aktualizováno: 18.04.2024 22:33:16

Amber Bohemia

archiv aktualit 2020


archiv aktualit 2020

31.12.2020
Poslední odpoledne roku 2020 - se smečkou na zahradě, ještě než začnou bouchat petardy. Sice jich letos díky corona pandemii ude asi méně .. ale budou. Zde je pár fotek.
A nové vánoční fotky má i Bubetta Brino a Bucaneve Maia - naše úžasné veteránky, máme z nich velkou radost.

30.12.2020
Odstrojit stromeček a udělat místo pro porodní bednu, vysvětlit smečce, že ten kus nábytku tu prostě nějaký čas bude - to byl úkol dnešního dne. Tady je pár fotek, bez úplatků to nešlocheeky.

24.12.2020
Venku teplo jak na jaře, vánoce připomíná jen datum v kalendáři. Smečka odpoledne trávila sledováním odkud že ten Ježíšek přiletí a zda už startuje ale hlavně .. čekáním na večeři. Zde jsou odpolední fotky a jak probíhal Štědrý večer je tady - nejprve prostřeno "pro lidi" , pak prostřeno pro psy a rozdávání dárků pod stromečkem. Vše proběhlo v klidu, stromek přežil a ani Tajsík nestihl sežrat nerozbalené dárky ač se snažil hodně laugh

22.12.2020
Po sněhu ani stopa, tráva se zelená a smečka má jedinou starost - jak se dostat domů k nehlídanému vánočnímu cukroví. Tady jsou dnešní fotky a krátké video.

 

13.12.2020
Abychom Tajsíkovi vynahradili včerejší den, vytáhli jsme míčky, které miluje. Sice mu je okamžitě bere Boruška a chce je uklidit tam kam patří, ale i tak si to užíval. Pak se s holkama ještě mordoval na dvoře a byl tuze spokojený tak snad je nám ten včerejšek odpuštěnwink Zde jsou fotky a videa z dnešního odpoledne. 

12.12.2020
Na předvánoční návštěvu přišli Klofíci, smečka jim nedala pokoj, hlavně ne při jídlelaughTady je pár momentek z mobilu a na konci i dnes z hecu koupený šílený vánoční svetr wink, prý bez toho nemůže naše rodina existovat. A než jsme se vrátili z nákupu, Tajsík pošlapal okono i dveře jak chtěl domů, jelikož byl někde blízko hon. Chěl se doma schovat a ono bylo zamčeno, chudinka malej. Ale je v pohodě, jen jsme museli umýt okno a dveře, ze kterých se mu podařilo shodit i vánoční věnec.

5.12.2020
Letošní Mikuláš byl kvůli pandemii "bezkontaktní", nedorazil i když ho smečka vyhlížela, nadílku nějak hodil přes plot - dnešní fotky i s videem jsou zde.

27.11.2020
Dnes oslavují 10.narozeniny - holčičky z vrhu "B" - Amber Bohemia. Přejeme jim hlavně hodně zdraví a ještě spoustu štastných chvil s milujícími rodinami. Sourozencům posíláme pohlazení za Duhový most.  Rodiče:  VeteranCH. GrandCH. Brahms Eleuteria a VeteranCH Allerta Amber Bohemia by na vás byli pyšní.
Fotogalerie - 10 let Baia, BubaSally a Sally oslava - děkujeme majitelům za péči a fotky.heart

 

21.11.2020
Smečce přijela návštěva a dovezla.. maxikosti. To bylo nadšení - okamžitě se o návštěvu přestala zajímat a všichni se věnovali hlodání laugh No, aspoň si Saša a Hanka mohly v klidu sníst kousek dortu. Dámy, děkujeme za návštěvu , fotky jsou tadyheart

18.11.2020
Už 44 let jsou naši páníci spolu, dneska mají výročí. A prý nemají žádnou barevnou fotku paniččiných šatů (páníkův oblek je už dávno kdesi....) No, zřejmě to byla poslední akce s těmi šaty - kvalitní socialistický nylon vydrží leccos ale 180 kg psů je dost i na nějcheekyZde je pár dnešních fotek, naštěstí bylo krásně a panička nezmrzla.

14.11.2020
Po týdnu konečně den bez mlhy, nešlo nevytáhnout foťák. Nejvíc si focení užívala Delinka, Cigoša Kamiša se předváděla u svého "království kostí", Tajsík poletoval od ničeho k ničemu a Boruška se snažila, aby se conejvíc vyhnula objektivu - prý nebyla u kadeřnice když je zas zavřeno. Tady jsou dnešní fotky a konečně se objevily i fialové čirůvky na zahradě, letos jim to tedy trvalo hodně dlouho. A kdo že tvrdí, že naše smečka nezná žadné povely ? Náhodou... sedni... umí všichni dokonale cheeky.

5.11.2020
Přijelo krmení a jako bonus - maxikosti. Jak si s nimi poradili je vidět zde. Ve finále nejvíc kostí nakradla Cigoša Kamiša, nanosila si je na hromádku a na všechny kolem vrčela. Video je v albu.

