aktualizováno: 24.03.2024 16:52:04

Amber Bohemia

Archivy aktualit 2022 - 2007


Stalo se v roce 2022

 

30.12.2022
Takové "jarní" předsilvestrovské odpoledne má také něco do sebe. Pesani se napásli trávy, zkontrolovali zahrabané kosti (což ve zmrzlé zemi nejde), napili se vody z jezírka a bez obav z uklouznutí nebo zakopnutí o zmrzlý krtinec si poběhali po celé zahradě kopec nekopec laughVšechno je zde, včetně několika videí. 

24.12.2022
Ten krásný předvánoční sníh je nenávratně pryč, dnešní teploty odpovídaly spíš tak konci března. Jak to dnes vypadalo v našem okolí máme zachyceno zde.
A jak vypadal štědrý večer v Amber Bohemia je tady

 

23.12.2022
Naše krásná holčička, poslední "štěňátko" z vrhu B - Bucaneve Maia Amber Bohemia (12 let, 1 měsíc) "Sněženka Sally" má nového kamaráda, občasného spolubydlícího. Prý si ho moc nevšímá, je trochu pod její úroveň - vždyť prý vůbec není tricolorní smiley Tady je pár fotek a video.


18.12.2022

Mrzne, a to docela fest. Ale přesně to se smečce líbí. Se zmrzlými prsty jsme se dnes pokusdili udělat nějaké sněhové fotky. A došlo i na pokusy vyfotit něco jako "výstavní postoje" wink všech což se třeba u Persíka absolutně nezdařilo. Naše dnešní snažení je zde.

15.12.2022

Konečně i u nás napadlo trochu sněhu, nutně jsme už potřebovali vyprat salaší kožíšky což docela vyšlo díky kostem, které se nejlépe hlodají vleže. Tady je pár fotek a snad sníh u nás ještě chvíli vydrží a časem snad i další napadne aBy bylo na salašího sněhuláka, kterého jsme minulou zimu nestihli, nebylo z čeho stavět. Tak snad tato zima bude sněhulákům přát více.

 

 

 

5.12.2022
Svou milovanou smečku krysaříků a svou rodinu dnes opustila "báječná Bája" - Borghia Baia Amber Bohemia. Před pár dny ještě stačila oslavit 12.té narozeniny ale dnes už je počkala až se její rodina vráítí z práce domů a vydechla naposled. Krásná, hodná a trpělivá holčička dělal celý život své rodině jen radost, bude jim moc chybět. Petro a Jirko, moc děkujeme za všechnu péči a lásku, kterou jste jí dávali, měla s vámi "báječný" život broken heart

3.12.2022
Naše stolní kalendáře, které si necháváme tisknout už od r. 2009. 

27.11.2022
Před 12ti lety se u nás narodil vrh B. Z 10ti štěňátek dnes slaví svoje krásné 12té narozeniny už jen Bája (Borghia Baia) a Sněženka Sally (Bucaneve Maia). Ještě před měsícem tu s námi byla ještě Buba (Bubetta Brino) ale té osud už oslavu nedopřál . Přejeme dvěma úžasným veteránkám ještě spoustu krásných chvil a hlavně zdraví. Oběma jejich rodinám moc děkujeme za lásku a péči, kterou holkám bohatě dopřávají. Fotky z domova jsou zde. A tady jsou fotky z oslavy - Sallynka měla opět krásnou narozeninovou párty heart

19.11.2022
Svatý Martin měl týden zpoždění, asi nestihl přezout koně na zimní kopyta. Dneska dorazil, posypal zahradu, smečka je zráchaná a od bahna.. ale spokojená. Muškáty jsem stihla uklidit ještě včera v noci, sice byly zasypané sněhem když jsem je odnášela do sklepa ale snad to nějak přežijou.Muškátové řízky, jen tak ledabyle zapíchnuté do truhlíků cca před 3mi týdny doma na oknech už vesele kvetou, ve spojením se sněhem za oknem je to docela komické. Pár momentek z dnešního dne je zde, včetně silnice 102/II, která asi v noci bude dobře sjízdná na bruslích. 

