aktualizováno: 18.04.2024 22:33:16

Amber Bohemia

Archiv aktualit 2013


Archiv aktualit 2013

  

30.12.2013
Poslední den před koncem roku již několik let připomíná spíš jaro a ten dnešní přímo lákal k focení. Smečka sice moc pozovat nechtěla ale za piškotek se nakonec jakž takž ukecat nechala takže výsledek je zde.

 

28.12.2013 
 Odešla naše hlídací "babička" - maminka a tchýně, smečkou milovaná Věra broken heartbroken heartbroken heartbroken heart sad

27.12.2013
Na krátkou návštěvu dnes přijela se svými páníčky Bája - Borghia Baia Amber Bohemia. Bohužel se mohla vyfotit jen se sestrou a strejdou, Arina vyhodnotila hárající Báju jako vetřelce, který ohrožuje její vůdčí postavení a dala jí to silně najevo (prokousnuté ouško sad) Máma Týna dělá to co Arina a tak jsme raději nechaly obě dámičky zavřené aby Bájušku nestresovaly. Snad se jí ouško brzo zahojí, posíláme pofoukání a děkujeme za milou společnost. Z Báji vyrostla neskutečně mazlivá holčička, která svou rodinu miluje a udělá jim co na očích vidí, máme z ní i jejích majitelů velkou radost, díky Jirko a Petro, jsme rádi že je Bája u vás štastná a že jí máte tak rádi. Dnešní fotky jsou zde.

26.12.2013
6.ročník vánočního výstupu na Blaník se mimořádně vydařil. 70 pejsků se svými majiteli přispělo částkou 4.012,- Kč do kasičky pro méně štastné pejsky. Všem moc děkujeme, byli jste úžasní heart. Podrobnosti o celé akci včetně odkazů na fotogalerie dalších účastníků výletu jsou v naší v sekci Salašnické noviny a naše fotky tady. Za CHS Amber Bohemia se výstupu zúčastnili Allerta Amber Bohemia, Bellami Teeny Amber Bohemia, Bethany Bell Amber Bohemia, Baltico Tanny Amber Bohemia a Bagattino Bacio Amber Bohemia se svými rodinami.

24.12.2013
V poledne bylo jaro, návštěvám jsme chtěli nabídnout velikonoční nádivku a barevná vajíčka ale zůstali jsme přece jen u tradice. Jen jsme kapra usmažili venku před domem aby uvnitř nebyl friťákový zápach. Dopolední "jarní" a večerní "vánoční" fotky jsou tady, smečka způsobně zasedla u stolu a při rozbalování dárků nezpůsobně slintala.

22.12.2013
Naše smečka se konečně mohla osobně seznámit s nejmladším členem lidské rodiny, prasynovcem Danielem, kterého stateční rodiče dovezli na vánoční návštěvu a nebáli se, že ho někdo olízne, oslintá a zanese chlupama. Na vše došlo a statečný Daník vše zvládl s úsměvem, ani čtyřnásobný hlasitý štěkot ho nevyvedl z míry, ani náznak strachu neprojevil, třeba z něj bude pejskař :-) Největší radost z návštěvy měl Kissík, který miluje mláďata od čehokoliv a tak se celou dobu snažil se k malému Daníkovi dostat co nejblíže. Klofáčovi, děkujeme za návštěvu a já děkuji za "salašnické náušnice"- jsou super. Fotky z dnešního dne jsou tady.

21.12.2013
Do Blogu jsme přidali povídání o tom, proč chodíme na Blaník každoročně právě 26.12. smiley Čtěte zde.

15.12.2013
Do vánoc zbývá 9 dnů, tráva na zahradě je stále zelená, opět řešíme dilema... zdobit stromeček nebo barvit velikonoční vajíčka? No, asi zůstaneme u tradice, vyčešeme smečku a budeme čekat na ježíška. Dnešní den obrazem je tady.

13.12.2013
Dnešní sono potvrdilo březost Arlety Z Příborského ráje, otcem je náš odchovanec Bagattino Bacio Amber Bohemia. Po dohodě s majitelem obou rodičů se štěňátka narodí pod jménem naší chovatelské stanice a budou mít "příjmení" Amber Bohemia smiley Další aktuality budeme přidávat do sekce Štěňata Vrh "C".

30.11.2013 
Obrovské překvapení nám přichystala "salašnická rodina" od Belušky-  Baltico Tanny, Katko, Stando, Áňo... moc a moc děkujeme za gratulace heart Fotky jsou zde.

