aktualizováno: 18.04.2024 22:33:16

Amber Bohemia

Archiv aktualit 2015


Archiv aktualit 2015

 

31.12.2015
Ještě než začnou bouchat petardy a rachejtle oslavili jsme se smečkou Silvestr, pak už je ke stolu nedostaneme, tenhle den je pro psí ouška nejhorší. Fotky z oslavy jsou tady.

27.12.2015
Každoroční tradiční vánoční návštěva dlouholetých kamarádů - pár fotek je zde, díky, Hájkovi smiley

26.12.2015
8.ročník vánočního výšlapu na Blaník byl nádherný, nejen že dnes padl  teplotní rekord ale padl i rekord v účasti, sešlo se 82 psů a na občanské sdružení BSP v nouzi se vybralo 6.500,- Kč. Víc v sekci Salašnické noviny. Naši CHS reprezentovali Baggatino Bacio Amber Bohemia "Edýs", Cleonna Arlet Amber Bohemia a Arleta Z příborského ráje. Fotky z akce jsou tady, všem moc děkujeme za účast a rodině Eliášově a Lebduškově za velkou pomoc při organizaci akce.
Naše smečka dělala doma společnost páníkovi s bolavým zubem a také ohlášené návštěvě. Děti se klasicky zmazaly při zdolávání našeho kopce, salaše byly v sedmém nebi že je má kdo ládovat piškotama... Jeřábkovi, děkujeme za návštěvu yes a fotky jsou zde.

24.12.2015
Nejprve "tirolské" odpoledne a pak český Štědrý večer. I Barborka rozkvetla. Dnešní den obrazem je zde.

23.12.2015
Den před štědrým dnem je teplo jak měsíc po velikonocích ? To zas budou vánoce, no nevadí, hlavně že je volno. Smečka se vyhřívala na sluníčku a také se hromadně mazlila. Fotky jsou tady a "mazlící" video zde.

13.12.2015
Adventní neděle, teplá a zelená, stejně jako poslední roky, už si zvykáme. Smečka dostala "adventní" sváču a zkoušelo se focení "zpěvácké" fotky. Jak to dopadlo je vidět zde.

5.12.2015
Dneska byl u nás Mikuláš - tady je pár fotek.

27.11.2015
Vrh B dnes slaví 5.narozeniny. Hodně zdraví, broučkové naši, skvělé a milující rodiny máte a to je vše co ke štěstí potřebujeme všichni. Pozdrav za Duhový most posíláme Flérince a Bellince, chybíte nám stále, berušky naše.
heart
Jak se u koho slavilo ?
Fotky z oslavy Kyblíka (Bellami Teeny) u nás jsou zde, všechno je  práce páníčka, panička byla v lázních.
Takto slavili kluci Zručáci (Bowine Brizo a Bolero Dicco).
Borghia Baia slavila s krysíkama takto.
A Bubetta Brino měla dokonce místo dortu sushi - zde jsou fotky.
Bucaneve Maia dostala k narozkám profi focení a vycházku ve "psím" počasí - tady vše obrazem.
Baltico Tanny slavila v kruhu rodinném - zde.
Všem majitelům moc děkujeme za fotky a za péči o "naše" už 5ti letá štěňátka kiss

24.11.2015
Byla vyjímečná, tak o ní vždy mluvila panička Lenka. Bethany Bell Amber Bohemia, narodila se snad přímo pro svou paničku, patřily k sobě, navzájem si dělaly to, co si na očích viděly. 5 let si naplno užívaly jedna druhé, Bellinka milovala obě své paničky a všechny tři bojovaly ze všech sil aby byly společně co nejdéle. Dnes odešla Bellinka za Duhový most a zanechala po sobě velkou prázdnotu nejen v jejich srdcích. Je nám to strašně líto, posíláme pohlazení a pusu za Duhový most naší "princezničce na hrášku" broken heart Lenko, děkujeme za všechnu lásku a péči.

21.11.2015
I letos vyrazil Kissík do lázní na návštěvu a jako pravý švihák lázeňský se nechal fotit po celém areálu, fotky jsou zde.

18.11.2015 Těšili jsme se, že ho uvidíme vyrůstat, že bude krásný po tatínkovi Edýskovi. Osud nám to nedopřál, bylo mu 6 měsíců a týden když tragicky zahynul pod koly auta. Sbohem, štěňátko naše broken heart Jim Z Labského Zátiší.

8.11.2015 Teď bude chvíli s aktualitkama mrtvo, adminka odjíždí na 3 týdny do lázní.wink

7.11.2015
Odpoledne oslava narozenin v Portusu, tentokrát slavila Míša - tady jsou fotky, a v podvečer dorazila návštěva ze Živohoště, která má doma dva bratránky našich holek - kluky z Rainbowstar. Moc děkujeme za návštěvu a klukům posíláme pusu, zde jsou fotky.

1.11.2015
Krásný barevný podzim láká k focení každého a tak jsme dnes dostali spoustu nových fotek "dětiček". 8 měsíční holčičky Edýska z Trojan Z lomné Fanny a Fleur (dvouhlavý pes) tady a Foggy zde. Všechny jsou krásné.
22 měsíců má Corral Noce Amber Bohemia a je to kus chlapa - zde jsou jeho fotky. Všem moc děkujeme za péči a lásku.
My jsme vyrazili na čtyřkolku a kochali se barvami podzimu kolem slapské přehrady - tady je výsledek.

31.10.2015
Poslední říjnový den byl krásný a teplý, podzim je v plném proudu a vše kolem hýří teplými barvami. Jak vypadá slapský podzim jsme nafotili a je to zde. Smečka dostala dárek, světlo do jídelny, konečně si prý uvidí večer do tlamiček - no snad nepřestanou žrát až uvidí co je v mislách. Dokumentace zde.
A tady je dnešní Hallowen v podání sestavy z Amber Bohemia.

24.10.2015
Krátké oteplení zas vytáhlo na fasádu miliony berušek, Kissík a Kyblík se je snaží lovit což obnáší poťapanou zeďˇ. Pár záběrů smečky v podzimním podvečerním světle je zde, dámy pozovaly společně, Kissík dnes prý raději soukromé foto
smiley

17.10.2015
Bonitace v Mladé Boleslavi se zúčastnily dvě setřičky z vrhu C - Cleonna Arlet a
Citronella Dea. Obě jsou od dnešního dne chovnými fenami. Gratulujeme páníkům a moc děkujeme,fotky jsou  tady smiley
A zatímco se sestřičky převáděly na bonitaci, naše smečka pomáhala zazimovat čtyřlístky, kochala se podzimním výhledem a hlavně.. kostma - fotky jsou zde.