13.11.2022
Ještě včera ta kráva pobíhala po louce, dneska ale už si na jejích kostech pochutnává smečka. Vlaďko, moc děkujeme a smečka ti vzkazuje, že se máš brzo přijít podívat co s nimi umí vyvést laugh Tady jsou dnešní momentky, sice byla celý den mlha ale začínala až pod naší zahradou.

12.11.2022
Včera Martin na bílém koni nepřijel, spíš zvolil zeleného. Tráva roste jak zběsilá, stále musíme sekat cesty na zahradě, jinak do práce odcházím s mokrýma botama frown Tak jsem si aspoň dopřáli svatomartinské rohlíčky a svatomartinského "ptáka", který smečku upoutal nejvíce, uložili se všichni s výhledem na troubu a bedlivě sledovali, jak se peče. Měli ale smůlu, pečené kosti mají zakázané, ovšem dnes jim dorazilo překvapení od hodné sousedky, která zabíjela krávu a tak mají cca 100 kg kostí plných masa a lejové odřezky - skoro jim to krásné maso závidíme laugh Takže dnešní den obrazem je zde, zelená tráva, zlaté stromy v dálce, houby na zahradě a motorové rogalo na obloze. Stále krásný podzim, zima ještě nenastoupila, muškáty jsou stále venku, ještě trochu kvetou ale je na nich vidět, že už se na zimu chystají.

31.10.2022
Nejtmavší holčička z vrhu B - 11 let a 11 měsíců dělala svojí paničce jen a jen radost ale dnes jí poprvé způsobila velký smutek. Za Duhový most odešla Bubettka – Bubetta Brino Amber Bohemia. Děkujeme paničce Janě za velkou lásku a dokonalou péči, kterou "naší" tmavušce vždy dávala.broken heart

22.-23.10.2022
Dvorní výchova salaší... je prostě výchova na dvorku wink a taková probíhá denně. Delika vychovává synka Persíka a celá smečka vychovává nás laugh Tříprstníky červenají a padají, nebe je kýčovitě modré a tráva stále zelená. Víkend obrazem i videem je zde.

8.10.2022
Po půl roce máme zas komplet posekanou a pohrabanou celouá zahradu, dnešní krásný podzim si smečka s gustem užívala a už na zahradě rostou i václavky. Dnešek obrazem a videem je tady.

A malované kamínky - večerní relax už mají II. díl. wink

1. - 4.10.2022
Podzim zbarvil tříprstník do červena, až začne opadávat - to bude bordelu frown Uršuly mají čumáky pod vraty dnes a denně, nic jim neunikne. Přivezli jsme brambory, asi nějaké nebezpečné - Persík to tak vyhodnotil a nedůvěřivě je obcházel. Sluníčka ne/sedmitečná se probudila a měla rojení na fasádě, ani projít se edalo kolem a když, ak jedině se zavřenými ústy.. fakt byla všude. Persík s Boruškou se úchylili na střechu kotce, tam je prý bezpečněji. Začátek října obrazem (i videem) je zde.

25.9. 2022
Před 6ti lety se narodil vrh D - na Chlomku u Lebdušků. K nám domů přišly dvě Uršuly, dvě štěňátka zůstala doma na Chlomku a zbytek se rozprchl do světa - hlavně ne nikam daleko. Bohužel v letošním roce odešla za Duhový most holčička De Monna, osud k ní nebyl spravdlivý a nedopřál jí víc času. Všem přejeme hodně zdraví a ještě dlouhý štastný život. Monušce posíláme pohlazení za Duhový most.
Fotky z oslavy našich holčiček Delinky a Borušky jsou tady, kromě dortu dostali všichni obrovské maxikosti plné masa. Po ujasnění si která kost je čí od nich byl celé odpoledne kli laugh.
Fotogalerie 6ti letých déček je zde, polovina jich je po tátovi Baronkovi a druhá půlka po mámě Cleonnce smiley 

24.9.2022
Podzimní slunce, naše smečka a opět pár pokusů o společné foto, které pochopitelně nevyšly tak, jak se očekávalo. Delinka je fotogenická modelka, Boruška foťák nenávidí a on jí také moc nemiluje a Persík... ten nemá čas na takové blbosti jako je focení když je kolem tolik zajímavých věcí - soused seká trávu, kolem letí pták, dole ve vsi štěká pes a ještě k tomu vy mohl jít někdo kolem. Tady je naše dnešní marné snažení.