29.11.2013
Takto slavila své 3.narozeniny Bubetta Brino Amber Bohemia - tady jsou fotky smiley

27.11.2013
Fotografie z narozeninové párty našeho Belíka- Kyblíka alias Bellami Teeny Amber Bohemia jsou tady.
Fotky ze slavnostní večeře kluků "zručáků" Bowine Brizo a Bolero Dicco jdou zde.

26.11.2013
K zítřejším 3.narozeninám celému vrhu B přejeme hodně zdraví, štěstí a spoustu let s jejich milujícími rodinami.heart
Před třemi roky mrzlo mnohem více než dnes a naše Týnuška se rozhodla že právě v mrazu se rodí nejlépe, ideálně v noci, kdy je mráz ještě větší. Takže v teple domova v obýváku, ložnici a pracovně postupně přišlo na svět 9 štěňátek a to desáté štěně se projelo mrazivou nocí v mámině bříšku na veterinu na Zbraslav a v krabici od bot zpět domů.
Ze všech 10ti miminek vyrostlo 7 krásných velkých slečen a 3 chlapi jak hory. Miminka naše, máme z vás a vašich páníčků obrovskou radost, všichni posíláte fotky a se všemi jsme v kontaktu po celé 3 roky a toho si velice ceníme.
Přejeme vám všem hodně zdraví a spoustu společných let, posílejte fotky a mějte se krásně
.
Fotografie jednotlivců ve 3.letech jsou tady,stačí kliknout a majitelům děkujeme za nejnovější fotky smiley
Bethany Bell
Bellezza Fleur
Baltico Tanny
Bubetta Brino
Bucaneve Maia
Borghia Baia
Bellami Teeny
Baggatino Bacio
Bowine Brizo a Bolero Dicco


10.11.2013
Podzimní procházka 2x2, stejná trasa po dvojicích, jinak to s foťákem nejde, zde jsou fotky.

5.11.2013
Aby naší Arince nebylo líto, že se nefotila s kytičkou a veteránkami na výstavě v Letňanech, udělali jsem pár fotografií dnes a tady jsou. Naší "Carmen" vážně vždy sluší všechno smiley

2.11.2013
Když jsme zjistili, že na MVP Praha v Letňanech je ve třídě veteránů přihlášeno 7 fen, nemohli jsme si to nechat ujít. Nakonec dorazilo jen 6 úžasných salašnických dam ale i tak to byl nádherný pohled na vitální a spokojené ženské, které mohly strčit do kapsy leckteré feny z třídy otevřené. Taková účast ve třídě veteránů se u berňáků jen tak nevidí a tak jsme si vyprosili od všech účastnit společné focení. Děkujeme všem majitelkám těch krásných berňáckých "holek" za pochopení a krásnou spolupráci. Největší radost pochopitelně máme ze sestry naší Ariny, milované Airin Zahrada Záboří, která je v některých okamžicích naší černé Arině (Aranka Zahrada Záboří) tolik podobná, což nám předvedla při společném focení. Airinko, jsi kouzelná a jako bys byla i naše smiley Popis k fotografii veteránek: Zleva: Airin Zahrada Záboří 9,5 roku, Ambra Z Peruckých lesů 9 let, Claudie Santy Bazaltin 8 let, Felina Queen Elsa 8 let, Grimma Vita Canis 9 let, Erotika Queen Elsa 8 let.
Fotky z výstavy jsou zde.

1.11.2013
Halloween 2013 - kostýmová zkouška - tady smiley

27.10.2013
Podzimní slunce, teplo a zvláštní lom světla. My jsme se kochali pohledy do dálky, salaše pohledem na kosti. Dnešek obrazem je tady.

26.10.2013
Volby a přezouvání pneu na zimu nám umožnilo vyrazit po návštěvách. Zastavili jsme se u dvou krásných holek (Agáta Z Opatovických luk a Elis Baronnella) - jsou jedna jako druhá takže fotky nemáme popsané, od sebe je pozná jen panička smiley Zde jsou fotky.
Pak jsme vyvezli Týnu a Kyblíka aby trochu rozveselily Forresta. Forrest Baronnella přišel o svou milovanou parťačku Aishinku a nám je to moc líto. Tady jsou fotky, Honzo a Markéto, díky za milé přijetí.
Večer nám přišla velice smutná zpráva, sestra naší Ariny Aira Zahrada Záboří odešla za Duhový most ve věku 9,5 roku. Sbohem, holčičko krásná heart

25.10.2013
Přidali jsme nový článek na Blog  "BARF samoobsluha".

19.10.2013
Barevný podzim ve "středočeských horách" - aneb barvy podzimu v našem okolí - fotky zde.

10.10.2013
Nové fotky má Bethany Bell "Bellinka" zde - je z ní krásná, něžná a štastná slečna, kterou její panička moc miluje a je na ní pyšná. Lenko, díky moc heart
Na blog jsme přidali 22 důvodů, proč má pejskař psí život wink

Dnes jsme také dostali nejnovější fotografii Ariel Tichý dvůr, 13,4 roku - máma Ariny, babička Týny a prababička Kyblíka - úžasná a neuvěřitelná psí dáma je stále s námi !