 

12.10.2015
Nové fotky poslala panička Alena, která má doma diblíka Jerryho, Edýskova synka - John Z Labského zátiší. Je mu 5 měsíců, váží 25 kg a fotky jsou zde. Díky, Álo heart

11.10.2015
Není větší radost než vystavovat ve třídě veteránů. I Týna dnes měla stejný názor a tak jsme si to užívali všichni. MV České Budějovice - Allerta Amber Bohemia - V1, BOV. Díky, Týnuško, jsi báječná, fotky z výstavy jsou tady.

 

10.10.2015
Oříškobraní aneb jak si žije Sněženka Sally - Bucaneve Maia Amber Bohemia a její rodina. Krásná velka a spokojená holčička s milující rodinou. Díky,Tomáši - fotky jsou zde.

5.10.2015
Nálety berušek, to je momentální stav. Fasáda domu je obsypaná, okna nelze otvírat, berušky jsou všude a křupou. Smečka objevila kouzlo žaludů a po večeři kromě kostí se dojídá žaludama - fotky jsou tady.

28.9.2015
Po roce a půl konečně zavítali, Dana a Tomáš, milá ale krátká návštěva, která potěšila smečku i nás, děkujeme Šumpíci. Fotky jsou zde a brzo zas naviděnou heart

27.9.2015
Panička Janička po dlouhé době fotila, krásná Buba - Bubetta Brino Amber Bohemia ma nové fotky, huráá wink Tady jsou a děkujeme kiss

19.9.2015
Markéta s Honzou zřejmě viděli dnes na Řípu málo salaší tak pak ještě přijeli pomuchlovat naši smečku. Nejvíce si to užíval Kissík, skoro to vypadalo že ho doma nikdo nepomazlí. S Honzou si o tom zřejmě šeptali z ouška do ouška, fotky jsou zde a my moc děkujeme za příjemné odpoledne.

18.9.2015
A něco o našich (Edýskových) dětičkách:
- "F" Trojan Z Lomné absolvovali klubovou výstavu a svod s hodnocením Velmi nadějní a hezkými posudky - fotky jsou tady a více fotek a povídání je na jejich webu.
- "J" Z Labského zátiší - zatím máme fotky jen diblíka Johna (Jerryho) od skvělé paničky Aleny, ty jsou zde.


13.9.2015
Těch smutných zpráv je už moc, nádherná sestřička naší Arinky, krásná Airin Zahrada Záboří už není mezi námi, je nám to hrozně líto, měla stejný pohled jako Arinka, už ten nezaměnitelný výraz očí neuvidíme. Sbohem, beruško krásná, už jste holky spolu a doufám, že v tom psím nebi budete vládnout stejně jako tady na zemi, nikdy na vás nezapomeneme, byly jste jedinečné. broken heart

11.9.2015

no Smutná zpráva nás dnes zastihla. Otec vrhu B, krásný a elegantní GrandCH. CH. VeteranCH Brahms Eleuteria  odešel za Duhový most ve věku 9 let a 4 měsíce crying. Je nám to moc líto, Brahmsíku, děkujeme ti, nezapomeneme broken heart.

Dnešní fotky smečky jsme pojmenovali "Kelišky a jejich pelíšky" a pak .. každý sám za sebe. Proč je tomu tak zjistíte tady.
 

8.9.2015
A další pokus o vytvoření společné fotky, který se příliš nevydařil, chvílemi šlo i o život.  Celkový výsledek je zde, prostě.... momentky ... jen tak ze zahrady. A taky uvidíte, co jediné u nás může dozrát, jelikož to roste v dostatečné výšce cheeky

5.9.2015
Dog show Džbán a opět nejpočetněji zastoupení berňáci. Krásná a pohodová výstava a letos jsme konečně mohli vystavovat i my. Cigoša v premiéře nezklamala, při ukazování zubů vleže
se rozhodčí docela zapotil a vzal to sportovně a s nadhledem - moc děkujeme p. Adlte smiley Posudek Cigoša dostala a tak měla nárok na pohár , takže Camella Arlee Amber Bohemia -  VD3 a v posudku - nepředvádivá fena, jinak vše OK.
A po Kám
ovi a Arince jsme měli to potěšení vystavovat dalšího veterána - Týnušku. Máme velkou radost už jen z toho, že se může tahle veteránka proběhnout ve výstavním kruhu, je jedno s jakým výsledkem - stačí že JE s námi. A vždy elegantní Allerta Amber Bohemia nezklamala, s grácií sobě vlastní stála jak socha, běhala s radostí a ukázala že i ve veteránském věku má krásné zuby a všechny. V1, vítěz třídy. Fotky naše i "kradené" od Lívie Dvorské jsou tady.

 

2.9.2015
Corvino Sante Amner Bohemia, roztomilka Santíček má nové fotky - zde jsou a děkujeme Zdence a Radkovi za péči o chlapečka, má se krásně, to je vidět, díky heart

29.8.2015
Pár dnů bylo snesitelně ale na tento víkend se opět oteplilo. Smečka se potulovala po zahradě a vyhlížela návštěvy ale hlavně večeři. Nejstarší Týna a nejmladší Cigoša zásadně chodí za miskou po zadních. Vyfotit Týnu bez kosti či čehokoliv jiného k žrádlu v tlamě je problém, dnes to vyšlo půl napůl. Kissík se stále směje a Kyblík bojkotuje focení, zašívala se u kotce. Vše je tady.

