomouc) a také nás navždy opustila Ášenka (Adria Elvetico) - naši první berňáci a nezapomenutelné psí dušičky. ještě nebyla éra digitáních fotografií a tak dokumentace je málo - pár naskenovaných fotografií z domácího archivu máme tady - vzpomínejte s námi.

10.4.2011
Výstavní premiéra Flérinky alias "Madam Šenovákové" - Belleza Fleur Amber Bohemia ve třídě štěňat - Národní výstava psů Ostrava - VN1 s velice pěkným posudkem od rozhodčího Havelky udělala radost nejen majitelům ale i nám. Gratulujeme majitelům a moc děkujeme za krásnou reprezentaci naší CHS. Fotografie z výstavy jsou zde - děkujeme CHS Ze Starobělské samoty za dokumentaci.

9.4.2011
Jak vypadá naše smečka po vykoupání a napuštění přípravkem proti klíšťatům je k vidění tady. Jak vypadala koupelna a náš dům po akci to vidět nechtějte frown
Dvě naše štěňátka chodí společně do psí školky v Žižicích - Bubetta Brino a Bethany Bell - a jak se jim tam vede je vidět zde.

5.4.2011
Postupně přidáváme nové fotografie štěňátek z vrhu B - jak vypadá od 4 měsíců dále. Zatím máme nejnovější fotečky jen od majitelů Sněženky (Bucaneve Maia) a doufáme, že brzo dodají i majitelé Báji (Borghia Baia) !!!!!.
Belleza Fleur a její poslední fotografie jsou zde.
Baltico Tany a Bubetta Brino mají své vlastní webové stránky a na nich spoustu foteček - těm fotogalerii dělat nebudeme - vše viz sekce Štěňata / vrh B.
Bethany Bell má plno fotografií u své paničky na Facebooku a posledni fotečky tady.
Bowine Brizo a Bolero Dicco mají fotogalerii zde.
Baggattino Bacio od 4 měsíců - fotogalerie tady.

27.3.2011
Před 4 měsíci se narodil vrh "B". Do sekce Štěňata / vrh B jsme přidali aktuální váhy a míry tak, jak nám poslali majitelé a fotečky přidáváme ke všem štěňatům průběžně dle toho jak je obdržíme.

25.3.2011
Jaro se přihlásilo, salaše se vyhřívají a Kyblík-Belík hrabe díry. Fotečky z průběhu března jsou zde.

19.3.2011
Jelikož tu Kyblíček neměl parťačku k ranním hrátkám, našla si vlastní zábavu - vytáhla odkudsi přebalovací podložku a "přebalila" celý obývák. Aby se nenudila i odpoledne tak se jako zázrakem hlásila návštěva - sestřička Baltico Tanny (žaba-žaba) s rodinou dorazili a my jsme jim velice vděční. Holčičky jsou jako by si z oka vypadly nejen vzhledově ale i povahově, chvílemi jsme měli problém zjistit koho si kdo vlastně hladíme. Fotečky jsou tady.

18.3.2011
Dnes definitivně odešla Bubetta se svou novou paničkou Janou, přejeme jim štastný a dlouhý společný život. Kyblíček je smutný, hledá parťačku na vylomeniny, Kissíkovi a nám také Bubettka chybí. Chtěli jsme udělat poslední společné fotografie na zahradě ale do rána napadl sníh a holčičky se přes den stačily tak zráchat, že jsme s bídou stihli Bubettu před cestou do nového (čistého) domova vysušit. Fotečky z obýváku jsou zde.

13.3.2011
Krásné víkendové počasí přímo svádělo k pobytu na zahradě tak jsme uspořádali letošní první, zatím jen cvičné, grilování. Pro naší malou Bellami - Kyblíčka to bylo první grilování v životě a moc se jí to líbilo. Foto je tady.

12.3.2011
Bellami Teeny - Kyblík - vyrazila poprvé na vodítku mezi lidi a to rovnou do restaurace. Vykračovala si sebevědomě a klidně, jako by to pro ní byla samozřejmost. Tedy - zlí jazykové říkali, že si při své povaze prostě jen nevšimla, že má nějaké vodítko, nebyl to podstatný detail. Za fotodokumentaci děkujeme panu Vítovi, který vše sledoval a fotečky nám poslal jako překvapení.