 

2.11.2020
Letošní podzim je jiný snad ve všem. Ozdobnice uschla o měsíc dříve, houby vyrostly o měsíc později. Pejskům za Duhovým mostem jsme pořídili kamínky na hrobečky. Stále dodržujeme karanténu, chodíme jen do lesa - kde je víc lidí než bývá laugh

 

28.10.2020
Nevadí nám, že se nikam nesmí chodit, ono se nám ani nikam nechce cheeky Vše máme na dohled a ještě k tomu jsme krásně líní. Tenhle státní svátek jsem využili k povalování se a mazlení s paničkou. Tady to je i s videem wink

25.10.2020
Podzim maluje do červena a do zlata všechno listí kolem nás, stačilo vyběhnou za vrata - dnešní počasí si o to přímo říkalo. Ukázkové podzimní. Všechny fotky barevného slapského podzimu jsou tady a na závěr pochopitelně nesmí chybět smečka salaší, která čekala doma aby to foťák přežil cheeky.

23.10.2020
Trochu zpestřit všední odpoledne v téhle době přišel na sousedskou výpomoc (ta je povolená) soused Aleš a uvítali jsme to všichni, smečka asi nejvíc laugh Zde je pár fotek z mobilu .

18.10.2020
Chvíli neprší tak hurá do lesa, možná tam budou houbaři ať se má Tajsík z čeho radovat. Bohužel.. v lese nebyla ani noha a tak jsme přinesli houby - pár fotek je zde, dokonce i pokus o odložení vyšel.. tedy napůl, Uršuly nespolupracovaly tak jako Tajsík a Cigoša laugh.

10.10.2020
Poslední krásné podzimní dny si užívá i Sněženka Sally - Buceneve Maia Amber Bohemia - 9 let a 11 měsíců. Moc se opatruj, holčičko naše dlouhonohá heart Tady je pár fotek a video.

9.10.2020
Dámské složení naší smečky asi nedokázalo rozdýchat, že si Tajsík hraje s míčem, nikdy je míč nezajímal a najednou... dneska balon zabrala Cigoša-Kamiša a hrála si s ním po svém holčičím způsobu. Video je tady. Pak si ho zabrala Boruška, ta jediná pochopila že míč má držadlo a nosila si ho po dvoře. Delinka je naše hraběnka, na míč kouká s opovržením... zatím wink A pak ještě muchlování se smečkou - zde je krátké video.

8.10.2020
Další z posledních krásných a teplých podzimních dnů. Kelišáci šmírovali sousedy a hlídali pamlsky v páníčkově kapse. A Tajsík si užíval s míčkem, na to že mu už bylo 8 let je stále hravý jak štěně a ochotný blbnout kdykoliv. Zde je pár momentek z mobilu a video Tajsíka s míčkem na konci.

6.10.2020
Přivezli jsme brambory na uskladnění, smečka to vyhodnotila jako nezajímavé a raději se dala do podvečerní hygieny. Ty vyčistíš moje uši, já zas tvoje. Cigoša s Tajsíkem se z této činnosti omluvili, prý až jindy. A konečně začala kvést ozdobnice - už je regulérní podzim. Pás momentek z dnešního dne mobilem je tady.

3.10.2020
Smečka s páníkem čeká na výsledky voleb a hlavně na večeři. Video z krmení je na konci, sežráno do 40ti vteřin cheeky a zde je i pár momentek z dnešního teplého dne.

30.9.2020
O jablka naše smečka nikdy nestála ale Tajsík miluje míčky a jablka mu je připoměla a jak do nich kousal, zjistil že je to vlastně žrádlo. A holky když viděly jak si na tom pochutnává tak - mu to kradly z pod tlamy. Zřejmě potřebovaly někoho, kdo jim ukáže jak se to žere laugh Tady jsou dnešní momentky z mobilu a krátké video jak všichni čekali za vraty než od sousedů jablka donesu.

27.9.2020
A další pokus o společné foto na kalendář. Mohlo to být lepší ale aspoň něco. Bez obojků to nešlo. Něco použijeme a z čeho budeme vybírat je zde. Taky video jak krásně běhá 8mi letý Tajsík, ještě lépe než je z toho vidět, zkusíme natočit jindy, dnes byly prioritou fotky.

 

25.9.2020
Déčka mají 4 narozeniny heart Tady je album všech sourozenců jak vypadají pvě teď. Všichni jsou krásní, milovaní a v milujících rodinách, kterým tímto děkujeme za péči a lásku. Hodně zdraví, "štěňátka" naše milovaná heart .
Naše Uršuly De Borra a De Lorca měly svou oslavu navečer, fotky jsou zde. Po oslavě ještě chvíli relax na zahradě.

11.9.2020
Tajsík prý má rád míčky. Žádný jsme doma neměli a tak jsme mu jeden objednali. Opravdu míčky miluje, chce je honit, to ho moc baví a je u toho štastný. Jen když míček zapíská, okamžitě ho pustí.
A nevíte, kdo k nám šel neohlášen na návštěvu a čí pozůstatky si teď smečka
 hlídá ? Zaboha se nechtěli přiznat, zbyly hodinky, boty a pár hardů, kosti si spravedlive smečka rozdělila. Vše je zdokumentováno zde, včetně videa Tajsíka s míčkem .
A ještě jedna radost - tady jsou zářijové fotky Sněženky Sally (Bucaneve Maia Amber Bohemia) 9 let a 10 měsíců, včetně videa jak úžasně jí to běhá. Na tuhle berušku jsme pyšní a doufáme, že jí skvělá kondice ještě  dlouho vydrží.

7.9.2020
Tajsík je první berňák u nás, který vchází do domu oknem ačkoliv si umí otevřít vchodové dveře .  Dnes nám to předvedl a byli jsme tak překvapeni, že jsme to ani nafotit nestihli cheeky A kotec využívá když si chce odpočinout od holek - tady je to vše zdokumentováno.