24.8.2015
Vrh "F" Trojan z Lomné (Edýse a Deborky štěňátka) měl setkání po půl roce. Vyfotit je společně byl boj, jak se to ne/podařilo je vidět zde, všichni jsou báječní a my moc děkujeme heart

23.8.2015
Tři baby z Amber Bohemia vyjely na výlet - za klukama. A kam jinam než na Rabyň za Forestem a Gumpem. Moc se jim to líbilo a nám také, díky za milé přijetí ,Markéto a Honzo, fotky mluví za vše a jsou tady. Kissík zůstal sám doma a z nudy pošlapal minizáhonek cheeky

22.8.2015
Před večeří, u večeře, po večeři - to jsou fotky dnešního dne. Hlavně jsme chtěli zdokumentovat první, jediný a určitě poslední záhonek na naší zahradě jelikož si myslíme, že nám to u salaší jen tak neprojde. Pro jistotu jsme ty samé bylinky zasadili u do truhlíku, po oknech nikdo neskáče winkZde je vše obrazem.

16.8.2015
Po 14 dnech veder konečně teplota, kdy mohou salaše hlodat kosti bez našich obav z přehřátí. Dnes dostali novou várku, to bylo radosti. Fotky jsou tady a záhada libečku stále není objasněná.

15.8.2015
Konečně předpověď hlásí deště tak honem vyfotit šalaše s muškáty, než déšť umlátí květy, které nestačila umlátit Cigoša.  Zahrada je sušená, čtyřlístky jakž takž drží, břízy už shazují listy - vše obrazem zde.

13.8.2015
Stále vedro, jen pijeme, vychází ven minimálně a chladíme se na dlažbě - tady to je.

12.8.2015
Forest Trojan Z Lomné
, synáček Edýska, 6 měsíců - máme nové fotky - tady. A více fotek Edýskových dětiček je na webu CHS Trojan Z Lomné.

11.8.2015
Úmorná vedra pokračují, naše zahrada dle toho i vypadá... naše soukromá Sahara. Podle hlášek na Facebooku je toto počasí "demoverze krematoria". Lehce vysmažené fotky jsou zde.

7.8.2015
Skoro 30 let jsme se neviděly, kámošky Lenka a Věra, parťačky z diskošek, mejdanů a nekonečných flámů - bylo to super odpoledne, smečka si je zamilovala na první pohled. Díky, holky a zas brzo naviděnou - fotky jsou tady.yes

6.8.2015
Před 8mi lety, bylo stejné horko jako dnes, narodila se a okamžitě o sobě dávala vědět, siréna proti ní byl tichý přístroj. Proto dostala jméno Allerta - poplach. Zklidnila se a vyrostla z ní něžná a hodná fenečka, oddaná a zásadová. Přesně ví na co má nárok, kolik toho má dostat, kdy to má dostat a jak to má dostat - to vše vyžaduje nejen pro sebe ale i pro celou svou smečku. Náš "odborový předák" - milovaná Týnuška heart Přejeme jí hlavě zdraví a ještě hodně let s námi. Za duhu posíláme pohlazení sourozencům, pořád nám moc chybíte broken heart Fotky z narozeninové párty jsou zde, kvůli horku se akce konala doma a podle toho pak vypadala podlaha smiley

4.8.2015
Po delší době máme nové fotky Corrinka, hodně se podobá svému dědovi  GrandCH. CH. VeteranCH.Brams Eleuteria. Tady je 1,5, roku starý Corall Noce Amber Bohemia, štastný a spokojený u své rodiny. Po dědovi zdědil nejen podobu ale též obrovský zájem o psí slečny smiley

1.8.2015
Dnes jsme se zajeli podívat na Barušku Z Vltavského údolí , fenečku adoptovanou přes BSP v nouzi jednou skvělou rodinou, která má doma i další berňačku Sheilu (Alia Z Milinského údolí). Holčičky jsou bezvadné parťačky, okamžitě se skámošily a mají se moc rády. Byl to krásný pohled na dvě spokojené holky a moc děkujeme paničce Martině za milé přijetí. Fotky jsou zde.

31.7.2015
Nové fotky kluků Zručáků (Bowine Brizo a Bolero Dicco Amber Bohemia) a psi kadeřnice Jájoš jsou tady, moc děkujeme yes

28.7.2015
Dnes přijela návštěva ( Eda  s rodinou), která početně převyšovala naší smečku. Týnu a Kyblíka to tak znechutilo, že se s nimi odmítly kámošit i fotit, až při podávání večeře je vzaly na milost - ovšem za úplatek. Pár fotek je tady.

27.7.2015
Setkání po 8mi letech - tolik času uplynulo než nás zase navštívila Bára, tentokrát bez psů ale s rodinou. Smečku nakrmili piškotama, pomuchlovali a zas pokračovali dále. Díky za návštěvu a nashle dříve než za tolik let smiley Dnešní fotky jsou zde a jak to vypadalo v roce 2007 je tady smiley.

26.7.2015
Po 14ti dnech tropických veder šlo konečně udržet v ruce foťák, aniž by se o něj člověk spálila nebo neměl pocit, že uvaří psy když po nich bude chtít zapozovat. Pás fotek v první "rozumné" venkovní teplotě z dnešního odpoledne je zde, zahrada je vyprahlá a ani muškáty nemají tu správnou tradiční velikost.

25.7.2015
Na oslavu narozenin nás pozvala kamarádka Radka, která žije s naším "zahradníkem" Ctiborem v chráněném bydlení Slapy - Portus. Děkujeme za hezké odpoledne a fotky jsou tady.

15.7.2015
A další potomci Edýse z CHS Trojan Z Lomné dodali fotky jak se jim daří. Tady je Forest a zde je Foggy, oba se mají parádně, vypadají velice spokojeně a majitelé prý jsou též spokojeni smiley

8.7.2015
Jak se chladí v tropických vedrech Bucaneve Maia Amber Bohemia (Sněženka Sally)  a její smečka je vidět zde, užívají si vody a jak to sluší smečce v CHS Trojan Z Lomné a dvěma Edýskovým holčičkám F&F (Fanny a Fleur Trojan Z Lomné) je vidět tady. a taky zde.

6.7.2015
Už 4 dny máme tropická vedra, smečka se povaluje doma u klimošky a vybíhá je 1x za hodinu se vyvenčit a už zase stojí za dveřmi a chctějí domů. Dnes se ochladilo ( z 35 na 28) , bylo pod mrakem a tak vydrželi venku déle. Na osvěžení dostali chlazené kosti místo zmrzliny a moc se jim to líbilo. Fotky jsou tady.