18.9.2022
Opravdu už je podzim, bez bundy nevycházímje ale salaším tohle počasí svědčí, řádí jak černá ruka, hlavně Persík s mámou, Boruška se drží v pozadí ale stačí sáhnout na piškoty.. a je ve střehu hned. Pár dnešních momenteki a videí z mobilu je zde

17.9.2022
Nic neudělá chovateli větší radost než takovéto fotky. Sněženka Sally - Bucaneve Maia Amber Bohemia, má 11 let a 10 měsíců a je stále krásná, z celé své smečky zůstala sama i když bylo skoro nejstarší. Teď si užívá sama lásku a péči své milované a starostlivé paničky Hanky, které strašně moc děkujeme za všechno, co pro tuto holčíčku s bílou podkolenkou dělá heart Tady je pár zářijových fotek
.

 

10.9.2022
Léto skončilo, muškáty dokvétají, oxalisy naopak kvést začaly, smečka ožila a dnes čekala až se jí páníček vrátí z focení pro slapskou kroniku. Pár momentek z mobilu je zde.

 

7.9.2022
Konečně zas přijeli všichni, aspoň na den, celá  parta od Seana - Andy, July, Ann, Desna, Ryszard.. moc děkujeme za krásný den a všechny dárky - tady jsou fotky, i na houbách jsme byli... na zahradě wink

28.8.2022
Tráva oschla, slunce nepraží a tak byly ideální podmínky dát smečce čerstvou várku kostí. Stejně se s nimi ale nehnuli ze zámokovky, trávník prý není dostatečně vyschlý. A jelikož vždy nejlepší je ta kost, kterou má někdo jiný - zpočátku probíhaly výměny a pak se všechno ustálilo a každý se věnoval té své. Zde jsou fotky a teď už smečka odpočívá, půl dne hlodání je vyčerpalo.

21.8.2022
Víc než 24 hodin v kuse pršelo, smečka (hlavně obě Uršuly) nesnáší mokrou trávu a tak pro jistotu stejně neopustili bezpečí suché zámkovky. Muškáty deštěm hodně utrpěly, Boruška se tváří znechuceně--- prý už by mohly jít pryč, stejně tam jen překáží. Delinka vychovává nezvedeného synka - stále marně. Pár momentek a videí z dnešního dne je tady

10.8.2022
Zcela neplánovaně se setkaly dvě holčičky z vrhu E - El Veera a El Deena (Bubina). Jsou každá úplně jiná ale obě moc krásné a spokojené. Elvíra je kus baby, velká a bytelná, Bubina je šibalský diblík a moc se podobá babičce Cleonnce, jen černou masku má z linie Arinka, Kamiška. Máme z vás radost, holčičky, zde je pár fotek z mobilu.

1. - 3.8.2022
Prožili jsme 3 krásné dny s bezva přáteli z Moravy. Prošli jsme Povltavskou stezku, navštívili Rabyňskou vyhlídku, Juniorcamp na Živohošti, "vesničku střediskovou" Křečovice, projeli se vláčkem na Konopiště a večery jsme trávili se smečkou při grilování. Bylo to moc prima, škoda že tak krátké, to musíme příště napravit. Jano, Pavlo, Michale a Lisbetko, děkujeme a Delinka vzkazuje, že příště dá pac všem. Fotky jsou tady a tady.

