aktualizováno: 18.04.2024 22:33:16

Amber Bohemia

Archiv Aktualit 2008


Jaký byl rok 2008
přehled Aktualit

27.12.2008 - Blaník
Ani přes hojnou účast salaší i jiných plemen ze všech koutů Čech se nám dnes nepodařilo blanické rytíře probudit. Prý to ale nevadí, mohlo by být ještě hůře tak si to necháme v záloze. Děkujeme všem za účast a skvělou společnost, bylo nám s vámi super. Rádi bychom též poděkovali Markétě od Big Carlose, Sabině Langrovce a Hance F. a její rodině za pomocné ruce k našim holkám. Fotečky z akce najdete přímo tady. Další fotodokumentace bude ke zhlédnutí i na webových stránkách dalších účastníků akce, odkazy dodáme postupně. Kopírování fotek je samozřejmě povoleno  
Fotečky od Ivči + Jim (naše salašnická zpravodajka) jsou zde a krátké video tady.
Další fotečky od Šumpíků jsou zde.
Liv má fotečky tady .
Hagridovi páníci vyfotili toto .

26.12.2008
Vánoční návštěvy a jejich fotky.

 
24.12.2008
Stědrý večer našich salaší  a náš vánoční dárek          ⇒

23.12.2008
Naše holky den před štědrým večerem kují nějaké pikle - fotečky jsou tady.

17.12.2008
Jaká krásná PF od našich přátel dostáváme se můžete podívat v tomto albu.

13.12.2008
Cestou z firemního vánočního večírku na Slovensku jsme neodolali a zastavili se na hodinku v CHS Bernese di Remata u kámošky Iky podívat se na její krásnou Betku a miláčka Daga - na fotečky se můžete podívat tady.

23.11.2008
Do zasněžených Slap přijela návštěva a dovezla nám i oběd, kdo to byl a co jsme měli dobrého zjistíte, když kliknete SEM

19.11.2008
Další naše už velké štěňátko Arčík (Arcano Amber Bohemia) absolvoval kontrolní vyšetření RTG u MVDr. Deckera s výsledkem: DKK 0/0, DLK 0/0 OCD negativní , gratulujeme majitelce Daně .

16.11.2008
 Na dnešní MVP v Praze-Letňanech se předvedl ve třídě mladých Arcano Amber Bohemia (Arčí). Rozhodčí p. Řádek šetřil ohodnocením výborný a zadal pouze 2x, Arčí skončil VD3 z celkového počtu 7mi psů, gratulujeme. Momentky z výstavy jsou tady.

 

15.11.2008
 Pár dnešních fotek - portrétů svědčí o tom, jak nakažlivý je pohled matky Ariny, Týna se začíná tvářit nápadně pododně

14.11.2008
Dnes absolvovala Týna (Allerta Amber Bohemia) kontrolní vyšetření RTG u MVDr. Deckera s výsledkem:
HD 0/0, ED 0/0, OCD neg.

9.11.2008
Byli jsme se podívat na úžasná štěňátka v CHS
Od Mlynařického potoka, pokochejte se s námi - tady jsou fotečky .

3.11.2008
Naše dvě háravky trávily dušičkové svátky
čekáním na ženichy - samozřejmě marně  Jedna je ještě moc mladá a ta starší nás svým prvním porodem tak vyplašila, že se už o ní bojíme .

1.11.2008
Dnes nám udělal velikou radost Badýsek (
Ardito Amber Bohemia). Na cvičáku v Žižicích složil úspěšně zkoušky ZZO - je prvním psíkem od nás, který kdy měl cokoliv společného se cvičákem  Na fotečky se můžete podívat tady  a my tímto děkujeme jeho paničce Lence, že s ním tak skvěle pracuje a jsou bezva sehraná dvojka !!!!!  Další fotečky jsou i zde.