3.7.2015
Foggy Trojan Z Lomné byla největší atrakcí na svatbě - zde jsou fotky. Edys a Deborka mají radost, jejich holčička se líbí a hlavně - páníčci jí nikdy nenechají samotnou doma, všude s nimi chodí a prý se chová jako pravá dáma
smiley

29.6.2015
Portréty jednotlivých štěňátek vrhu "J" Z Labského zátiší a jejich jména jsou tady. Taťka Edys a máma Dita mohou být pyšní na krásné potomky a děkujeme chovatelkám za jméno pro "arinkovou" holčičku - Jade Amber, snad nebude tak "splašneje jantar" jakým bývala její prababička heart

27.6.2015
Štěňátkům Edýse a Dity v CHS Z Labského Zátiší je už 6 týdnů a tak jsme se na ně jeli podívat. Jsou krásní a mají se skvěle. Chovatelky Jarka a Lenka jsou báječné a mají doma bezkonkurenční smečku 12ti salaší - takový "bernský sen" a moc děkujeme, že jsme si mohli zažít ten pocit jaké to je být zavalen salaší lavinou. I ty jejich vyhrabané díry nemají chybu, jsou propracované k dokonalosti a včetně vnitřního zařízení - naše smečky se ještě má co učit wink Fotky z krásného odpoledne jsou zde, díky všem
heart

24.6.2015
Letošní pokus o vyfocení smečky s kvetoucí denivkou poněkud nevyšel, s pivem už to bylo lepší. S Týnou cvičí faleška tak jediné co jí zajímá je... jak proniknout do baráku. Dnešní pokusy o focení jsou tady.

21.6.2015
Cigoša vyrazila navštívit souseda - 3 měsíčního Ziwíka, malého teroristu smiley Ona se mu líbila a Cigoša konečně poznala jaké to je když jí někdo neustále visí na uchu, na noze... jako to dělá ona zbytku naší smečky. Snad si konečně začně vážit toho, jaké hodné pejsky má doma wink Fotky jsou tady, Báro a Ziwíku, děkujeme za příjemnou procházku, příště přivezeme jiného člena ať nám je Ziw zpacifikuje yes

20.6.2015
Tento víkend probíhá "Chlomek párty" - narozeninová oslava Lukáše, pochopitelně že za účasti Edýska, Arlety a Cleonky - fotky z akce jsou zde a specielní fota "salašnické rodiny" jsou tady. Děkujeme za pozvání, bylo to bezva yes

17.6.2016
Konečně smiley Konečně se smečka dočkala, příděl kostí jim udělal velikou radost, největší měla Týna. Ovšem jen do té doby než si Cigoša nahrabala všechny kosti pod sebe a na všechny vrčela. Týna přišla žalovat - museli jsme zakročit. Týnuška asi nechtěla toho drzého spratka zakousnout - i když si o to poslední dobou říká čím dál víc. Smečka zalehla ke kostem a zvedala se jen pokud šel někdo kolem plotu - na každého vysílali varovné signály - nepřibližovat se, nedáme - fotky jsou tady.

16.6.2015
Smečka je už třetí den bez volně ložených kostí, jsou z toho naprosto rozhození
smiley Kdo si nehraje tak jen přihlouple civí, začali si budovat i novou jámu - ještě den a dostanou snad absťinenční příznaky jak narkomani, takže zítra už raději dostanou svou "drogu" . Dnešní den obrazem je tady.
Týna nemá ráda hromadné focení ale jelikož jí nezaměstnávaly kosti - dnes pozovala samostatně, zde jsou její fotky.
Dostali jsme mix fotografií jak se daří malým potomkům z CHS Trojan Z Lomné (Debora x Baggatino Baccio) - podle fotek se jim vede báječně, žijí společenským životem - tady zdokumentováno.

13.6.2015
Sebrali jsme smečce volně ložené kosti na zahradě a oni najednou nevěděli co mají dělat a my konečně máme i pár fotek, kde stojí a neleží u kostí wink Tady jsou.
Dnes jsme dostali odkaz na fotogalerii červnových fotek "kluků Zručáků" - Maxe a Dicka (Bowine Brizo Amber Bohemia a Bolero Dicco Amber Bohemia) - jsou z nich krásní chlapi a my děkujeme Jájoš, že je pro nás nafotila heart zde je fotogalerie.

8.6.2015
"Sněženka" Sally -  Bucaneve Maia Amber Bohemia - nejbělejší holčička z vrhu, největší ze všech ... jak je krásná a jakou má úžasnou rodinu je vidět tady. Hani, děkujeme ža se tak krásně o ty salaše staráš heart

7.6.2015
Máme za sebou tropický víkend, smečka se převážně chladila doma na dlažbě, venku na slunci se rozmrazoval oběd a kosti už nebyly čistě BARF - byly trochu "ovařené" nicméně chutnaly i tak dobře - fotky zde.

5.6.2015
Mimiškům v CHS Z Labského zátiší (Edýs a Dita) byly 3 týdny, teprve dnes stíháme fotky, za pár dnů jim už budou týdny 4 - tady jsou, malí plyšáci smiley

4.6.2015
Přišly výsledky RTG kyčlí a kloubů prvního Edýskova potomka - Cleonna Arlet Amber Bohemia : HD: 0/0, ED: 0/0, OCD neg. yes

1.6.2015
Jsou si podobné jako vejce vejci, ani majitelé je nerozeznají a tak osud zařídil, aby spolu žily napořád. Patří k sobě, patří do smečky a jako by se ani nikdy nerozdělily - tak jsou spolu štastné a s nimi celá smečka. Fleur a Fanny v CHS Trojan z Lomné - konec května 2015 - fotky zde.