8.3.2011
Dnes oslavila ředitelka Arina - Aranka Zahrada Záboří - krásných 7 let v plné síle a vitalitě. Všem děkujeme za gratulace v Návštěvní knize a doufáme, že tato hrdá dáma bude ještě dlouho pyšně shlížet z našeho kopce na své poddané a od nikoho si nenechá do svého šéfování mluvit. Fotografie z oslavy a přehled jak naše šéfka rostla do krásy najdete zde.

Do sekce "Rady pro začínající chovatele" jsme přidali podsekci "Pes v domě".

7.3.2011
Pokus vyfotografovat kompletní smečku nedopadl slavně, štěněcí slečinky narušují dospělákům jejich zaběhlou režii - tady se můžete přesvědčit. A také rozhodnout komu se podobá malá Bellami víc - zda mámě Týně nebo babičce Arině a nebo... nikomu koho známe - což si myslíme my, jelikož ani podobu táty Brahmse prý nepobrala - máme doma asi kukačku.

5.3.2011
Kissík a "Kyblík" s kostí, naše salašnické zákopy a pár momentek - když už to sluníčko svítilo... zde.

4.3.2011
Dnes se na rodné zahradě sešla skoro polovina vrhu B. Náš příznivec a milovník všech salaší Aleš nemohl přijet když byla ještě všechna štěňátka doma a tak jsme mu dnes pozvali alespoň ta, která bydlí blízko. Bubetta Brino, Bellami Teeny, Baltico Tanny a Baggatino Bacio řádili na rodné zahradě pod dozorem Kissíka, který se od nich nehnul na rozdíl od mámy Týny a babičky Ariny, které se zděsily že se snad celá ta 10ti hlavá banda zase vrátí domů a tak na ně zpočátku hrozivě vrčely. A jak si to Aleš užíval můžete vidět tady.

28.2.2011
Do sekce "štěňata - vrh "B" jsme dopnili aktuální váhy a míry jednotlivých štěňat a též některé fotogalerie obashují nové fotečky - tak jak nám je majitelé posílají. Všem děkujeme, že se o naše štěňátka-jejich psíky tak krásně starají a věnují jim maximální péči !
Prosíme, posílejte dál, pište zážitky - vše nás zajímá !!!!

26.2.2011
Zítra budou štěňátkům z vrhu "B" 3 měsíce a takhle dnes řádila na zahradě naše Beli - Kyblík s Kissíkem.
A taky jsme Belíkovi doplnili Fotogalerii.

21.2.2011
Využili jsme dnešního lepšího, ač mrazivějšího počasí a zdokumentovali hrátky a šarvátky Bellami a Bubbety s Kissíkem, máma Týna a babička Arina měly pouze pedagogický dozor. Tady je výsledek včetně krátkého videa.

19.-20.2.2011
Konečně jsme vyměnili "jídelní" bedny za zavěšené misky, čtvrtá bedna by se stejně už do kotce, který slouží jen jako jídelna salaší, stejně nevešla. A do fotogalerií štěňátek vrhu B jsme přidali další fotečky, které poslali majitelé Flérinky, kluků "Zručáků", Bethany Bell a konečně také dorazily fotečky i od majitele Edýska - Baggattino Bacio .

16.2.2011 Nové povídání na našem Blogu - zde .

15.2.2011
Doplnili jsme fotogalerie jednotlivých štěňátek fotkami, které nám dnes poslali noví majitelé a také jsme pořídili pár momentek jak si na zahradě hrají naše dvě holčičky Bellami a Bubetta se zbytkem smečky. Fotografie najdete tady.

14.2.2011
Fotografie z nových domovů jednotlivých štěňátek s popisem kde a jak žijí jsme přidali do sekce Štěňata - vrh B .

4. - 6.2. 2011
Na zahradě roztál sníh, smečka se proháněla v blátě, které pak úspěšně nanosila domů. Bubetta a Bellami si udělaly z Kissíka polštář a v neděli jsme rozvezli průkazy původu pro Baltico Tanny a Bowine Brizo. Některé PP jsme rozeslali poštou a 3 štěňátka si budou muset ještě počkat až jim CMKU opraví chybně napsaná jména . Fotečky z bláta jsou zde a z nedělních návštěv zas tady.