18.10.2008
Pár foteček z domácí bramborové brigády najdete
tady.

14.10.2008
Na
Blogu je stručné shrnutí účinkování našich salašnických holek na klubové výstavě

11.-12.10.2008 Klubová výstava Zárybničná Lhota u Tábora a svod mladých
Za dvoudenní mlhy proběhla klubovka: Arčík (Arcano) V, Týna (Allerta) V, Gina (Aggina) V4, Arina VD (prý je overweight   ). Na nedělní svod mladých dorazili všichni sourozeni a celkové hodnocení vrhu: vyrovananý, pohledný a bez jakýchkoliv závad, které by kohokoliv mohly vyloučit předem z eventuální bonitace. Velice děkujeme všem majitelům že na svod dorazili a přivezli své psíky ve skvělé kondici!!!  Fotečky z výstavy máme
zde, a tady je  fotodokumentace  ze svodu mladých . další fotky z akce jsou k vidění na webových stránkách všech našich odchovanců . V sekci Štěňata - Vrh A je i protokol z Vyhodnocení svodu mladých.

 

 27.9.2008 MVP České Budějovice
Tady jsou fotečky, Týna (Allerta) si ani nevšimla že se vystavuje a skončila jako V2, Arina (Aranka) opět výstavu bojkotovala ale i tak skončila s bezva posudkem jako Výborná. Další fotečky z výstavy najdete také zde (Markéta a Big Carlos) a taky zde (Dudu).
Po skončení výstavy jsme pozvali k nám domů Arčíka (Arcano) a Achila s paničkou a jak se u nás dovádělo můžete vidět tady.


23.9.2008
CHS Trojan z Lomné  má ještě nezadaná štěňátka po kouzelné mamině a úspěšném otci, kdo o tomto plemeni uvažujete - podívejte se jak jsou pěkná a už se hlašte.

21.9.2008
Hity naší Týny - nově na Blogu.

20.9. 2008
 Dnes se uskutečnil výstup salaší na horu Říp, dle přání praotce Čecha a na důkaz, že salaše si nepořizují líní lidé jak psala media. Po skončení akce přijala naše CHS pozvání hraběnky Giny (Aggina Amber Bohemia) k návštěvě jejího panství - fotky z obou akcí najdete zde. Současně na Řípu probíhalo i cvičení místních dobrovolných hasičů - že by se někdo bál o osud památné hory při nájezdu těžkotonážních psíků?
Fotogalerie dalších účastníků výpravy si můžete prohlédnout také u Kalipet , u Dany Šumpíkové,  u Janasky  a další odkazy dodáme postupně .

19.9. 2008
Týna objevila kouzla míčků, Arina se od hrátek distancuje. Tady je vše vyfocené a koho zajímají horozelecké výkony naší Týny, může se podívat sem.

11.9. 2008
Nové fotografie - hrátky našich holek v zapadajícím slunci a pivní dýchánek .

6.9. 2008 - Dog show Rybníky
 Dnes se nám opravdu dařilo, Dana Šumpíková nám svěřila na vystavování Arčíka takže jsme vyrazili se třema salašema a v neskutečném hicu uspěli takto:
Allerta Amber Bohemia (Týna) - V1, Vítěz třídy mladých,
Arcano Amber Bohemia (Arčík) - V1, Vítěz třídy mladých,
Ardito Amber Bohemia (Badýsek) - V3
Aranka Zahrada Záboří (Arina) běhala o první místo a to přesně nesnáší, takže si postavila hlavu a z kruhu odešla. I přes toto "ochotnické vystoupení" obdržela ve třídě otevřené - obsazené 8mi fenkami - neuvěřitelné V3.
Děkujeme ochotné jezince Ivče+Jim za pomoc při zvládání naší smečky a fotodokumentaci celé akce. Takto se tvářila matka, pyšná na své potomky.
A jak se měl Arčík po celou dobu pobytu u nás můžete zkontrolovat zde.

1.9. 2008
Na naší zahradě pomalu končí léto, tady je pár foteček našich holek.