31.5.2015
Povýstavní relax, aby smečce nebylo líto že včera se fotil jen Kyblík a nějaký "cizí" pesani tak jsme to museli napravit - tady smiley

30.5.2015
Klubová výstava KŠSP v Zárybničné Lhotě u Tábora a účast salaší z Amber Bohemia:
Citronella Dea Amber Bohemia na své i páničkově první výstavě v životě nádherně zabodovala, z 54 fenek ve třídě mladých - V4, moc gratulujeme a Romanovi a Romaně děkujeme že dorazili i s čestvým miminkem - fotky Nellinky zde.
Cleonna Arlet Amber Bohemia v mezitřídě - VD
Bagattino Bacio Amber Bohemia ve třídě otevřené - V
Bellami Teeny Amber Bohemia ve třídě otevřené - VD
Do poslední chvíle nebylo jasné zda Kyblíka dostanu do kruhu, závislice se odmítala vzdálit od páníka, zasedla a pohnout se odmítala, babička Arina  býval slabý odvar toho co dokáže Kyblík. První kolo se všemi 35 nastoupenými fenami vůbec neoběhla, prostě ho tam "proseděla". Vůbec jsme nedoufala že se mi podaří ji tam dostat při dalším vstupu ale....zázračně to vyšlo,  šli jsem kolem kruhu a právě nás volali, nestihla si všimnout že to už není korzování po areálu smiley Posudek má korektní s poznámkou - velmi dobře osvalená fena, momentálně bez srsti. Ano, je vylínaná a po prodělané střevní viroze, která postihla celou naši smečku, zhubla cca 2 kg a podle toho vypadá.
Fotky z výstavy jsou zde.


27.5.2015
Musíme se pochlubit krásnou vnučkou z CHS Trojan Z Lomné, za fotky moc děkujeme a tady je - Foggy Trojan Z Lomné, bílá papulka bez jediné pihy smiley

26.5.2015
Po roce zas přišla Iveta, ještě že tu máme ten rehabilitační ústav, jinak bychom se neviděli a smečka by přišla o várku piškotů a pamlsků  wink Díky za návštěvu a za rok určo nashle, fotky jsou tady.

25.5.2015
Proběhla akce "plynový zásobník", smečka musela trávit dopoledne zavřená doma aby se nemotala řemeslníkům do práce. Fotodokumentace je zde. Odpoledne všichni zkontrolovali pozemek, po kterém se jim dopoledne pohybovali "narušitelé" - tady jsou odpolední momentky.
Edýskovým dětem v CHS Z Labského zátiší jsou už 2 týdny - zde je fotoalbum.

23.5.2015
Dnešní návštěva - Roman s rodinou. A malá slečna, která se smečkou zacházela tak, že by z ní mohla vyrůst profi handlerka smiley Fotky jsou zde a děkujeme za návštěvu a za skvělou večeři yes

18.5.2015
Za necelé 3 měsíce by oslavil 8.narozeniny, chlapeček z našeho prvního vrhu Ardito Amber Bohemia - Badýsek. Zákeřná rakovina plic byla silnější než jeho vůle žít. Smutná rodina se s tím jen těžko smiřuje a nám je to také moc líto. Sbohem, Badýsku, chlapečku milovanej, budeš nám všem moc chybět. Paničce Lence a její rodině děkujeme za všechnu lásku a péči, kterou Badýskovi po celý život dávali. Jednou se všichni setkáme za Duhovým mostem, věříme tomu, jen tak může být bolest z odchodu psích kámošů snesitelnější broken heart

17.5.2015
Máme za sebou lehce náročnější víkend. V sobotu jsme byli pozvaní na pikni
k do Portusu (fotky zde) a v neděli jsme vyjeli nafotit krásného veterána - našeho souseda - Endy Od Kouklovy tabule - nar. 17.9.2003. Endymu jaro a mladý kamarád Max moc svědčí, děkujeme majitelce za milé přijetí a Endíkovi přejeme ať je se svou skvělou rodinou ještě dlouho, fotky jsou tady.
A ještě než skončil víkend, udělali jsme pát fotek "jen tak" i naší smečce, která jako
vždy...moc nespolupracovala - zde jsou.
A našim vnoučátkům v CHS Z Labského zátiší je už týden, fotky jsou na Facebooku.(Camel La) a nebo tady.

12.5.2015
Forest Trojan Z Lomné, téměř 3 měsíce - jediný chlapeček, ale krásný - zde je smiley

11.5.2015
Jak vypadá Edysova holčička Foggy Trojan z Lomné v necelých 3 měsících ? Krásně a hlavně štastně - tady je to vidět smiley

10.5.2015
Dnes se naše "salašnická rodina" rozšířila o další členy. V CHS Z Labského zátiší se narodilo 6 pejsků a 3 fenečky - vrh "J". Tátou je Edys (Bagattino Bacio Amber Bohemia) a statečnou maminou Dita Baronnella. Všechna štěňátka jsou krásná a jsou mezi nimi tmavoušci po tátově babičce Arině a mámině babičce Akélce - zakladatelkách chovu v obou CHS. Jaruško a Lenko, moc děkujeme heart Fotky jsou zde.

8.5.2015
Konečně ! Po měsíci hárání (naštěstí všech 3 našich dámiček najednou) konečně mohla být dnes smečka venku pohromadě. Sice ještě pod dozorem ale vzhledem k tomu, že je nejvíce zajímal sklep a v něm připravené vepřové nožičky k zítřejší svačině... už je asi opravdu konec hárání smiley Fotky jsou tady.

5.5.2015
Vzhledem k tomu, že všechny 3 naše princezny hárají, nelze fotit ale dnes jsme dostali fotečky Edýskovy dcerušky, 10 týdnů má Fleur Trojan Z Lomné, fotky jsou zde a my si nemůžeme pomoci, moc nám připomíná hraběnku Ginu (Agggina Amber Bohemia) heart

27.4.2015
Všechna štěňátka Edýska a Deborky (Bagattino Bacio Amber Bohemia x Debora Trojan Z Lomné) z CHS Trojan Z Lomné jsou už v nových domovech a už máme i první fotky. Zde je loučení v rodné CHS a tady jsou už v nových rodinách. Ať se vám krásně daří, broučkové, přejeme hodně zdraví spustu štastných zážitků, krásný život a milující rodiny.

26.4.2015
MVP České Budějovice. Jelikož se u nás hromadně hárá, zastupovali nás na výstavě pouze naše odchovy - otec a dcera. Jesou si tak podobní a oba jsou celí děda a praděda Apollo (Artuš Stříbrné Štěsti) jak zkonstatovala i Apollova panička Helena Koliášová, když jsme jí je přivedli ke stánku ukázat. Výsledky - Bagattio Bacio Amber Bohemia - VD a Cleonna Arlet Amber Bohemia - V. Jsme spokojeni, pesani jsou štastní a zdraví a víc k životu nepotřebují. Fotky z výstavy a následného společenského korza a nákupů jsou zde. a krátké video z závěrečného rozhodování je tady.  Lebduškovi, děkujeme heart

24.4.2015
Naše sluníčko Kissík - Jumbo Jet Revolution Z Krainy Zeusa dnes slavil 6.narozeniny. Slaný dort všichni zapili oblíbeným pivem, tedy kromě zapřisáhlého abstinenta Kyblíka smiley Fotky z narozeninového mejdanu jsou tady a vyšlo to tak tak jelikož všechny tři dámy začínají hárat a za 2-3 dny bychom už společné fotky udělali jen těžko wink Také jsme doplnili Fotogalerii Kissíka - od narození po současnost - zde.