6.10.2013 MV České Budějovice
Arina
si opět užívala výstavu, kdo se ocitl v její blízkosti, musel hladit, drbat, muchlovat. V kruhu se chovala jako dáma, dostala krásný posudek a pochvalu za vitalitu. Svůj hadicap - bílé znaky málo vyjádřeny - neschová a tak skončila jako V2 za svou o rok mladší soupeřkou. Ale pro nás je a bude jedinečná a nejkrásnější "bubáková" ředitelka. Aby nejela sama, vzali jsme i  Kyblíka. Ta jde ve stopách babičky zamlada, palice paličatá, jediný zájem.. jak zdrhnout z kruhu za babičkou Arinkou a.... všichni psi kromě salaší ... takové čivavy ji přiměly až ke zpěvu smiley Výsledek podle očekávání - VD. Její bráška Edýsek dopadl stejně - VD s krásným posudkem. Jsou to prostě "pojašení" sourozenci a mazlíci heart Fotky z výstavy jsou tady. Příjemně náš překvapil rozhodčí p. Havelka, který odm,ítl psům sahat do tlamy při prohlížení zubů s tím, že nebude roznášet mezi psy bakterie tak doufáme, že jsme si konečně z výstavy nedovezli žádný kašel. Toto nám vadilo již delší dobu, někteří rozhodčí si sice ruce myjí před každým dalším psem ale... ne všichni.

5.10.2013
Podzimní slunce salaším sluší, pár fotek "jen tak" ze zahrady je zde.

21.9.2013
Na klubovou výstavu v Zárybniční lhotě byla přihlášená Arinka a Kyblík. Ari zřejmě tušila že bude pršet a kapalo by jí na čeníšek, což ona silně nesnáší, tak si urychlila hárání aby nikam nemusela. Do poslední chvíle jsme netušili zda vůbec pojedeme jelikož hárá i Týna a nechat doma dvě háravky bez dohledu se nám příliš nechtělo. Nakonec jsme večer před výstavou hlídání sehnali (Lenko, moc děkujeme) a vyrazili jsme. Kyblíka jsem česali a stříhali ráno v 7 hodin. A ukázalo se, že to stačilo jelikož nejvíc lilo právě když jsme byli v kruhu. Kyblík jde tvrdě ve stopách babičky Ariny - nesnáší kapky na čumáku a v kruhu stávkuje - 2 kolečka a dost - víc ani za pamlsek. No, po mámě Týně holt zdědila jen vizáž, povahu tedy ne. Nicméně - co jsme si předsevzali jsme splnili, Kyblík má lepší výsledek než z minulé klubovky a to nám stačí. Alespoň jsme mohli hned po posouzení odjet domů vysvobodit naší "dogsiterku". A dojmy z výstavy ? Kyblíková se zhlídla v aplících, jediného nenechala projít bez povšimnutí, s nimi si byla ochotná hrát a blbnout, tak jsme jí vyfotili jeden kufr od auta plně obsazený aplíky a entelbuchy a slíbili jí velkou fotku zavěšenou nad pelíškem. Nevíme proč, ale salaše jí prostě "neberou", asi jsou málo akční.  Fotky z výstavy jsou tady.
Na zpáteční cestě jsme se ještě krátce zastavili u "žaby-žaby" Baltico Tanny Amber Bohemia a udělali pár zmatených fotek celé bláznivé smečky. Jsou zde.

16.9.2013
Manuál pro návštěvy
- nové na našem Blogu.

15.9.2013
Naše dámy se rozhodly, že budou hárat právě když: se mělo jít na Říp, blíží se klubová výstava a byly v plánu další akce. Takže trávíme čas na zahradě, sledujeme okolí a doufáme, že alespoň něco z našich plánů vyjde. Dnešní den na zahradě obrazem je zde.