30.7.2022
Když se dva perou - třetí zajímá hlavně tak volná kost - aneb Delinka s Persíkem bojují a Boruška má jakovždy... všechno na háku . Video je tady

27.7.2022
Po několika tropických dnech bylo dnes snesitelně a tak se smečka mohla věnovat venkovním aktivitám celý den a ne jen ráno a večer. Ke slovu se opět dostaly kosti, Delinka ukořistila tu nejlepší a ti dva zbylí vymýšleli jak jí o ní připravit. A Persík má novou večerní zábavu - hlídá sousedovic pozemek, kde se pohybuje nebezpečná věc - 4 robotické travní sekačky, hlavně když večer jezdí kolem našeho plotu, svítí a šramtajjí , prostě ... jsou silně podezřelé laugh Fotky s kostí jsou zde, hlídajícího Persíka vyfotit nešlo, už byla tma.

12.7.2022
Smečka si zvyká na život ve trojici, Delinka zabrala Tajsíkovo místo. Pár dnešních momentek je tady.

11.7.2022
Moc nás v našem smutném období potěšily fotky brášky našich Uršulek, chlapečka z vrhu D - Nerouška. Di Narro Amber Bohemia je úžasný medvídek s báječnou povahou a skvělou rodinou. Zde jsou fotky a videa. Vlasto, moc děkujeme heart

10.7.2022
Začaly růst houby a tak jsme vytáhli smečku do lesa, trochu vyplašit houbaře. Ano, podařilo se, Persík považuje cokoliv do okruhu 50 km od nás za "svoje území" a hlasitě to dává najevo. Uršuly z procházky radost neměly, tvářily se otráveně a ožily až když jsme se otočli směrem domů. Myslím, že měly rozkoukaný nějaký seriál v telce a chtěly vidět konec. Fotky jsou zde.

6.7.2022 
Do psího nebe odešel nehodnější pes, který kdy u nás žil – Tajsíček. Přišel k nám 4.9.2020, s váhou 35 kg a obrovskou chutí k jídlu. Historky o tom, co nám kde sežral, ukradl a vyhrabal z koše jsou a budou nezapomenutelné, stejně jako on. A když teď v poslední době ztratil chuť k jídlu a přestával úplně žrát, bylo to hodně divné. Vyšetření ukázalo útvary na slinivce, změny na játrech a špatnou funkci hltanu. I přes velkou snahu o léčbu, dietu, plno léků.. nešlo našemu chlapečkovi pomoci . Bojovali jsme 2 měsíce, Tajsík z 45 kg zhubl na původních 35, nestrávil žádné jídlo a ztrácel se nám před očima.

Dnešní den byl jeho poslední, za pomocí silných léků si ho užil , dostal všechny své oblíbené pamlsky, které měl 2 měsíce zakázané, dobrou snídani i večeři a důstojně odešel se spokojeným bříškem.

Tajsíčku, moc jsme tě milovali, Persík k tobě vzhlížel, budeš chybět jemu i nám. Jak rádi bychom ještě dlouho psali o tom, co jsi zase kde ukradl a sežral, i kdybys ukořistil pečenou husu ke svátečnímu obědu, klidně bychom si dali suchý chleba.. jen abys tu s námi ještě byl. Sbohem, v našich srdcích zůstaneš navždy.broken heart
Poslední den strávený se smečkou a obrázky z něj jsou
tady.

 

27.6.2022
Víkend již tradičně patřil sledování turistů, budˇdole u vrat nebo pěkně shora. A v pondělí Tajsík vyrazil na veterinu, zkontrolovat zázemí a hlavně sklad granulí, konzerv a pamlsků. Byl u vytržení a chtěl úplně všechno laugh Fotky jsou zde

 

21.6.2022
Krásná sestřička našich Uršulek, holčička z vrhu D - De Monna Amber Bohemia - Monuška. je nám to strašně moc líto, byla příliš mladá na odchod za Duhový most ale osud k nebyl milostivý. Po těžkém zánětu střev a složité léčbě nevydržely lediny a Monuška svůj boj o život prohrála. Děkujeme majitelce Kristýně za péči a lásku, kterou Monuška dostávala. Sbohem,. beruško milovaná a statečná crying