6.9.2020
Tajsík je u nás třetí den a krásně se sžívá se smečkou. Už umí a zná všechny "rituály", pečlivě dělá vše podle holek. S ničím zatím nemá problém a my také ne. Dnes začal hlídat, hlásí pohyb za plotem a převzal roli strážného psa, spolupracuje s Delinkou. Dnešní den obrazem je zde, došlo i na zavináče a společné focení, resp. válení se na cestě laugh

5.9.2020
Dneska měl Tajsík první návštěvu, neteř s rodinou. A opravdu miluje děti, je s nimi štastný a hrozně rád běhá. Dokonce je chrání před ostatními psy, pokud má pocit, že by hrozilo nebezpečí. Začíná si zvykat na chod smečky, na syrové maso (chutná mu moc) a začíná chytat pyšný "kopcový" pohled winkDnešní fotky jsou tady, děkujeme za návštěvu, Klofíci heart

4.9.2020
Od dnešního dne je opět v naší smečce chlap. 8letý Tajsn nemohl následovat svou původní rodinu do nového bydliště a tak přijel posílit dámské obsazení. Seznámení proběhlo v pohodě, Tajsík si prohlédl zahradu, dům, navečeřel se s chutí a tak bude vše v pořádku. Okamžitě si zabral gauč po Aronkovi. Fotky z Tajsíkova prvního dne u nás jsou zde. Ať se ti u nás líbí, broučku, a buď s námi hodně dlouho zdravý a štastný heart

23.8.2020
Muškáty odkvétají, ozdobnice ještě nekvete, garáž zarostla jak Šípková Růženka a salaše zas měly svůk nedělní rituál u vrat. Tady je pár momentek z mobilu, víkend skončil.

21.8.2020
S celou rodinou přijel na večeři Eda, venku bylo na padnutí tak jsme seděli zpočátku doma u klimatizace, bylo to natěsno ale... vešli jsme se. Zde je pár fotek a moc děkujeme za fajn večer, po setmění jsme se přesunuli ven a hrála nám k tomu hudba od Motorestu - opět byl country koncert - a ty my máme na kopci zdarma cheeky Dík za společnost, Voldřiši heart

19.8.2020
Dnešní hromadné focení smečky byly "hromadné" doslovně. Létající piškoty, válení se po zemi, kontrola skleníku a šmírování sousedů... vše je zachyceno obrazem tady. Jen repre fotku smečky zas nemáme cheeky

14.8.2020
Páníkovi přijela návštěva - kolegové z práce. Vítala je Cigoša s Boruší, dáma Delinka si udržovala odstup. Ovšem když šlo o pamlsky, to šel odstup stranou - aspoň na chvíli wink Pár fotek je zde, Martine a Moniko - děkujeme za návštěvu 
yes

8.8.2020
Pod námi u hospody je country koncert. Uršuly mají zábavu, Cigoša dala přednost zprávám v telce. Pár fotek a videoreportáž je tady. Zvuk nutný cheeky

6.8.2020
Kousek od nás je vyhlídka Máj, krásný výhled na Vltavu a je odtud vidět skoro až na naší zahradu. Je ostuda že jsme tam nikdy nebyli, dnes jsme to tedy napravili. Krásný krátký výlet, nádherné počasí. Pár fotek z mobilů je zde. Parkoviště nestačilo, operativně kdosi zřídil náhradní na poli. Takový zájem o obyčejný výhled ze skály, bez dalších atrakcí služeb jsme nečekali. Je vidět, že léto v ČR tráví letos o hodně víc lidí než jiné roky. Covid nás naučí poznat Česko důkladněji wink.

5.8.2020
Zajeli jsme navštívit adoptovanou Berušku a jejího parťáka Bruna na Živohošť. V kempu je sezona v plném proudu, Bruno miluje lidi a pejsky a je to úžasný mazlík. Berušce je 10,5 roku, už špatně vstává ale pořád je štastná holčička. Děkujeme za krásné odpoledne, výborný oběd a vůbec za všechno paničce Saše. Tady jsou dnešní fotky. 

3.8.2020
Jak si užívá léto Sněženka Sally (Bucaneve Maia Amber Bohemia - 9 let a 9 měsíců) a její smečka ? Mají se báječně, zde je důkaz, děkujeme za fotky yesheart

2.8.2020
Pravidelný nedělní folklor vynášení odpadků se bez asistence smečky neobejde. Takové voňavé poklady prý vyhazujeme, to je škody naděláno - z jejich pohledu. Snažili jsme se o společnou fotku smečky u muškátů, když jsou teď tak krásné - no marně, vždy měl někdo plno jiné práce. Výsledek snažení je tady, tak zas příště laugh.
Aspoň jednu radost dnes máme - nové fotečky Corinka (Corall Noce Amber Bohemia, 6,5 roku) - bráška Cigošy je krásný a snad nejvíc se podobá mámě Arlete a možná je v něm trošku dědy Brahmse, docela se podobá Dykouškovi, jednomu z kluků Zručáků. Krásný chlap z něj vyrostl - zde je důkaz wink

1.8.2020
V hlavní roli vedro. Už jen vyjít od garáže k domu je náročné. Cigoša neopouští stín, skleník se vaří, jen muškáty jsou spokojené wink Zde je důkaz.