22.4.2015 V CHS Trojan Z Lomné proběhla přejímka štěňátek našeho Edýska (Bagattino Bacio Amber Bohemia  a Debora Trojan Z Lomné - vrh F) takto: " Všechna štěňátka jsou standardní, ideální proporce a velikost, ideální rozložení bílých znaků, tmavé oči ideálního tvaru, ocásky v pořádku, tmavě hnědé pálení, zcela pigmentovaná nosní houba a pysky, standardní černá barva, nůžkový skus, všichni bez kýly, povahy sebejisté přátelské, všichni pochváleni za pěkně velké váhy, krásné hlavy."
Už jim je 8 týdnů a o víkendu se rozjedou do svých nových rodin.

21.4.2015
Dnes slaví 6.narozeniny máma naší Cigošky, krásná a usměvavá Arleta Z Příborského ráje. Hodně zdraví, holčičko, tvůj nezaměnitelný úsměv všichni potřebujeme heart
Do sekce Kdy kam na výstavu v roce 2015 jsme přidali fotogalerii rozhodčích z ČR a SR, se kterými se na výstavách můžete setkat.

19.4.2015 Pár fotek vykoupané smečky - než se opět zmažou - zde smiley

18.4.2015
Jarní koupání smečky proběhlo dnes, smečka je vykoupaná, dům vyplavený - jako každoročně smiley Letos se Cigošárně povedlo to, co nezvládl ani Káma - bojovala tak, že vyrazila dveře od koupelny takže napravujeme škody, sušíme dům, salaše a likvidujeme všudypřítomné chlupy. Obrazem tady.

13.4.2015 Mimiškům v CHS Trojan Z Lomné je 7 týdnů heart

12.4.2015
Na otočku dnes 760 km ale stálo to za to. Jeli jsme si pomuchlovat Edýska a Deborky štěňátka do CHS Trojan z Lomné, už jim je skoro 7 týdnů a jsou teď nejúžasnější. Přesvědčit se o tom můžete zde, na vlastní oči to bylo ještě krásnější. Deborka je skvělá máma a ani mateřské povinnosti jí neubraly na kráse. Úplně nás okouzlil 8letý Adam Trojan Z Lomné, však je to na fotkách znát.smiley Moc děkujeme rodině Dvořákových za milé přijetí, za pohoštění a za dokonalou péči o naší společnou "rodinu" heart

11.4.2015
Máme za sebou první jarní bouřku s krátkým slejvákem a nádherně teplý den. Opět jsme se pokusili přimět smečku ke společnému focení. Jakž tak by to vyšlo ale Kyblík se hodlala věnovat kosti a ne focení tak to dopadlo jak to dopadlo - tady smiley

9.4.2015
Edýsek (Bagattino Bacio Amber Bohemia) bude opět taťkou, krásnou zprávu poslali majitelky nastávající maminy Dity Baronnella. Štěnátka by se měla narodit kolem 9.5.2015 v CHS Z Labského zátiší. Držíme palce ať vše probíhá OK a moc se těšíme na naši další "salašnickou rodinu" smiley

7.4.2015
Velikonoční fotky poslala i panička Janička naší Bubetty (Bubetta Brino Amber Bohemia) - moc jim to sluší oběma - tady smiley
6 týdnů už je Edýskovým štěňátkům v CHS Trojan Z Lomné a my se těšíme že si je snad brzo pomuchlujeme, fotogalerie je zde. heart
 

6.4.2015
Velikonočně-vánoční pondělí, každých 20 minut jiný výhled z okna. Sníh x zeleno x sníh x zeleno. Využili jsme "jarní dvacetiminutovku" k focení. Nejprve Týna ukradla kost ze sklepa, ostatní jí naháněli ale Týnuška nikdy žádné žrádlo dobrovolně nevydá, měli smůlu. Tak honili jeden druhého až se málem Cigoša srazila s Kissíkem. Vše obrazem je zde. Pomlázka nebyla, všechno se snědlo už včera smiley.

5.4.2015
Na velikonočním výstupu na Mokrsko se dnes sešlo 40 pejsků, počasí nám přálo, bylo 6 stupňů (ideální teplota pro psy), svítilo sluníčko a sněžit začalo až když jsme se vraceli domů . Nejstarším účastníkem byla krásná 10ti letá Elza Z Kolínského polabí. Pro sdružení Bernský salašnický pes v nouzi se vybralo 4.415,- Kč. Všem moc  a moc děkujeme za účast,za příspěvek do kasičky,  za pochopení,  za trpělivost s naším "buzerováním" kolem focení - už si asi všichni zvykli na to povykování.  Ještě jednou díky a nashle příště.Fotky jsou tady. Za nás na výšlap vyrazila Týna a Kyblík, naše nejovladatelnější a osvědčená dvojka - jinak bychom se nemohli věnovat focení a organizování akce wink A ještě odkaz na krásné fotky Ivči a Ferriska - zde je.
A jak to na Mokrsku slušelo našim holčičkám můžete vidět tady. smiley

4.4.2015
Sněženka Sally (Bucaneve Maia Amber Bohemia) se má báječně, žije si se svou velkou salašnickou rodinou  Bernym a Roxynem spokojeně a štastně - tady jsou fotky od podzimu 2014 do zimy 2015. Děkujeme Hance za péči a za fotky, krásná smečka to je heart

31.3.2015
Vrhu "F" v CHS Trojan Z Lomné je 5 týdnů, už se na ně byli podívat noví majitelé a všichni prošli náročným okem chovatelky Evy takže se už mohou těšit na své miláčky wink Fotky jsou zde a my se také těšíme, až vyrazíme do Trojanovic na muchlování Edýskových a Deborčiných dětiček.