31.8. 2008  
MVP Mladá Boleslav - ve třídě veteránů se objevila máma naší Ariny - krásná Ariel Tichý dvůr a tak jsme neodolali a udělali jí fotoalbum.

28.8. 2008
Přidali jsme další srpnové fotečky, rvačky, pračky, piškotky a návštěva černého fešáka Amise, k prohlednutí rovnou zde.

6.8.2008
Fotoreportáž ze soukromé oslavy Týny najdete tady

2.8.2008
Na naší zahradě proběhla oslava 1.narozenin našich štěňátek vrhu A, která se narodila 6.8. 2007. Fotodokumentace z oslavy  je tady a srovnávací fotečky před rokem a po roce zde.  Děkujeme všem majitelům našich štěňátek za návštěvu, lásku a péči, za přátelství a za to, že jsou takoví jaci jsou - nemohli jsme si přát pro naše miláčky lepší majitele !!! Pozvaným hostům děkujeme též za návštěvu na oslavě a za jejich přízeň a přátelství.

 

23.7. 2008
Na Blog jsme přidali další povídání o našich salaších.

14.7. 2008
 Dnes odešel do psího nebíčka veterán v naší domácnosti, 15ti letý jezevčík Venda, povídání o něm a poslední rozloučení je na našem Blogu - zde

 

7.7.208
Do našeho jezírka s lekníny se přijela vykoupat Gowee, chtěla zkusit i bazén ale nebylo jí to dopřáno . Celá akce je zdokumentována zde !! A ještě je na Blogu celé povídání o průběhu koupele .

5.7. 2008
Konečně skončila úmorná vedra a naše holky mohly vyběhnout ven i jindy než za tmy. Tady je pár foteček.

27.6. 2008
Přidali jsme na naše stránky sekci - Rady pro začínající chovatele, kde jsou setříděny naše poznatky a zkušenosti - převážně formou odkazů a některé texty jsou převzaty z berňáckého Fora od jezinek .

17.6. 2008
Na Blog jsme přidali nové povídání.

15.6. 2008
Vypravili jsme se na výstavu, ovšem bez našich holek (obě hárají). Naši CHS reprezentoval na OV v Trmicích Arčík, se zbrusu novým handlerem, a dopadlo to úžasně - V1, vítěz třídy. Tomáši, byli jste super !!!

Na zpáteční cestě z výstavy jsme se ještě stavěli na cvičáku v Žižicích. Fotečky z obou akcí jsou tady.

 Na zpáteční cestě domů jsme ještě zkontrolovali Badýska - dnešní fotečky jsou přímo tady .

14.6. 2008
Na celé naší zahradě vykvetla jedna jediná kytka. Její osud ve spárech psů sledujte zde.

13.6. 2008
Natírali jsme plot. Sami bychom to nezvládli, přišli mám pomoc Petr a Robert, klienti chráněného bydlení Slapy. Naše smečka si je zamilovala, hlavně když měli svačinu či oběd  Na fotečky se můžete podívat rovnou zde. Oběma hochům moc děkujeme.

7.6. 2008
Na krátkou návštěvu k nám přijela Happy Gowee Gasadela, původně byl sice plán na delší dobu ale... prostě občas to nevyjde, tak snad příště. Tady jsou fotečky z dnešní návštěvy, největší radost z návštěvy měl náš jezevčík Venda, smál se celou dobu.

31.5. 2008
V den, kdy padl v Klementinu 140 starý teplotní rekord, vybojoval Arcano Amber Bohemia na KV v Hradci Králové ocenění V2 - Dano a Arčíku, děkujeme a gratulujeme !! 

 

 

 

25.5. 2008
 MVP Litoměřice, z našich Áčkových dětí máme fakt radost, v 9ti měsících už ve  třídě mladých - jako nejmladší ze všech účastníků získala Aggina Amber Bohemia skvělé V2, Arcano Amber Bohemia VD pro svůj štěněčí výraz. No aby ne, stál vedle o půl roku staršího bratránka Andy Rainbow Star .