21.7.2020
Počasí nám přeje a tak se dnes, jako poslední, mohla vykoupat Delinka. Naše trpělivá a zodpovědná holčička, sice se jí to nelíbilo ale .. když to musí být... držím ale trpím u toho laugh Tady jsou fotky a krátké video. Konečně je smečka komplet čistá a voňavá - na jak dlouho asi ? wink

20.7.2020
Dnes byla řada na koupání na Borušce. Neurazila se na nás, jen se odmítala fotit mokrá - že jí to nesluší wink Takže jen pár už polosuchých fotek je zde, poslední Delinka ještě musí počkat na počasí, až slunce nahřeje další vodu surprise

19.7.2020
Konečně při koupání psů neplave celý barák a můžeme koupat venku - solární sprcha je pro nás vysvobozením ovšem pro Cigošu-Kamišu to dnes znamenalo velké utrpení, šla jako první a zatím s námi nemluví laugh Pár fotek a videa jsou tady, snad jí to po večeři přejde. cheeky Pokud to počasí umožní, zítra pokračujeme wink.

18.7.2020
Dnes přijela moc milá návštěva - majitelé našich kluků Zručáků z vrhu B. I když jsou oba pejsci už několik let za Duhovým mostem, naše přátelství stále trvá a my si toho velice vážíme. Zde je pár fotek, děkujeme za návštěvu, za dárky, za přátelství - Zručáci naši heart

12.7.2020
Dnes má nové fotky Neroušek - Di Narro Amber Bohemia, bráška Uršulek. Má doma báječnou parťačku Dorotku. Tady je pár fotek.

9.7.2020
Dopoledne zima na bundu, odpoledne se teplilo na tričko - ideální počasí na mazlení se s páníčkem - zde je pár fotek z mobilu, Cigoša stávkuje pod stolem, Boruša leze páníčkovi po hlavě a Delinka hlídá cheeky

5.7.2019
Holkám přijela návštěva, čekaly na ní nedočkavě, moc se jim líbila, i Delince a to už je co říct. Užily si pamlsků, hlazení a pak smutně koukaly že už odchází. Šly i pod vratama zkontrolovat zda se náhodou nevrací a ještě nějakou dobu hlídaly od domu cestu, zda opravdu už ta milá paní nepřijde. Do Mokrska posíláme pozdrav a děkujeme za návštěvu. Tady je pár dnešního fotek.

2.7.2020
Soused se stavil na kus řeči, holky ho milují, Delinka ho i zdraví podáním tlapky wink zde je pár fotek.

1.7.2020
Už nutně potřebujeme společné foto tří grácií na gratulační koláže a tak jsme to zkusili - mobilem, ale docela to vyšlo. Za pár minut pár snímků, bez příprav a přemlouvání - tady je pár obrázků.

30.6.2020
Dnes nás moc a moc potěšily fotky a video 9 let a 7 měsíců staré Sněženky Sallynky. Bucaneve Maia Amber Bohemia - zdravá, krásná, štastná a čím dál podobnější své mámě Týnušce. Tady je Sallynka a její smečka, video je na konci.

22.6.2020
Po deštích zahrada zarostla velkou rychlostí, začíná připomínat džungli. Uršuly s Cigošou se v ní téměř ztrácejí. Panička vytáhla šaty, které nosí už víc jak 13 let. Říká, že s ní půjdou i do hrobu. Zde je pár dnešních snímků a koláž pro pobavení.wink

21.6.2020
Po několika dnech soustavého deště dnes konečně nekáplo ale holkám se i tak do mokré trávy nechtělo. A okurky ve skleníku rostou jak Trifidi - fotky z mobilu jsou tady.

16.6.2020
Když jsme před měsícem jsme dokončili skleník, nevěřili jsme že nám něco vyroste (a tak rychle),  když jediné co o pěstování rostlin víme je, že patří "zeleným nahoru". A už postupně konzumuje vlastní saláty, koprem bychom mohli zásobit tržiště a dokonce začínají dozrávat první okurky. Fotky jsou zde, holky měly poradu přesně dle Covid pravidel - rozestup 2 metry, Delinka asi bude příště sekat zahradu sama, upoutala jí sekačka s pojezdem laugh

12.6.2020
Po delší době zas máme nové fotky Sněženky Sally - Bucaneve Maia Amber Bohemia,  už 9 let a 7 měsíců. Tady jsou všichni z její smečky. Sallynko, opatruj se heart

8.6.2020
Když se panička vrací z práce a před vraty potká sousedku, nemůže s ní prohodit ani pár 
vět jelikož neslyší vlastní slovo - video zde.

5.6.2020
Už máme i speciální misku na pivo. Cigoša ho miluje odkaživa, Delinka mu přišla na chuť nedávno, Boruška nemá ráda z piva vyskakující bublinky a pije je vyčpělé. Dnešní porce piva před večeři je zachycena mobilem tady. Holky se podělily s páníčkem cheeky

1.6.2020
Sekání trávy u nás připomíná jak když se chystá zahradnická četa upravovat zámecký park. Traktůrek, sekačka, dva křovinořezy. Každý kus zahrady vyžaduje použít jinou techniku kvůli terénu. Holky salašnický se raději uklidily do bezpečí, dobře vědí, že zámková dlažba se neseká. Fotky z mobilu jsou tady, zbytek ploch zůstává jako "alpská louka" aby se trávy vysemenily a hmyz a ještěrky měli kde vegetovat .