16.6.2022
Dnes nás moc potěšily fotky Sněženky-Sallynky (Bucaneve Maia Amber Bohemia). Holčička s bílou podkolenkou 11 let, 7 měsíců, stále krásná, usměvavá a spokojeně žjijící se svou rodinou. Zde jsou, opatrujte se všichn
i .heart

12.6.2022
Když se dělá večeře - psí i člověčí - smečka asistuje a pečlivě dozoruje. Pár momentek a video je tady.
A do alba Malované kamínky přibyly další fotky mých výtvorů, hlavně domečků, plotů, dveří a dalších "architektonických" kusů laugh

5.6.2022
Po delší době dostala smečka kosti - telecí. Všichni s radostí hlodali celé dopoledne cheeky Zde je pár momen

tek.

4.6. 2022
Blížila se bouřka a déšť tak jsme před večeří využili poslední čas před deštěm k úklidu dvora a smečka asistovala, bez šarvátek se to neobešlo. Pár fotek a video je tady.

28.5.2022
Teprve k večeřu se oteplilo a přestalo pršet, na delší procházku než po zahradě už nebyl čas, blížila se večeře a to smečka už netrpělivě vyhlíží,kdy se to začne připravovat. Pár momentek z mobilu je zde.

22.5.2022
Ve skleníku to roste, okurky budou co nevidět k první sklizni, saláty se roztahují všude a nikdo je nechce jíst a všechno to bedlivě sleduje a hodnotí Persík s Boruškou - prý .. "aby se z toho pralesu, co jí tam vznikne, ta panička nezbláznila.. kdyby zasadila hovězí masíčko, to by byla jiná písnička" - tady je pár momentek z mobilu
 cheeky

21.5.2022
Klubová výstava KŠSP u Zárybniční Lhotě u Tábora - momentky očima Amber Bohemia jsou tady. Obrovskou radost nám udělali děda i táta našeho posledního vrhu - Eleberner Bravo Baronnello a Ferris Polepské údolí. Kluci se spolu setkali ve třídě veteránů, je úplně jedno který z nich vyhrál, pro nás jsou oba ti nej..., jsou ve vynikající kondici a my si přejeme, ať jim to vydrží ještě hodně dlouho. Děkujeme za krásné potomky, kluci, držte se heart Podívat se přijela El Veera a Ex Perth. Viruška byla šikovná, Persík se zlobil že vůbec někam musel a hlasitě dával najevo co si myslí o nějakém posuzování a zvědavých lidech celkově laugh

17.5.2022
Eda - El Amarillo Amber Bohemia - jako další z vrhu E dostává "vzdělání" - začal navštěvovat cvičák, majitele moc obdivujeme že do toho šli a děkujeme jim za péči a lásku, kterou té naší prý "neřízené střele" dávají heart Fotky jsou zde.

15.5.2022
Po roce opět se kolem našeho plotu běžel závod Vltava Run. Smečka asistovala prvním 30ti závodníkům a pak to vzdala a sledovala vše jen pod vratama. Když se jim zdálo, že už delší dobu nikdo neběží, vrátili se nahoru před dům... ovšem jen se někdo objevil, brali to úprkem dolů k vratům. Tajsík (9,5 roku) překonával rychlostní rekordy a i pohodlnou Borušku to přinutilo k vyšší aktivitě. Fotky z dnešního odpoledne jsou zde, obdivujeme závodníky že i v tom vedru a ve stoupání kolem nás měli sílu na úsměv a pozdrav do foťáku yes.

14.5.2022
Persík se v rámci socializace vypravil na výlet na Živohošť. Dokud bylo dost pamlsků a psů tak se mu to líbilo, pak se už začal nudit. A taky lidi prý jsou votravný, koukaj na něj, matlaj po něm rukama.. kdo že to má vydržet cheeky Pár momentek je tady, focení nebylo cílem výletu, fotilo se hlavně nové vybavení kempu .