30.1.2011
Prázdno a pusto po štěňátkách úplně u nás není, ještě zde kromě naší Bellami zůstává Bethany a Bubetta - do doby než se noví majitelé přestěhují z Prahy do domku se zahradou - bude to co nevidět a tak si holčiček ještě užíváme. Dnes vyrazily 3 princezny prozkoumat celou naší zahradu a kopec, pod bedlivým dozorem Kissíka, který hlídal, aby neutíkaly ze stráně dolů - sám od sebe se toho úkolu ujal. Tady jsou fotečky.

29.1.2011
Galerie nových majitelů našich štěňátek s popisem - zde.

28.1.2011
Zítra opustí domov převážná většina našich štěňátek, nastává nejsmutnější doba - loučení. Odcházejí v době, kdy jsou nejroztomilejší, kdy se už umějí mazlit, hrát si a projevuje se i jejich budoucí povaha. Budou nám moc chybět ale už potřebují všichni své páníčky jen a jen pro sebe, nemáme tolik rukou na mazlení a každé musí čekat až na ně přijde řada, tolik prosebných oček trhá srdce, tak ať dělaí radost jinde kde je snad budou tak milovat, jako tomu bylo doma. Tady jsou poslední fotečky - v náručí a identifikační stužka je položená na opěradle křesla.

25.1.2011
Dnes odešla z domova neplánovaně a jako první naše největší holčička - usměvavá a samostatná vínová fenečka Bucaneve Maia a už teď nám chybí její usměvavá zářicí bílá tlamička, sněhobílé podkolenky a něžný moudrý pohled jejích tmavých oček. Měj se krásně, holčičko a dávej na sebe i na páníčky pozor heart

24.1.2011
Znovu nám napadl sníh a tak smečka vyrazila na klouzačku a opět uspořádala hon na strejdu Kissíka - ať si jich ještě užije než mu odejdou. Tady jsou fotečky.

23.1.2011
Dnes proběhla kontrola a přejímka vrhu, všichni noví majitelé dostanou zápis. Prošli jsme v poměru 9:1, vínová fenečka má sice krásné běloučké podkolenky ale standart zas tolik bílé neuznává (asi problém v prádelně:-). Příroda této holčičce nadělila všeho hodně, ne jen bílé barvy - je největší (větší než pejskové), nejvyspělejší a nejsamostatnější - pro nás je úžasná a doufáme, že úžasnou bude i pro nové majitele . Štěňátka se v průběhu přejímky zabavila botami poradkyně chovu a zbytky jejích dekorací jsou na fotce - děkujeme p. Hendrychové za trpělivost a pochopení - náhradu za škody nepožadovala :-) Portréty jednotlivých štěňátek i s popisem povah jak se nám doma jeví najdete zde.

22.1.2011
Vepřové nožičky jsou super hračka, štěňátka jim sice moc "neublíží" - nemají na to ty správné zoubky, ale krásně při tom na sebe vrčí a zabaví se. Tady jsou dnešní fotečky. A ještě fotky z návštěv za uplynulý týden - už se čas krátí, kdo nestihl, neuvidí 10ti hlavou smečku mimišů.

20.1.2011
Specielně pro nové majitele našich štěňátek - momentky z dnešního dne. Divoké šelmičky opět řádily s telecími kostmi, poznáte si tu svou či toho svého ? No a pak - pelíšek, spinkat až do dalšího papání - to je život štěňátka smiley

18.1.2011
Štěňátka už umí to nejdůležitější pro život: somrovat u kuchyňské linky a též spořádaně stolovat venku každé ze své misky - tedy alespoň prvních 7 vteřin, pak začne "rojení".

17.1.2011
Dnes dostala štěňátka své první "dospělácké" hovězí kosti. Poradila si s nimi přímo ukázkově, Arina ani Kiss neměli šanci jim je sebrat a to se opravdu snažili. Tady je fotodokumentace.