A také jsem dnes dostali fotky od Bubetky - Bubetta Brino Amber Bohemia. Je jí 9,5 roku ale se svými milovanými plyšáky si hraje stále. Moc děkujeme paničce Janičce za péči a lásku k Bubě heart Fotky jsou zde.
 

22.5.2020
Milovaný Edýsek - Bagattino Bacio Amber Bohemia, krycí pes z našeho chovu, vždy dobře naladěný, akční a přátelský. Otec 34 štěňátek. Po celý život dělam všem jen radost. Teď nám zlomil srdce všem, nejen své smečce na Chlomku. Lukáši a Aničko, moc děkujeme za krásný život, který u vás Edýsek prožil, v našich srdcích bude navždy ale teď to moc bolí cryingbroken heart

21.5.2020
Když páníček seká trávu u sousedů, holky ho celou dobu bedlivě sledují. Pod vratama už je k sousedům špatně vidět, přesunou se tedy výš a mají zas přehled. Jsou to prostě naše Kelišky cheeky Tady je pár fotek.

17.5.2020

Svačinááá cheeky Hovězí chrupavky milujou všichni, skoro po zadních za nimi jdou. Zde jsou fotky a jak je chroupají je na videu na konci. 

15.5.2020
Páteční odpoledne jen tak s kostmi, pamlskama a Cigoša si vyprosila pivo. Už se nám krátí společné celodenní hrátky, příští týden začíná pracovní režim a konečně alespoň na otevřených prostranstvích odložíme roušky. Holčičkám asi bude divné, že jim zas panička bude ráno odjíždět a tak si ještě užíváme společné dny. Tady je pár dnešních fotek.

 

13.5.2020
Akce skleník skončila, je hotovo, postaveno, zemina nasypána a teď se uvidí co u nás poroste. Vzhledem k velké spotřebě zeleniny psům na krmení (BARF) a vzhledem k rostoucím cenám určitě nebudeme pěstovat orchideje ale mrkev, petržel, okurky a rajčata - tedy pokud se nám to podaří laugh Jak postupovaly práce a co na to smečka - vše je zachyceno zde

5.5.2020
Zas chvíli má smečka zábavu - buduje se skleník. Koronavirus, karanténa.. nic a nikam se nedá jít, jak tedy zabavit smečku ? Cesta je hotová tak tedy zkusíme skleník ? Už aby to skončilo, jinak snad ještě postavíme kurník a psům pro obveselení pořídíme slepice wink Pár dnešních fotek je tady.

1.5.2020
Konečně se smečka dočkala - přišla návštěvy, donesla pamlsky, proběhlo hlazení, drbání a muchlování wink Děkujeme za návštěvu Mileno a Pavle, zas se stavte - rádi vás uvidíme. Zde je pár fotek z dneška.

30.4.2020
Kvůli přetrvávajícímu stavu koronavirové pandemie jsou zakázány hromadné akce a tak letos byly čarodějnice pouze soukromé. Vzhledem k dlouhodobému suchu jsme zvolili bezpečnostní přenosné ohniště a malý ohýnek - jen pro radost salaším. Grácie si dle očekávání nenechaly nasadit čarodějnické klobouky na hromadné foto takže to za ně odnesla panička. Pár fotek z dnešního večera je tady, upálen nebyl nikdo cheeky

29.4.2020
Po celonočním dešti se konečně začala zelenat nová cesty, snad už se zbavíme všudypřítomného prachu, který ovšem momentálně střídá pyl z kvetoucích jehličnanů. Před sekáním trávy pomocí nové techniky bylo potřeba vyměnit olej a u toho nesměly naše tři grácie chybět, vše zkontrolovaly a.. prej dobrý - pár dnešních fotek z mobilu je zde.

25.4.2020
Dnes odešel za Duhový most náš jedinečný pes Aron, rozloučení s ním je Blogu. Za 5 dnů by oslavil 10. narozeniny ale to už nám nebylo dpřáno, rakovina byla silnější než jeho i naše síly. Do poslední chvíle byl tím statečným a silným psem jako vždy, tak moc se snažil ale už to nešlo. Usnul v našem náručí, poslední den si užil s celou smečkou, tady jsou dnešní fotky. Sbohem, broučku. Byl jsi náš a tak to zůstane broken heartcrying

21.4.2020
Už 37 dnů trvá "rouškový stav bez společenského života a smečka se bezcílně potuluje a povaluje, čekajíc na jakýkoliv vnější podnět. Do jezírka se nastěhovaly 3 žáby, kterých se bojí a tak tam ani nechodí pít. Jo, ona taková naštvaná žába je asi pěkně nebezpečnáwink Dnešní fotky jsou tady.

 

10-13.4.2020
Vzhledem ke stále trvající karanténě jsme prožili trochu jiné velikonoce. Bez koledníků, bez návštěv, jen vajíčka jsme obarvili a užívali si krásného počasí, klidu a našeho panoramatického výhledu. Zde je pár fotek i video z naší soukromé "rozhledny" cheeky

9.4.2020
Když už máme cestu, tak potřebujeme další techniku, která po ní může jezdit, další hračku pro chlapy. Dneska dorazil vozík - v krabici. S pomocí boží se nám ho podařilo sestavit - už i salaše přestalo bavit se na to koukat wink Tady je pár fotek.