8.5.2022
Dvě krásné dnešní zprávy. Otec našich Uršulek Elenberener Bravo Baronnello na výstavě v Nitře ve třídě veteránů exceloval po všechny dny. Již včera splnil podmínky pro udělení titulu Slovenský veterán šampion a dnes opět vyhrál a korunoval úspěšné tažení i o tutul BOB, moc gratulujeme a jsme na taťku pyšní.
A dnes i jeho vnučka El Veera Amber Bohemia zazářila na Pojizerské výstavě. V1, vítěz třídy mladých. Krásný úspěch a velice pěkný posudek. Je vidět, že důsledná práce a výchova paničky Martiny nese ovoce a zvládá i rozcapený odchov z naších CHS laugh ještě jednou moc gratulujeme a děkujeme za skvělou reprezantaci našeho odchovu.Zde jsou fotky z výstavy.

4.5.2022
Úklid je hotový, kamarádi, děkujeme a těšíme se na příště. I smečka byla zklamaná, že už odcházíte. Zajedeme vás navštívit, mějte se fajn. Dnešní "povinné" fotky jsou tadywink

3.5.2022
Opět po půl roce přijeli kámoši zcivilizovat naši domácnost a zahradu. Smečka je přivítala jako staré známé a dohlížela, zda pracují tak dobře jako minule. A jelikož pesani zjistili, že přátelé jsou rok od roku lepší a lepší, šli se věnovat svému válení, hlídání okolí, hrabaní vody v jezírku a tváření se důležitě. Zde jsou dnešní momentky a videa z mobilu.

24.4.2022
Po dešti. Uršuly odmítaly vstoupit na mokrou trávu, Persík nepustil z huby balon a jedině Tajsík odchotně pozoval. Teprve až na piškoty se smečka uráčila stmelit ale stejně je to stále lákalo domů, kde podle toho taky dnes vypadala včera umytá podlaha. Zde jsou dnešní momentky z mobilu.

17.4.2022
Po několika Covidových letech a jiných překážkách jsme opět vyrazili na velikonoční výšlap na Mokrsko. S sebou jsme vzali Persíka (v rámci zanedbané socializace) a Borušku, která vždy bývala bezkonfliktní. No, zpočátku to vypadalo, že socializaci potřebuje spíš ona. Ale jak to bývá.. ppo chvíli se uklidnili oba účastníci a jakž takž to s nimi šlo, jen Persík usoudil, že intimní prostor si prostě hlídat musí a lehce probrukoval pokud mu ho někdo narušil. Ovšem za piškotek se kámošil s každým - komediant to je. Potkali jsme se s Persíkovou sestřičkou Elvírou a její neskutečně vychovanou smečkou. Viruška je pěkná baba, skoro větší než Persík laugh Panička jí moc chválí jaké je šikovná na cvičáku a jak jí všechno baví. Máme z ní radost a Martině moc a moc děkujeme. Tady jsou dnešní fotky - naše i pokradené z FB od jiných autorů. Byl to krásný výlet a krásné setkání 28mi salaší a bezvadných lidí.

14.4.2022
I naše třetí veteránka z vrhu B - Borghia Baia Amber Bohemia - 11 let a 5 měsíců - Báječná Bája, má nejnovější fotky, za které majitelům moc děkujeme. Bája spokojeně žije s partou krysaříků, které má moc ráda ale fotiti s nimi se prý odmítá. Tady jsou dnešní fotky.

 

 

13.4.2022

 

Obrovskou radost máme z našich holčiček z vrhu B. Je jim 11 let a 5 měsíců

máme nejnovější fotky, za které moc děkujeme majitelkám Janě a Hance, jen

 díky jejich skvělé péči se mají tak úžasně - Bubetta Brino Amber Bohemia

 "Bubka" a Bucaneve Maia Amber Bohemia "Sněženka Sally". 