12.9.2013
Dostali jsme nové fotografie "Sněženky" Sallynka - Bucaneve Maia Amber Bohemia. Jsou tady a majitelům za ně moc děkujeme !

9.9.2013
Naši malí sousedi westíci, tři kluci a jedna holčička, přesně obráceně jako u nás jen s tím rozdílem, že všichni čtyři bílí pejskové váží dohromady méně než jeden náš berňák smileyAle jsou kouzelní heart Tady jsou fotky.

8.9.2013
Když před necelými třemi lety odcházel vrh B do nových domovů, pro naší velkou holčičku Sněženku (Bucaneve Maia Amber Bohemia) přijel jen Tomáš, z důvodů pracovního vytížení se zbytek rodiny nemohl dostavit osobně a tak se dnes konečně vypravili všichni k nám, podívat se odkud teď ta jejich Sallynka pochází. Milado, Hanko a Tomáši, děkujeme za návštěvu a příjemní prožitý den, jsme rádi že má Sallynka tak prima milující rodinu. Dnešní fotky jsou zde.

7.9.2013
Vytáhnout na výlet naší kompletní smečku znamená "najmout handlerky" takže dnes vyrazila celá sestava na Petrovické kameny. Lenko a Mílo - děkujeme a fotky jsou tady.

1.9.2013
Domácí canisterapie - aneb malé dítko návštěvě a Kissík v akci - foto zde.

31.8.2013  
Krajská výstava Dog Show Rybníky na Džbánu v Praze 6. Vyrazili jsme bez psů, jen s foťákem a moc jsme si to užili. Tady jsou fotky a povídání o výstavě je v sekci Salašnické noviny.

26.8.2013
Prší a prší, ochladilo se, smečka je urousaná ale spokojená. Týna odmítá focení, má kost, Kyblík hlídá, Arina je nad věcí, jen Kissík spolupracuje. Tady je dnešek.

25.8.2013
Po více než 4 letech jsme mohli vidět fotografie brášky našeho Kissíka. Turkušík - Jan Christian Anderssen Z Krainy Zeusa je stejná halda chlupů a salašnické sluníčko jako náš Kíša - zde jsou fotky.

21.8.2013
Přidali jsme krátké video z historie naší CHS - Co život dal a vzal II. v letech 2009 - 2013, pokračování části I. - Všichni naši psi minulí i současní.

14.8.2013
Jak vítá 220 kg živé váhy návštěvy je zdokumentováno zde. Takto je vypouštíme jen když přijede opravdový a zkušený pejskař, dnes to byla Jana, panička naší Bubetty smiley Jani, díky, džem je vynikající, neodolala jsem a hned ho ochutnala na palačince.

12.8.2013
Bagattino Bacio Amber Bohemia "Edýs" a jeho parťačka Arleta Z Příborského ráje mají nové fotografie - srpen 2013, jak jim to sluší je vidět tady.

9.8.2013
Bethany Bell Amber Bohemia "Bellinka" - šikovná holčička, paničce zabrala houpačku a moooc se jí tam líbí smiley Zde jsou fotky.

6.8.2013
Před 6ti lety bylo stejné vedro jako dnes a Arinka se rozhodla, že bude rodit. Zapotili jsme se všichni dvakrát, horkem a porodem. Dnes je těm "miminkům" 6 let a my jim přejeme ještě spoustu let s jejich milujícími rodinami. Hraběnce Ginušce posíláme pohlazení za Duhový most, myslíme na ní s její rodinou stále. Tak ... hodně štěstí... Áčka naše milovaná heart
Fotografie z narozeninové párty naší Týnušky jsou tady, slavila s ní celá smečka a dortík jim moooc chutnal všem.

4.8.2013
Pro velká vedra se teď fotit nedalo, salaše tráví dny doma u klimošky, dnes jim ale přijela drbací a krmicí návštěva - Katka a Standa. A jak se dokáže změnit počasí během 20ti minut je vidět na fotkách, kroupy, vichřice a proudy vody, muškáty vzaly za své, co nebylo přibité tak je někde u sousedů.... tady jsou fotky a zde je video. Stando a Katko, díky za návštěvu, škoda že jste museli kvůli bouřce spěchat domů ale chápeme, že jste museli za smečkou heart

21.7.2013
Drbací a krmící návštěva Pája a Jana odjížděla oslintaná a plná chlupů, zde zdokumentováno. Po odjezdu návštěvy se bab vrhly ke kostem, jen sluníčko a večné štěně Kissík si chtěl ještě hrát. Sice to mále opět odnesly moje brýle ale... co bych pro něj neudělala, on je tak štastný pejsek a umí to dát najevo.  Tady je vše obrazem.
20.7.2013
Jak si umí užívat léto Bellezza Fleur Amber Bohemia "Flérinka" je vidět zde. Karle, díky moc, sluší vám to spolu a jde vám to k duhu smiley