 

4.4.2020
Cesta dokončena, pohrabána, oseta, zalita a teď už se děj vůle boží - příroda si musí poradit. Snad to přes léto trochu zaroste, jinak se prachu doma nezbavíme. Zde jsou dnešní fotky. A jakými proměnami cesta prošla od r. 2007 do dneška, jak se střídaly kýble a lampy - vše je v tomto albu wink

2.4.2020
Už 21 dnů jsme doma v karanténě, smečka přestala vyhlížet turisty a zabrala gauče cheeky Snad až se oteplí začnou aspoň nějací sklaní turisté s rouškama chodit kolem, jinak k těm gaučům přirostou. Tady je pár snímků.

30.3.2020
A je tu finále. Po cestě už vyjela i multikára s materiálem. Máme vydlážděné náměstíčko (otočka pro traktůrek a čtyřkolku), teď už jen zasypat panely kvalitnější zeminou, osít a zbytek už musí obstarat příroda. Aron prošel celou trasu a tvářil se pochvalně. Po dlaždicích prý ale smečka chodit nebude, to dobrý tak pro pneumatiky ale ne pro jejich pacíky. Zde jsou fotky a jsme rádi, že je to za námi, dokud nezaprší, budeme mít doma stále ještě plno prachu.

28.3.2020
Pokládání panelů - 2.etapa a konečně jarní počasí. Dneska konečně začala čtyřkolka sloužit svému účelu a vyvážela po již hotovém úseku nahoru další panely. Smečka si též cestu vyzkoušela ale vypadá, že chodit budou mimo panely - a soudě dle fotek tady - my asi také laugh

27.3.2020
Dnes pokračovala další etapa úprav cesty - pokládání zatravňovacích panelů. Jak jinek než po dozorem celé smečky. Cigoša hlídala řemeslníky, Boruška kontrolovala technické parametry a Aron značkoval. Závěrem odsouhlasil dnes vykonanou práci pochvalným štěkotem. Zde je pár dnešních obrázků. 

25.3.2020
Konečně se prý něco děje, říká smečka. Přijel bagr, vyhrabává místo pro pásy zatravňovacích panelů na cestě. Cigoša bedlivě dozoruje, objevil se drát od hromosvodu a taky rozhrabané myší nory jsou hodně zajímavé. Taky se teď nějakou dobu u nás bude chodit "husím pochodem" v lajně wink. Odpoledne dostali všichni za odměnu vepřové chrupavky, i desetiletý Aron si pro ně stále ještě dokáže vyskočit. Sice je krásně ale taky pěkně chladno, zamrzá i jezírko. Tady je dnešní činnost obrazem, o víkendu pokračujeme, do té doby nás čeká domácnost plná hlíny, prachu a špinavých psů.

21.-22.3.2020
První jarní den přinesl to, co nebylo celou zimu - sníh. Ale vydržel jen do oběda takže tradiční psí sněhulák tuto zimu definitivně nebude. Smečka stále marně vyhlíží turisty a nechápe co se děje, že je nikdo nepřijde navštívit, podrbat a pohladit. Doma kvetou muškáty, venku skoro mrzne. Zde jsou dnešní fotky znuděné smečky.

19.3.2020
Karanténa stále trvá, od dnešního dne musí všichni nosit roušky na veřejnosti. Smečka je smutná jelikož po cestě kolem nás nikdo nechodí, panička šije roušky pro obecní úřad a když má chvilku, tak fotí jak se pejsci nudí. Tak snad přežijeme a vše se brzo vrátí do normálu - snad. Tady je pár "karanténních"  obrázků .

16.3.2020
Karanténu pro celé Česko pojala smečka po svém. Babinec řádí jak černá ruka a a Aronek se raději drží dál aby nemusel zasahovat. Videa jsou zde, doufáme že se příště nepozabíjejí wink

15.3.2020
Stále jsme doma, užíváme sluníčka, grilujeme, smečka je nadšená, v mezičase si vzájemně krade zahrabané kosti, pronásleduje "zloděje" a už začínají zaujímat letní pozice pod tisem. Aronkovi šly dnes asi baby na nervy tak se usídlit od nich co nejdál - dole u vrat. Ale přiběhl hned jak se dogrilovala žebírka. Tady je pár fotek z dnešního slunečného ale chladnějšího dne.

13.3.2020
Celému světu vládne koronavirus, nikam nemáme chodit, panička má home-office . A ještě je pátek třináctého. Vyzkoušíme opravený objektiv na dálku, no po zahradě tedy nic moc. Tak si držme palce, ať se situace uklidní a ve zdraví všichni přežijeme. Zde jsou dnešní fotky, ze současné situace má radost snad jen ta smečka.

1.3. a 4.3.2020
Úplně jarní neděle přímu vyzývala k jarním zahradnickým prace a tak jsme ostříhali ozdobnici. Pochopitelně pod dozorem smečky. Další dny pokazil déšť a když ustalo, přišel soused Aleš, zvyklý na čivavu - nečekal že ho berňák může i složit na zem. Tady je pár fotek - jen z mobilu.

22.2.2020
Další unikátní datum, zkusili jsme něco natočit . Třeba .. smečka vyhlížející start traktůrku, první cesta traktůrku až za dům, cesta traktůrku zpět do garáže, smečka u vrat a jak to vypadá když se mazlí 200 kg psů.
A ještě si Aronek poprvé v životě vyzkoušel to, co dělají pejsci s PP na výstavách, kam on se nikdy nepodívá. A šlo mu to báječně, na první pokus tedy moc ne, samou radostí skákal, ale podruhé už byl úplně vzorný a zoubky ukázal lépe než kterákoliv z holek - je to prostě frajer heart Všechna videa jsou zde, pár fotek také.