8.4.2022
Vychovávat synka je nutné v každém věku. Máma Delinka Persíkovi nic neodpustí. Důkaz je zde.

20.3.2022
Slunečné ale větrné odpoledne. Místo vycházky jsme raději zůstali na zahradě, stromy v lese měl\y dost velké výkyvy. Smečka vytáhla přes zimu odpočívající Kong balon a hlavně... k pozování při focení patří piškoty - to bylo radosti laugh. Fotky a videa z mobilu jsou zde, hlavní roli dnes měl Tajsík, fotil se s paničkou.

13.3.2022
Ráno sice ještě bývá i -5C ale v poledne už je téměř jaro. Dneska přijelo krmení, a hlavně - čerstvá várka telecích kostí a tak si to smečka užívala. A taky už též začala trénovat jaro-letní pozice pod tisem, které v létě téměř neopouští laughNějaké momenty z mobilu jsou tady.

11.3.2022
"Mařenka" El Veera Amber Bohemia vyrostla v nádhernou, velkou a bytelnou ženskou. 42,5 kg, 65 cm.. Dneska mne navštívila s mladou paničkou tak jsme udělala pár momentek mobilem, jsou zde.

3. - 6.3. 2022
Naši dlouholetí přátelé z Anglie Sean a Andy přijeli po dvouleté covidové pause konečně zase na pár dnů na návštěvu. Vzhledem k předchozí aktualitě nebyla návštěva tak veselá jako jindy a i tak jsme si to v rámci možností užili. Fotky z jednotlivých dnů jsou tady - příjezd a první den Lom Zbraslav, druhý den vyhlídka Máj a slapská zabijačka, třetí den Juniorcamp na Živohošti. Děkujeme a nashle příště heart

3.3.2022
Nečekaně a strašně rychle odešla poslední černá holčička v naší smečce Cigoša - Kamiša Camella Arlee Amber Bohemia.. Stejně jako její vzor prababička Arina - bez varování, do poslední chvíle byla dáma a nedala na sobě nic znát. Teprve až bolest byla silnější než dokázala zvládnout - zastavila se a pohledem požádala o pomoc. Prohlídka na veterině ukázala prasklý žaludeční vřed, následovala okamžitá operace ale šance byla malá, hnis v břišní dutině se musel zžejmě hromadit už delší dobu ale naše statečná Kamiška do posledí chvíle jedla s obrovskou chutí a nevykazovala žádné příznaky choroby i přes to, že za posledních půl roku absolvovala operaci kolenních vazů a zánět žvýkacích nervů. Vše zvládla s grácií a úsměvem. O to nečekanější bylo toto.
Kamiško, ty můj černý pejsku pro štěstí, strašně moc nám chybíš a chybět budeš. Byla jsi ozdobou všech společných fotografií, každý si nejprve všiml tebe. Milovala jsi lidi, jídlo, gauč a svoji smečku. I když jsi měla od mládí RTG výsledky kloubů pro chov nevhodné, byla jsi akční a pohyb ti nečinil žádné problémy. Nesnášela jsi česání, vlastně jsi si za celý život nenechala pořádně vyčesat. Tak teď tě už žádný kartáč strašit nebude, holčičko milovaná. Užívej si štastný život za Duhovým mostem, nezapomeneme na tebe nikdy, byla jsi výjímečná ve všem.

28.2.2022
Krásné fotky našich 11 let a 3 měsíce starých veteránek poslaly jejich paničky. Sněženka Sallly (Bucaneve Maia Amber Bohemia) si užívá procházek a Bubetta Brino Amber Bohemia úspěšně zdolala operaci pyometry a brzo zas bude fit. Holčičky, moc na vás myslíme a jsme na vás pyšní. Zde jsou fotky, moc děkujeme majitelkám. heart

20.2.2022 
Když přijde ta správná návštěva - smečka se od ní nehne na krok - tady je důkaz
 laugh

13.2.2022
Dnes nás moc potěšily fotky krásné veteránky Sněženky Sallynky. Bucaneve Maia Amber Bohemia, 11 let a 3 měsíce je stále krásná baba, bez šedin a spokojená se svou rodinou. Hanko, děkujeme, zde jsou fotky i videa heart.