16.7.2013
Kraj Vysočina a salaše.
Vyjeli jsme na výlet k příbuzným. Praprapraneteř naší Ariny Lady Vanilka Roza Berner je pytel blech a vyfotit jí v klidu jsme moc nezvládli. Tady jsou fotky a sledujte její taneční kreace, patrovou boudu a vymazlenou zahrádkum před domem. Až Vanilka překoná plůtek - bude po zahrádce smiley
Další zastávka - Ferris Polepské údolí s paničkou Ivčou. Jsou a budou dokonalá dvojka a věříme, že Ferrísek bude důstojným nástupcem nezapomenutelného Jima. Fotky štastné paničky a krásného Ferríska jsou zde.

 

14.7.2013
Záhada kbelíků na naší zahradě konečně odhalena - 10 let pod nimi rostly lampy pro osvětlení cesty. Vzhledem k tomu, že nad námi vede letecký koridor, je možné že u nás začnou přistávat letadla smiley Také garáže dostaly nový "ohoz" - zatím bílý, při prvním blátě to salaše ocasy domalují černě wink

13.7.2013
Konečně jsme měli možnost vidět našeho prasynovce Daniela, zatím jen spícího, usnul těsně předtím než k nám dorazil s tátou a mámou ale jelikož by ho naše hlučná smečka okamžitě štěkotem probudila, zůstal s tátou před bránou, máma se přišla přivítat se salašema a odcházela celá oslintaná - tady jsou foky.

8.7.2013
Zjistili jsme, že krycí pes z našeho chovu Bagattino Bacio "Edýs" měl na webových stránkách KŠSP uvedený zcela jiný bonitační kód a zapsanou výšku 60 cm což je úsměvné, když minimální povolená výška je 64 cm a Edýsek má 69 cm - společně s majitelem psa jsme požádali o opravu a už je vše OK. Děkujeme !

5.7.2013
Vyjeli jsme na výlet, navštívili jsme naši Sněženku - Bucaneve Maia Amber Bohemia "Sally". Vyrostla z ní úžasná baba, která přerostla i mámu Týnu. Sallynka bydlí s parťákem Bernáškem, který nás nedůvěřivě sledoval zda nechceme Sallynku odvézt ale nakonec i jeho se nám podařilo přesvědčit, že nejsme "nebezpeční" a přišel si pro piškotek, jen jsme mu ho museli podávat za zády. Sallynka je holčička se zlatou berňáckou povahou a ač je výcvikem "nedotčená", s přirozenou inteligencí a láskou plní i příkazy, které nikdy neslyšela. Zde jsou dnešní fotky.

3.7.2013
Bethany Bell Amber Bohemia - červená Bellinka s paničkou podnikly výlet na Šumavu, tady jsou fotky od května do června, díky, holky heart

30.6.2013
Divoženka Arina, zátěžový test lehátka, tulící Kissík ...... aneb začátek prázdnin, to vše je zde.

29.6.2013
Navštívili jsme smečku Elias Bohemia abychom se podívali jak se má Nyo, chlapeček z BSP v nouzi, který s naší Beluškou-žabuškou a Miluškou z útulku bydlí od nedaleko od nás a my k nim fakt rádi jezdíme, jelikož je u nich pohoda, díky Katko a Stando heart Fotky smečky jsou tady.

25.6.2013
Návštěvy u nás mají spoustu povinností :  drbat salaše, krmit salaše a pochovat Kissíka. Dnes si své povinnosti splnil Pája - děkujeme smiley Fotky jsou tady.

23.6.2013
Konečně se ochladilo natolik, že se dá venku žít, jíst a fotografovat smečku bez nebezpečí přehřátí se nás všech. Zde jsou fotky z dnešního odpoledne - žijeme smiley

14.6.2013
Do sekce Salašnické noviny jsme přidali pozvánku na 6.ročník výstupu na horu Říp.

11.6.2013
Co je u nás nového? Vše je popsáno na Blogu smiley

1.6.2013 

Aby nám nebylo líto že jsme nepromokli na kůži na klubové výstavě v Rožnově, jeli jsme zmoknout někam blíž, do Prahy – Kunratic. V zámeckém parku je krásně ale letošní počasí nám příliš neumožnilo obdivovat jeho krásu. Pouze úvodní společnou fotografii celé salašnické výpravy jsme pořídili bez deště a pak už jen lilo a lilo. Berňáci byli třetím nejvíce zastoupeným plemenem i přes to, že 3 plemena měla na této výstavě svou klubovku. Fotogalerie z výstavy je zde. Videa od Boženky Hendrychové jsou zde:

Edys:  1. úvod výstavy bez deště. 2. Edýsek v kruhu  3. Edýs vyhlášení
Týna a Arina: v kruhu
Moc za ně děkujeme a také díky všem spoluvystavujícím za prima atmosféru kolem kruhu salaší.
A výsledky?
Allerta Amber Bohemia  "Týna" ve svých téměř 6ti letech – V1
její syn Bagattino Bacio Amber Bohemia  "Edys" – V1, vítěz třídy, Oblastní vítěz
veteránka Aranka Zahrada Záboří  "Arina" – V1, Vítěz třídy a obrovská pochvala od polské rozhodčí p. Katarzyny Fiszdon, pro ni byla nejlepším jedincem, který se dnes na výstavě předvedl. Aruško, děkujeme !

30.5.2013
Obdivuhodné 13.narozeniny slaví Ariel Tichý dvůr, máma naší Ariny, babička Týny a prababička Kyblíka - upřímně gratulujeme a jsme pyšní na tuhle nádhernou dámu. Ari, drž se, máme tě moc rádi heart

25.5.2013
Pršelo, jen se lilo a doma se topilo ..... ale na chvíli se šlo ven, zkontrolovat stav kostí na Keltském pohřebišti, pochovat Kissíka a jen tak se vyvenčit - zde zachyceno obrazem.
A na Blog jsme přidali povídání - Dodatečně splněný slib angel

19.5.2013
Na nového spolubydlícího žabušky Belušky - Baltico Tanny Amber Bohemia jsme byli velice zvědaví a tak jsme dnes vyrazili na návštěvu. Nyo byl v nabídce BSP v nouzi a získal si okamžitě srdce majitelů Belušky a dneska i naše. Tady jsou fotografie a povídání o Nyovi jde na našem Blogu. Katko a Stando, smekáme před vámi, jste skvělí. heart

12.5.2013
Po dlouhé době jsme dostali fotografie "štěňátka" z vrhu "A" - dnes už téměř šestileté dámy Kytičky, naší vypiplané holčičky s kytičkou na zátylku - Astera Amber Bohemia - Kýťa. Moc děkujeme majitelce Marcele za všechnu péči a lásku, kterou Kýtě po celou dobu dává, Kytičce to moc svědčí heart Fotogalerie je zde.

4.5.2013
Smečka měla návštěvu, bratranec Pavel s rodinou, nejvíc si to užíval Kyblík, Kissík byl na malou slečnu moc velký a příliš přátelský, stále jí chtěl pusinkovat. Tady jsou fotky. Odpoledne trávuila smečka na zahradě dle svého, třeba pozorováním sousedů nebo kontrolou stolů - zde zachyceno obrazem.

1.5.2013
Dnešek je plný fotek našich i našich odchovů. Takže postupně: cheeky

 

  • Kolekci fotek za loňský a letošní rok poslali majitelé Badýska - Ardito Amber Bohemia. Je to chlap jak se patří a fotky jsou zde. Děkujeme heart
  • "Odloženého" velikonočního výstupu na Pustevny se zúčastnila Flérinka - Bellezza Fleur Amber Bohemia a fotky máme tady. Karle, díky moc yes

enlightened

30.4.2013
Baby z Amber Bohemia už od oběda trénovaly na slet čarodějnic. Předletovou přípravu, plánování trasy a příprava občerstvení se nesmí podcenit, vzaly to zodpovědně - tady jsou fotky devil

29.4.2013
Pár fotografií vykoupané smečky ještě než se stihne zmazat je zde.

27.4.2013
Pravidelné každoroční jarní koupání proběhlo dnes, tradičně plave celý dům, až se vše vysuší začnou sedat poletují psí chlupy takže bude následovat dvoudenní gruntování celé domácnosti. Sice máme krásně čisté a voňavé pejsky ale domácnost připomíná mongolskou jurtu. Tento víkend návštěvy nepřijímáme smiley. Fotky z akce jsou tady.
enlightened A ještě jedna novinka - naše stránky se rozšířily o další sekci, o kterou nás požádal majitel krycího psa z naší CHS takže :
Baggatino Baccio Amber Bohemia "Edýs" a jeho parťačka a spolubydlící Arleta Z Příborského ráje mají web u nás smiley 

26.4.2013
Pravidelná půlroční muchlovačka smečky s Alešem, fotky jsou tady a my děkujeme za návštěvu.

 

 

24.4.2013
Jumbo Jet Revolution Z Krainy Zeusa - náš Kissík, sluníčko a věčné štěně dnes slavil své 4.narozeniny. Chlapečku náš usměvavý, přejeme ti ještě spoustu let štastného života, jsme moc rádi že tě máme heart Fotogalerie z oslavy je zde.