21.2.2020
Další etapa terénních úprav je za námi. Konečně auta neškrtají o zem při průjezdu vratama a i kolem domu je průjezd pro sekačku a traktůrek bezbariérový. Pracující chlapci sice měli trochu ztíženou práci, museli občas hladit smečku a taky byli neustále pod  jejich dozorem. Nesli to ale statečně, děkujeme smiley Uršuly samou radostí pořádaly dostihy, Aron a Cigoša kontrolovali hotovou práci. Tady jsou dnešní fotky. A už se těšíme na závěrečnou etapu - zatravňovací panely na novou cestu.

16.2.2020
Dáme si pivo ? Tuhle větu uvítá jen Cigoša, ta pivo přímo z lahve miluje, ostatní ho konzumují jen společně s krmením. Dneska to ale vypadalo, že by mu na chuť možná přišla i Delinka, ostatní dávali přednost kostem. Holky se pustily do hrátek a šarvátek, Arone raději opustil území aby to neviděl. Pár fotek a videí je zde, bylo krásně jarně, 13 stupňů v půlce února je nezvyklé ale už to bereme jako fakt a příroda asi také, i moucha masařka tu lítala.

15.2.2020
Kromě bláta a bahna z čerstvě vybagrované cesty teď smečka nosí domů ještě i štěrk. Zámková dlažba kolem domu s upravuje do sjízdné podoby kvůli zahradnímu traktůrku. A ještě dvůr a vjezd čekají úpravy, práce a špína doma tudiž jen tak neskončí. Někomu holt práci přidělal orkán Sabine, my to zvládneme sami cheeky Pár dnešní fotek z mobilu je tady, Boruška společné focení bojkotovala, prý se raději bude pást.

12.2.2020
Konečně napadlo trošku sněhu tak honem udělat pár fotek než to roztaje. Smečka byla nadšená a Aron si chtěl i s holkama hrát jak měl dobrou náladu. Pár obrázků z náhradního fotoaparátu je zde, potřebuje ideální svit takže nic extra ale k dokumentaci musí stačit.

10.2.2020
Když jsme si před dvěma lety brali Aronka, říkali nám, že nežere zeleninu ani ovoce. Vzhledem k tomu, že krmíme BARFem, dostal maso a zeleninu hned první den. Vyžral maso, eleninu nechal. Ale když zjistil, že cokoliv po něm v misce zůstane - sežerou jeho nenažrané kámošky - přehodnotil situaci a zeleninu ochutnal. A zjistil, že to není životu nebezpečné a vlastně mu to i chutná. Od té doby misku vylizuje do čista. A přišel na chuť i ovoci. Stejně jako Kissík - miluje banány, žere i mandarinky, kiwi a melouny. Tady je video, jak smečka svačí banán a mandarinku. Jen Delinka z ovoce žere jen banány, ostatnímu ovoci se vyhýbá a nechápavě zírá jak to ostatní mohou pozřít, s výrazem.. jestli vám bude špatně - dobře vám tak smiley

9.2.2020
Říkali nám, že se blíží nějaká Sabine, prý je to orkán. Netušíme co to je tak to raději vyhlížíme, co kdyby to bylo k jídlu wink Zde to panička nafotila a taky natočila videa. Soused pod námi honem přitlouká střechu na dílně, jeho manželka mu dává pokyny, všechno je slyšet až k nám tak jí odpovídáme smiley

8.2.2020
Kdybych před sebou neměla kalendář, který říká že je únor, budu si při pohledu z okna myslet, že je tak začátek dubna. Sníh nikde, mráz nikde, bahna dost a sluníčka hodně. Takhle dnes bylo u nás. Přivezli jsme nového plyšáka do sbírka, sice je trochu nestandard ale i tak potěší cheeky

2.2.2020
Datum skoro magické, nešlo neudělat aspoň pár snímků. A taky přesně na den po roce přijel Roman, Aronek si ho zabral pro sebe, Delinka hlídala a zbytku to bylo tak nějak jedno. Bohužel skoro celé odpoledne pršelo - tak se sedělo doma. Obrázky jsou tady, Romane, díky za návštěvu yes

1.2.2020
Letošní teplá zima nás trochu ponoukla k zahradnické činnosti, teplota 13 stupňů, předpověď lehkého deště přímo vybídla k zasetí trávy na nové cestě - tak uvidíme zda to nebudeme muset v březnu-dubnu zopakovat. Smečka se snažila překážet, válet se v rozsypaných semínkách takže je větší pravděpodobnost růstu trávy doma v obýváku než na zahradě. Fotky jsou zde.

31.1.2020
Když se sejde rodina a málem dojde Proseco vypadá to u nás takto. Smečka byla naštvaná, že jim děti zabraly gauč a snažila se je nějak vystrnadit lehkým zastrašováním, ale marně, kluci se nedali. Aronek se snažil vecpat na všechny fotky a malý Daník je taky fotomodel od přírody. Děkujeme za super večer, rodino naše heart

25.1.2020
Sníh není, nemrzne a naše zahrada po akci "vybagrovaná cesta" je jako staveniště, ze kterého nosí psi na tlapkách domů neustále bláho, prach a písek. Nová cesta se jim moc líbí a už si našli ta nejlepší místa, odkud mají dokonalý přehled o celém okolí. Zde je pár dnešních fotek, Delinka leží v tom největším bordelu, Boruška v něm sedí a Cigoša běhá největším srázem nahoru a dolů. Aronek se tváří jako že to všechno tady je jen jeho.