15.1.2011
Aby zas týdenní portrétování nedopadlo ospale jako minule, začali jsme raději o den dříve. 7 týdnů dovrší naše štěňátka až zítra ale snad se do rána zas tolik nezmění. Potrétovací křeslo začíná mít nějak nižší opěradlo a bílé kostičky na modré dece se také nějak zmenšily - podívejte se tady.
Také u nás byly další návštěvy - zde zdokumentováno.
Video - jak se brání "hrad" - najdete zde, štěňátka bojují a shora to dozoruje "strejda Kissík" :smiley

9.1.2011
Konečně roztál led před naším domem a štěňátka mohla vyběhnout ven aniž by se jim rozjížděly pacíky. Dneska si to užili všichni a prý smrkové větvičky jsou docela super zábava. Trochu prohnali strejdu Kissíka a dokonce i babička Arinka chtěla být ve výběhu s nimi - tedy jen chvilku, ale i to je úspěch - dokumetace zde.
A večer pak proběhlo povinné týdenní focení a označení fotek všech mimišů jejich vlastními jmény - tentokrát už poněkud ospalá a trochu vláčná štěňátka jak je vidět tady cheeky

8.1.2011
Štěnátka žijí čilým společnským životem, jaké přijímaly od silvestra návštěvy je vidět tady.

7.1.2011
Jak štěňátka pořádala hon na "strejdu" Kissíka můžete vidět zde. Chudák Kissík, utíká před nimi, je jich přesila a on se bojí aby na někoho nešlápl. Bojí se každého kviknutí štěńátek, snad aby to nebylo na něho že jim ublížil, má respekt z Týny smiley

4.1.2011
Pár momentek z 5.týdne života štěňátek i dospěláků je tady. Štěňátka už byla na 5 minut venku ale fotečky nemáme, nebyl čas a ruce na focení, museli jsme je po jednom nosit ven a dovnitř aby nenastydla, před domem máme ledovku a tak mimišata jezdila po břiše.

2.1.2011
Štěňátka oslavila svou první silvestrovskou noc důstojně - sice se snažila dostat láhvi skotské pod víko ale nakonec usoudila, že jsou ještě fakt nezletilci a dala přednost mateřskému mléku. Dnes proběhlo povinné portrétování a výsledek je zde. 3 mušketýři a 7 trplaslic dnes mají 5 týdnů života za sebou a doufáme, že ještě hoodné dlouhý a štastný život před sebou. Pro 4 krásné holčičky z horní řady fotomontáže stále ještě hledáme milující majitele.

Pro přehlednější úpravu sekce lze obsah rozdělit do textových "bloků". Bloky lze libovolně vytvářet, přesouvat a mazat. Jejich úpravu zahájíte dvojitým poklepáním tlačítkem myši. Textový editor se vždy spustí pouze pro vybraný blok. Jak editor pracuje naleznete ve videoukázce.

Základní tipy:

  • Používejte často nové bloky.
  • ENTER = nový odstavec.
  • SHIFT+ENTER = nový řádek.
  • Obrázek je nejprve třeba nahrát na server přes Vložit obrázek a Správce souborů.
  • Obsah z Wordu vždy přenášejte přes Vložit z Wordu.
  • NEpoužívejte mezerník pro zarovnávání objektů.
Listování umožňuje dynamicky zobrazovat a skrývat obsahy vybraných bloků:
  • Stiskněte tlačítko listování.
  • U bloků, které mají být skryty, vyplňte nově zobrazené textové pole.
  • Všechny bloky s vyplněným listováním budou na stránkách skryty, kromě prvního v pořadí.
  • Tlačítko přidat odkazy vytvoří nový blok se zástupcem, který bude na stránkách nahrazen odkazy. Tyto odkazy budou shodné s vyplněnými nadpisy u listování a budou přepínat příslušné bloky.
  • Ze všech bloků, které mají vyplněné listování, bude zobrazen vždy pouze jeden. Bloky, které nemají vyplněné listování vůbec, budou zobrazeny vždy.
  • Pokud chcete skrývat i první blok listování, vytvořte na jeho místo nový prázdný blok a použijte pro jeho nadpis výraz: %empty%
  • Chcete-li při přepnutí bloku rolovat okno na horní část bloku, přidejte za text bloku výraz: %top% (např.: Dovolená%top%)