28.3.2015
Cigoša s námi vyrazila na velikonoční jarmark v ZŠ a MŠ Slapy, kde každoročně nakupujeme krásné velikonoční dekorace, vyrobené šikovnými dětmi. Fotky jsou tady ale Cigoša dovnitř nemohla, jelikož by tam obrátila kuchyni vzhůru nohama, na stolech bylo totiž plno dobrot cheeky

27.3.2015
Majitelé Santíka (Corvino Sante Amber Bohemia) zveřejnili nové fotky na Facebooku, je na nich Santík od 1 roku do 14 měsíců a je čím dál podonější tátovi Edýskovi. Zdeni a Radku, moc děkujeme, fotky jsou zde.

25.3.2015
Pár podvečerní fotek, relax po práci a podvečerní pivko se Ctiborem. Dali si všichni až na zapřísáhlou abstinentku Kyblíka (ta raději s paničkou pije kávičku s mlékem) - tady jsou obrázky.

24.3.2015
Novou várku fotek poslali majitelé Corinka (Corall Noce Amber Bohemia) Jak vypadá 14ti měsíční "chlap", velký ochránce malé Viktorky je vidět tady. Jani a Martine, moc děkujeme smiley

23.3.2015
Už jim jsou 4 týdny, mimiškům Eýska a Deborky v CHS Trojan Z Lomné. Přijímají návštěvy a užívají si mazleníčka heart Fotky jsou zde.

21.3.2015
První jarní den, teplo, slunečno. Díky počasí stoupl index žízně a pocítila to i smečka, jezírko bylo neustále v obležení, fotky jsou zde. A jarní portréty včetně "psích dostihů" když běžel soused kolem plotu... to vše je tady.

18.3.2015
Neviděli jsme se 11 let a popovídali jsme si jako bychom se naposledy sešli včera, děkujeme za skvělé odpoledne naší kámošce Daniele z Itálie. Po letech jsi si opět zahráli na turisty v Praze. smiley Doufáme, že příště se potkáme dříve než za tolik let. Dnešní fotky jsou tady.

16.3.2015
Zítra nám budou 3 týdny, všichni už máme nové budoucí páníčky a jsme hodní, krásně papáme a máme mooc hodnou maminku. Fotečky jak nám to všem sluší najdete zde.

10.3.2015
Štěňátkům v CHS Trojan Z Lomné jsou 2 týdny, všechna jsou zadaná.  Dostali už jména, kluk bude Forest, holčičky Foggy, Fanny a doma zůstane Fleur, jméno po tetě Flérince - moc děkujeme chovatelce Evě, až z toho máme slzy v očích. heart Fotky jsou tady.

 

 

7.3.2015
4 měsíční miminko, Clark Chřibské zátiší s paničkou Miladou dnes přijeli na návštěvu. Smečka statečného Clarka přijala, Cigoše se moc líbil, Kyblíková ho chránila, Týna si držela tradičně odstup a Kissíka Clark obdivně sledoval a všude s ním chodil. Pak Clark objevil kouzlo kostí a děr na zahradě a vystačil si sám, ještě chvíli a začal by hlídat jako doma. Milado, moc děkujeme za návštěvu, fotky a videa jsou zde.

5.3.2015
Cigoša s Kyblíkem si vyměnily názory, Týna se věnovala kostem, Kissík obhlídce terénu, pak se šlo na pivo (mimo abstinenta Kyblíka) a večer relax s páníke u compu - všední den v Amber Bohemia obrazem je tady.

3.3.2015
Edýskovým
dětičkám v CHS Trojan Z Lomné je týden, mají se čile k světu a máma Deborka se o ně pečlivě stará. Všechna štěňátka jsou již zadaná. Fotogalerie je zde.

28.2.2015
Nedaleko od nás jsme objevili salašnického veterána - Endy Od Kouklovy tabule, nar. 17.9.2003. Povídání o něm je na Blogu a fotky také.
3.3.2015 jsme doplnili povídání o Endym, ozvala se nám jeho chovatelka a poslala fotku z jeho první výstavy - moc děkujeme p. Ježkové.

24.2.2015
Štastný i smutný den v naší CHS. Přece není možné aby to takto fungovalo - když nový život nastává, nemusí mu starý uvolnit místo sad Ve stejné chvíli kdy se v CHS Trojan Z Lomné narodili potomci Edýska a poprvé se nadechli k životu, naposledy vydechla zcela nečekaně  Flérinka. Úsměv střídá slzy, jsme štastní z krásných štěňátek a moc smutní z odchodu Flérinky.


Vítejte v naší salašnické rodině, štěňátka "naše" - máma Debora Trojan Z Lomné a táta Bagattino Bacio Amber Bohemia na vás mohou být pyšní. Narodili se 3 holčičky s váhami  590,560,560 g a 1 kluk s váhou 550 g. Fotky fotky z prvního dne jejich života jsou tady.

Krásná Flérinka - Bellezza Fleur Amber Bohemia, na Silvestra radostně pobíhala na Pustevnách,ještě v únoru si užívala sněhové nadílky a náhle tu není. Nemůžeme se s tím smířit, je nám to strašně líto, je nám líto jejích majitelů, moc jí milovali. Karle, děkujeme ti za všechnu lásku a péči, kterou jsi jí dával a jsme ti za to vděční. Byla jedinečná a patřila k tobě. Sbohem, holčičko milovaná, byla jsi jedinečná a navždy budeš broken heart

19.2.2015
Cigoša zařídila, že si páníček dnes musel koupit nový mobil, neustálým vrtěním ocasu nadzvukovou rychlostí se jí podařilo zavadit o kablík od nabíječky a sestřelila přístroj tak šikovně, že se přestal nabíjet a už se nikdy nenabije. Tak si dnes páník s radostí pořídil nový a hned vyzkoušel jak funguje nahrávání videí - test mobilu na salaších je tady wink

15.2.2015
A zas je po sněhu, z našeho psího sněhuláka zůstala jen kopička špinavého sněhu. Zimu připomíná jen zamrzlé jezírko, jinak je bláto a polozelená tráva. Smečka dělá co může aby většinu bláta nanosila domů. Nedělní odpoledne na zahradě obrazem máme tady.
Zbytky sněhu má ještě Flérinka - Bellezza Fleur - zde je to vidět, Karle díky za fotky heart

12.2.2015
Bráška Týny, Badík - Ardito Amber Bohemia, 7 let a 7 měsíců - po delší době máme pár fotek. Spokojeně žije s kámoškou Jessinkou, kocourem, dvěma dětmi a páníčky - zde jsou fotky a máme z chlapečka radost.