19.1.2020
"Viděli jste to ? Tak se na to raději nedívejte. Je to o psech, kteří musejí pracovat, dokonce běhají ve sněhu, v mrazu, no hrůza. Ani se z toho gauče nehněte, co kdyby po nás chtěli taky nějaké podobné výkony". Nějak podobně by asi probíhala konverzace naší smečky u sledování filnu Sněžní psi. Tady je fotodokumentace.

18.1.2020
Fotečky z opožděných 6.narozenin poslala Santíkova panička Zdenka. Moc děkujeme, jsou zde : Corvino Sante Amber Bohemia a jeho narozeninové dorty, o které se podělil s kocourem - je to zlatíčko krásný, vidíme v něm tátu Edýska heart

 

16.1.2020
Před 6ti lety se narodil vrh C. Hodně zdraví a další štastný život v milujících rodinách přejeme Cleonce, Cigošce, Santíkovi a Corrinkovi. Pohlazení za Duhový most posíláme Nellince. Mějte se stále krásně, "šťěnátka" naše milovaná heart Cigoša- Kamiša slavila narozky doma, s dortem a celou smečkou a tady jsou fotky z oslavy.
Fotografie všech sourozenců z vrhu C v 6ti letech jsou zde a všem majitelům děkujeme za péči a lásku o "naše" štěňátka heart.
A dnes také poprvé po nové cestě vyjelo pivo na čtyřkolce, konečně skončilo tahání těžkých věcí do kopce - zdokumentováno tady.

 

15.1.2020
Aby se dalo vyjet až nahoru k domu, nechali jsme vybagrovat novou cestu, žádné schody a menší stoupání. jeden bagřík dole ubíral zeminu, druhý bagřík jí nakládal a vyvážel nahoru. Salaše jako stavební dozor a za den hotovo. Fotodokumentace je zde. Na závěr podnikl traktůrek svou první testovací jízdu až před dům - premiéra se vydařila wink

 

14.1.2020
Takhle to sluší Aronkovi ve stolním i nástěnném kalendáři BSP v nouzi v roce 2020 heart

 

 

 

12.1.2020
Po delší době máme konečně zas nějaké fotečky druhé poloviny naší chovatelské stanice. Smečka z Chlomku měla návštěvu, přišel se podívat soused Tonda se svým malým parťákem. Fotky s popisem kdo je kdo jsou zde, Lukáši a Aničko - děkujeme 
heart

10.1.2020
Večerní mazlení aneb když panička přijde z práce dřív a nemusí po nás hned uklízet, vařit a podobně - toho se musí využít cheeky Zde jsou fotky umazlené smečky ale chtělo by to víc rukou.

5.1.2020
Poslední den volna, skoro 14 dnů se smečkou už končí. Sníh jsme si neužili ale navzájem jsem se užili tak snad jsou spokojení. Aronek má zánět kosti v operované nožce, dostal Atb a už je to mnohem lepší, je to kluk statečnej, dneska se proháněl s holkama po kopci a štěkal na sousedy - přijela jim návštěva se psy. Taky si musel spočítat všechny zahrabané kosti jestli mu je holky nevyhrábly cheeky Dneší fotky jsou tady včetně videa jak to Aronkovi šlape.

1.1.2020
Nový rok začal zvesela, smečka nás uzamkla doma. Boruška radostným pohybem zadečku zabouchla dveře mezi obývákem a halou tak šikovně, že se zlomil jazýček v zámku a dveře nešly bez odvrtání otevřít. Než se to podařilo, lezli jsme oknem a smečka musela čekat. pěkně doma. Druhý den jsme zajeli pro nové pouzdro i kliku.

Pro přehlednější úpravu sekce lze obsah rozdělit do textových "bloků". Bloky lze libovolně vytvářet, přesouvat a mazat. Jejich úpravu zahájíte dvojitým poklepáním tlačítkem myši. Textový editor se vždy spustí pouze pro vybraný blok. Jak editor pracuje, naleznete ve videoukázce.

Základní tipy:

  • Používejte často nové bloky.
  • ENTER = nový odstavec.
  • SHIFT+ENTER = nový řádek.
  • Obrázek je nejprve třeba nahrát na server přes Vložit obrázek a Správce souborů.
  • Obsah z Wordu vždy přenášejte přes Vložit z Wordu.
  • NEpoužívejte mezerník pro zarovnávání objektů.
Listování umožňuje dynamicky zobrazovat a skrývat obsahy vybraných bloků:
  • Stiskněte tlačítko listování.
  • U bloků, které mají být skryty, vyplňte nově zobrazené textové pole.
  • Všechny bloky s vyplněným listováním budou na stránkách skryty kromě prvního v pořadí.
  • Tlačítko přidat odkazy vytvoří nový blok se zástupcem, který bude na stránkách nahrazen odkazy. Tyto odkazy budou shodné s vyplněnými nadpisy u listování a budou přepínat příslušné bloky.
  • Ze všech bloků, které mají vyplněné listování, bude zobrazen vždy pouze jeden. Bloky, které nemají vyplněné listování vůbec, budou zobrazeny vždy.
  • Pokud chcete skrývat i první blok listování, vytvořte na jeho místo nový prázdný blok a použijte pro jeho nadpis výraz: %empty%
  • Chcete-li při přepnutí bloku rolovat okno na horní část bloku, přidejte za text bloku výraz: %top% (např.: Dovolená%top%)