12.2.2022
Téměř jarní sobota vylákala všechny ven, nás do skleníku, smečku k vyhlížení turistů, kteří se začali rojit. Trochu jsme vyčesali pesany, nejvíc líná Persík. A jak se k večeru začalo ochlazovat, všichni se stáhli domů. Tajsík je ze všech nejakčnější, na to že mu už táhne na 10 rok, chvíli neposedí, stále běhá dolů ke vratům, hlídá a všechno hlásí. Máme z něj radost, s Persíkem se zatím moc milují tak snad jim to vydrží. Pár momentek z mobilu je tady

2.2.2022
Bláto a zas jen bláto. Venku, doma, na podlaze, na oblečení, na psech. Už ani smečku to nebaví, nejraději se válí doma. Pár momentek je zde, zablácené dveře nefotíme sad

 

30.1.2022
Hodně větrná neděle, smečka odmítala dobrovolně opustit závětří u domu, jen aspoň dolů ke garážím se nechala nalákat na piškoty a pak zas honem nahoru k domu a čekat kdy ke někdo pustí dovnitř - pár momentek z mobilu je tady

16.1.2022
Vrh C Amber Bohemia dnes slaví krásné 8.narozeniny. Všem přejeme hodně zdraví a ještě spoustu radostí s jejich milujícími rodinami, kterým děkujeme za péči, lásku a za fotky, které posílají. Cleonko, Santíčku, Corynku a Kamiško, všechno nejlepší, hodně zdraví a ještě spoustu krásných let vám přejeme ze Slap. Album všech čerstvých veteránů je zde, pohlazení za Duhový most posíláme Nelince, která nás opustila moc brzo ale myslíme na ní stále.
Naše Cigoša-Kamiša měla svou narozeninou oslavu včera, společně s Persíkem, fotky viž níže wink

15.1.2022
Dnešní oslava narozenin byla dvojitá, Persík slavil 1.první rok a Cigoša-Kamiša má zítra 8.narozeniny. Dostala teplejší kabátek na svoje zádíčka, přece jen už je to dáma veteránského věku a její DKK nejsou a nikdy nebyly ideální. Zatím se jí kabátek moc nelíbí ale musí si zvyknout aby mohla být venku s celou smečkou i delší dobu. Fotky z oslavy jsou tady

 

14.1.2022
První narozeniny dnes slaví celý vrh E. Všem moc přejeme hodně zdraví, vše ostatní jim zajišťují jejich báječné rodiny v dostatečné míře, moc děkujeme všem. Zde je fotogalerie všech sourozenců, fotky za listopad 2021 až leden 2022.Jsou tam všichni kromě našeho Persíka, ten má fotky zde na webu průběžně. V sekci Štěňata - vrh E jsou doplněné váhy a výšky jednotlivých sourozenců tak, jak nám je majitelé posílali. Děkujeme všem <3.
Oslava u nás proběhne v sobotu, společně oslavou 8.narozenin vrhu C - slavit bude i naše Cigoša-Kamiša heart.

12.1.2022
Sníh nikde ale docela slušně mrzne. Cigoša-Kamiša už zdrhla domů, na gauči je prý nejlépe. A zbytek smečky už také čeká, jen co vrznou dveře - nastane úprk domů. Pár dnešních momentek je zde. 

 

 

9.1.2022
Napadl sníh, přesně jen takové minimální množství, které je zapotřebí k tptálnímu zašlapání čestvě umytých podlah laugh Tady je pár fotek a zas jdeme umývat sad

A ještě jsme dnes dostali fotky "druhé poloviny CHS Amber Bohemia" .. anebo Salaše z Chlomku, kde spokojeně žijí sourozenci naší smečky - Cleonna Arlet (sestra Cigošky), Dei Sinna a Di Santo (sourozenci Uršulek) a El Deena (Persíkova sestra. Moc děkujeme a všechny fotky jsou zde