20.4.2013
Nádherný den si užila Týna a Kyblík na farmě Ztracenka s partou bezva lidí a salaší. 14 berňáků,  Toby pana domácího a na procházce jsme na zahradě u jedné vilky uviděli další berňáckou 8mi letou dámu s přátelskými majiteli, kteří se též s námi rádi vyfotili. Naše dámičky se chovaly překvapivě vzorně až na jejich nekonečné somrování kdekoliv. Děkujeme za pozvání na tuhle skvělou akci a všem za příjemnou společnost, za poslintané oblečení se omlouváme. winkFotodokumentace je zde.

15.4.2013
Potěšily nás fotografie od majitelů naší holčičky Bucaneve Maia Amber Bohemia - Sallynky. Vypadá štastná a majitelům moc děkujeme za péči a lásku, kterou jí dávají heart Tady je "Sněženka Maja" jak jsme jí doma říkávali.

 

14.4.2013
Konečně nastalo počasí, které jako jaro vypadá a smečka si to užívala po svém - zde jsou fotky.

31.3.2013
5.ročník velikonočního výšlapu na Mokrsko byl výjimečný, sněžilo, sněhová kalamita zasáhla půl republiky. Na Mokrsko dorazilo 15 psů se svými otužilými majiteli. Za mírného sněžení jsme vyšlápli k rozhledně, utvořili společné foto, rozdali pamětní listy, lampiony štěstí a velikonoční perníčky, za které všichni děkujeme Renatě Sirotkové. Fotografie z akce jsou tady. Pro občanské sdružení Bernský salašnický pes v nouzi jsme vybrali 1738,- Kč a všem účastníkům děkujeme nejen za příspěvek ale i za milou společnost, už se těšíme na další setkání.
Odkazy na fotky dalších účastníků akce najdete v sekci Salašnické noviny.
Dnešní moravský  velikonoční výšlap na Pustevny byl z důvodu sněhové kalamity odvolaný, poprvé v historii, ani silvestrovský výstup nikdy odvolán nebyl. Přesto cca 10 nadšenců vydalo na cestu, s nimi i Flérinka - Bellezza Fleur Amber Bohemia - a zde jsou fotky z Pusteven.
Další setkání salaší proběhne 20.4.2013 a také 1.5.2013 - viz pozvánky, organizuje CHS Czech Paws a p. Hana Kadečková (Luž).

24.3.2013
Mrazivý den, typický pro letošní jaro, při focení nám mrznou ruce a smečka trénovala na koledu - tady smiley

21.3.2013
Nové povídání na Blogu - Nepochopitelné velikonoce a přehled o počasí čtyř ročníků velikonočního výšlapu na Mokrsko.

18.3.2013
Ozval se nám majitel bratra naší Ariny - Artuš Zahrada Záboří. Jeho milovaný Artuš zemřel na následky úrazu pár měsíců před 9.narozeninami a byl do té doby naprosto fit a v plné síle. Jeho fotografie jsou zde, byl to krásný pes a moc nás mrzí, že jsme s majitelem nebyli v kontaktu dříve. Sbohem, bráško krásný, tady je fotogalerie, kterou ti dodatečně sestavila tvá milující rodina, určitě na tebe budou navždy vzpomínat, byl jsi jedinečný heart

17.3.2013
Bonitace Mladá Boleslav
- Borghia Baia Amber Bohemia - chovná, bonitační kód  555ANPTWZ55AO
- Bagattino Bacio Amber Bohemia -
chovný , bonitační kod 535ALSTZ55A0
Gratulujeme majitelům !!!!! Fotografie z bonitace jsou tady.