8.2.2015
Hurááá, konečně sníh, smečka je nadšená. Přes noc napadlo asi 5 cm, to je radosti tak honem fotit. Vždy 5 minut vánice, pak 15 minut slunce a takto se to střídá od rána, i na fotkách je to vidět. Tady je dopolední várka fotek. A jelikož materiálu napadlo i na sněhuláka, máme letos zas svého psího. Odpolední fotky se sněhulákem jsou zde.

Dnešní den jsme zakončili pravidelným domácím očkováním smečky. Nejprive si vet vzal do parády smečku a pak smečka veta smiley Fotky jsou tady.

7.2.2015
Všichni jeli do Brna na výstavu pro medaile, my jsme smečce rozdali prasečí nožičky, z těch měli pesani větší radost, diplom je prý bez chuti smiley Fotečky jsou tady. A odpoledne se "portrétovalo" - prý už potřebují nové fotky na doklady. No, trochu se to zvrtlo ve focení všeho možného jako vždy. Zde je možno posoudit jak to dopadlo.

6.2.2015
Aleš se zastavil na krátkou návštěvu, smečka si ho vychutnala wink Zde zdokumentováno.

2.2.2015
Jediný, kdo si užívá sněhu je Flérinka - Bellezza Fleur Amber Bohemia, tady jsou sněžné fotky, asi jediné které v salaší rodině máme smiley

1.2.2015
I když celou sobotu sněžilo ... sníh hned tál takže dnes opět jen bláto a podle toho vypadáme.... všichni smiley Fotky jsou zde.

31.1.2015
Dnes jsme dostali fotky dalšího potomka našeho Arčínka (Arcano Amber Bohemia), škoda že jsme je neměli dříve, Arčík už není a tak alespoň kousek z něj tu s námi zůstává - v jeho dcerušce Berušce - Berisha Od Mlynařického potoka. Na fotce je i se svým bráškou Baldurem, který žil s Arčíkem a Mikešem. Dančo, díky za fotky a snad u vás Beruška bude moci zůstat - fotky jsou tady.

30.1.2015
Edýsek
(Bagattino Bacio) bude tátou, Cigoša bude mít polosourozence, Týna další vnoučata, dnes to potvrdilo i kontrolní sono u veta. smiley V neděli 21.12.- 22.12.2014 proběhlo krytí  s Debora Trojan Z Lomné  naprosto přirozeně, Deborka prý byla se šikovným ženichem velmi spokojená a jako prvnička nedělala žádné problémy, s Edýskem se už seznámila na podzim a padli si do oka. Tady jsou fotky z jejich prvního setkání, které si náramně užívali a my jsme si zas užívali návštěvu Deborčiných páníčků.   Fotky z "krycí" návštěvy jsou zde a štěňátka by se měla narodit kolem 22.2.2015 v CHS Trojan Z Lomné. Dvořákovi, děkujeme za krásnou zprávu a moc se na štěňátka těšíme s vámi.

 

26.1.2015
Bláto kam se podíváš, prostě klasický leden posledních let. Smečka provozuje "zahradní coursing" - fotky zde a jinak se snaží se všech sil nanosit do domu co nejvíc bahna - tady jsou fotky.

18.1.2015
Nemít před sebou kalendář tak při pohledu z okna tipuji, že je duben. Smečka řádí v blátě, dneska chtěla kontrolovat odpadky a byla zklamaná, že jim to neprošlo. Tak se vrátili ke kostem, své nejoblíbenější zábavě, ještě předtím ale pozdravili Lenku a zkontrolovali zda dostane u nás svačinu. Fotky jsou zde.

16.1.2015
Náš "davelský" vrh C slaví 1.narozeniny heart Cleonko, Corinku, Nelinko, Santíku... přejeme vám hlavně hodně zdraví a spoustu let s vašimi rodinami, které máte opravdu skvělé. Všichni poslali vaše fotky a tak nejnovější fotogalerie máte u svých profilů v sekci Štěňata - Vrh C. Vaše míry a váhy jsou rovněž aktualizovány, děkujeme všem. Pokud vaše rodiny pošlou i fotky z nějaké oslavy ... doplníme moc rádi.
Vaši sestru Cigošu máme doma, takto vypadal její narozeninový mejdan. A že se to užila, málem sežrala celý dort sama smiley
Dnes také proběhlo úřední vážení smečky takže oznamujeme, že vlastníme 203 kg psů smiley (Týna 55 kg, Kiss 60 kg, Kyblík 45,5 kg a Cigoša 42,5 kg)
Fotečky a  video z narozeninové oslavy od Nellinky - Citronela Dea - jsou tady, díky moc, Hájkovi yes

A ještě jsme dnes dostali 3 krásná videa od kluků Zručáků, Jájoš natočila, děkujeme a jsou zde: I. díl , II. díl a III. díl. Moc děkujeme yes

11.1.2015
Typicky netypický leden pokračuje, sníh dnes poletoval, do toho svítilo sluníčko. Cigoša s Kyblíkem trénovaly salašnický "dogdancing"  a též prababičky Arinky posez. Zatím to jde lépe Kyblíkovi. Týna s Kissíkem si udržují nadhled dospěláků a zasahují jen když jde o něco podstatného (k žrádlu) smiley Dnešní fotky jsou tady.

6.1.2015
Národní geopark Kraje Blanických
rytířů zvěřejnil na svém webu zprávu o vánočních výšlapech berňáků na Blaník - tady to je a děkujeme yes

3.1.2015
Přijela návštěva, prý něco naši smečku naučí... jo, to není jen tak, návštěva skončila s boulí na hlavě a nejen na hlavě , promiň Jani angel Fotky jsou zde a moc děkujeme za návštěvu.

1.1.2015
První novoroční focení, novoroční tání sněhu a novoroční kosti ... pro salaše den jako každý jiný smiley Tady jsou fotky a Aktuality roku 2014 jsou jž přesunuty sem.
A aktualizovali jsme fotoalbum  Naši psi minulí a současní 1989 - 2014.