8.3.2013
Narozeninová oslava - Arinka - 9 let a fotky s komentářem jsou zde, ještě spoustu let ve zdraví a s námi, Arinko heart

6.3.2013
Možná zas na chvíli pár posledních sluníčkových fotek, zamrzlé jezírko a campingové židle v akci - tady.
Nová videa v sekci : jak se umí smečka srovnat do startovních bloků zde.
Naše díry a jámy aneb salašnické sídliště obrazem - zde.
2.3.2013
Po 50ti dnech vysvitlo slunce, vyhřívali jsme se všichni a smečka se česala, zastřihovala a pózovala - zde smiley

23.-24.2.2013 aneb víkend plný sněhu
Sněžilo a sněžilo, odklízeli jsme sníh, bořili se do sněhu, stavěli "psího" sněhuláka, krmili a nežrali ptáčky, rvali se společně ve sněhu..... vše je obrazem zachyceno:
sobota .......................... neděle

22.2.2013
Jak smečka zdolává náš kopec, jak magické jsou pro ně piškotky a co se stane když kosti zapadnou sněhem - naše nová videa v sekci Videa aneb historky z natáčení.

21.2.2013
Od rána sněží, kosti zapadaly sněhem a tak se smečka uvolila k nějakému pohybu před foťákem - zde zdokumentováno smiley

17.2.2013
Návštěva u Beli a Mili (Baltico Tanny Amber Bohemia a Mili Z útulku), vyfotit tyhle dvě gumy je ještě horší než fotit Edýska. Povídání o dnešním dnu je v sekci  Náš Blog "Co život dal a vzal" v roce 2013 a fotky jsou tady. Děkujeme páníkům Belinky za přijetí a dárek, vaše holky jsou dvě štastné feňule heart

16.2.2013
Sníh se střídá s blátem, jeden den sníh je a druhý den není, dnešní procházka byla polosněhová, zde jsou fotky.

14.2.2013
Smečka slavila Valentýna, tady jsou fotky ale jak moc byla oslintaná podlaha než skonočilo focení a mohli se vrhnout na pamlsky - to na nich naštěstí vidět není smiley

12.2.2013
Bethany Bell
a její nové fotky jsou zde a Bellinka dle její paničky říká " Pochopí už konečně někdo, že nejsem čuba, ale LA MADAME" heart

3.2.2013
Dnešní den jsme věnovali smečce, procházce do lesa s foťákem (ač se s plnýma rukama psů příliš fotit nedá) a Kissíkovým ksichtíkům - fotky jsou tady.

2.2.2013
Cestou na předkontrolu zájemců o adopci pejska od BSP v nouzi jsme se zastavili u Edýska  a jeho smečky (Bagattino Bacio Amber Bohemia, Arleta Z Příborského ráje a Bad) a dodáváme fotky za leden-únor 2013 - zde jsou. Ovšem vyfotit Edýska v klidu prostě nelze !!!!

1.2.2013
Konečně přijel někdo ochotný chovat Kissíka, Aleš si to náležitě užíval - tady jsou fotky.

27.1.2013
Týna asi koukala v telce na krasobruslení a takto začala baletit, Kyblík tančí zásadně kolem babičky Ariny takhle a jinak se smečka věnovala kostem, běhu a pamlskům - tady.
Nové fotečky má i Bethany Bell - tady jsou.

25.1.2013
Takhle
to vypadá když se očkuje smečka - přijede"pojízdná" veterinární ošetřovna. Děkujeme Edovi a Markétě !!! Kissík si to užíval a snad by se býval nechal naočkovat ze všechny. Arina bojovala že to nešlo vyfotit a Týna s Kyblíkem se snažily ukrýt do nejmenších škvírek v domě smiley

19.1.2013
Jak se u nás kontrolují návštěvám tašky uvidíte tady.
Také jsme po roce konečně mohli vytáhnout airbob a díky sněhové nadílce se bobovalo. Co na to říkala smečka je zde a jak podotkla jedna kámoška - silně to připomína film "Kokosy na sněhu". Kyblík bob tlačila a Kissík brzdil, Arina se distancovala a Týna vše jen pozorovala smiley

13.1.2013
Sníh stále nikde, slušně mrzne - krátké video pro dokumentaci přidáno do sekce Videa aneb historky z natáčení.

12.1.2013
Trochu mrzne ale tomu co je na naší zahradě se "sníh" říkat nedá takže dnešní fotky vypadají podobně jako jarní - tady jsou.

9.1.2013
Kyblíková zahájila úřednickou kariéru na fakultě a šlo jí to moc dobře - tady jsou fotky smiley

4.1.2013
Pozvánka na 5.ročník velikonočního výšlapu na Veselý vrch u Mokrska 31.3.2013 v 10.30 včetně podrobností je v sekci Salašnické noviny