22.5.2008
Přidáno nové povídání na Blog.

21.5. 2008
 Dnes jsme byli navštívit v Liberci  naší Kytí (Astera Amber Bohemia). Z nejmenšího štěňátka vyrostla krásná psí slečna s úžasně milou povahou, mazlivá, vstřícná k lidem i psům - prostě klasická bernská ženská. Je štastná, spokojená, miluje svou rodinu a daří se jí víc než skvěle. Děkuji paničce Marcele Vítkové za péči a lásku, kterou Kytí dává. Tady je možné podívat se na fotečky Kytí a její spolubydlící čau-čau Elsy.

10.5.2008
 Na klubové výstavě KŠSP v Rožnově získal Arcano Amber Bohemia ocenění V ve třídě mladých, kde byl v podstatě nejmladší (o 3 dny a byl by býval ještě v dorostu), běhal o pořadí ale skončil pátý v konkurenci víc než 40 psů - takže super úspěch . Děkujeme majitelce Daně a moc gratulujeme, fotečky najdete tady.
Aby nám nebylo líto, že jsme nebyli na klubovce, přijela nás navštívit Happy Gowee Gasadela s páníky, koukněte se sem, jak jsme si to všichni užívali.  

8.5.2008
Volný den  jsme využili k návštěvě rodičů a holky jim trochu upravily zahradu, dvůr a nevynechaly ani vnitřek domu  Fotodokumentaci najdete zde.

3.5.2008
 

Krajská výstava Lysá nad Labem : Aggina Amber Bohemia VN1, Allerta (Týna) Amber Bohemia VN2, Arcano Amber Bohemia VN1, Aranka Zahrada Záboří VD. Děkujeme majitelům našich štěňátek za skvělé předvedení a péči !!!  Momentky z výstavy najdete zde.

 

20.4.2008
MV České Budějovice, naše štěňátka jsou i nadále úspěšná, Arčík (Arcano) VN1, Týna (Allerta) VN2 a máma Arina V. Děkujeme majitelce Arčíka paní Daně za super předvedení a péči, kterou věnuje našemu odchovanci. Tady jsou momentky z výstavy.

19.4.2008
Přidán nový textík na Blog.

8.4.2008
Dubnové hrátky - přidána nová fotogalerie.

2.4.2008
Badýsek chodí na cvičák a má spoustu salašnických kámošů, tady jsou fotečky - máme z něj radost.

29.3.2008
Po jarních sněhových dnech se konečně udělalo to pravé jaro a tak jsme se dali do zahradních úprav, naše smečka nás bedlivě sledovala. Tady je pár foteček.
A nejen nás vylákalo počasí ven, také Arčík a jeho smečka vyrazili do lesů, majitelé nám poslali pár skvělých foteček krásných salaší

26.3.2008
Přidali jsme fotečky z letošních "sněhových velikonoc".

23.3.2008

 
MVP Praha - Letňany, fotečky najdete zde a výsledky? Na nás úplně super:
Týna VN1
bráška Arcano VN1
Arina V

14.3.2008
Naše Kytka - Astera má od dnešního dne také své webové stránky

8.3.2008
Arina dnes oslavila své čtvrté narozeniny, byl dort, narozeninové čepičky a oslava probíhala formou "garden party"  Fotečky jsou zde.

6.3.2008
Ardito Amber Bohemia - Bady, má své vlastní webové stránky !!!

1.3. 2008
 Klubová výstava České Budějovice byla pro naší CHS nesmírně úspěšná. Z našich 5ti štěňátek na výstavu dorazila 4, Aggina (Gina)v dorostu-feny získala ocenění VN1, Allerta (Týna) VN, Ardito (Bady) v dorostu-psi obdržel VN2, Arcano (Arčík) se rozhodčímu líbil evidentně nejvíc ale kvůli občasnému mimochodu mu udělil zatím jen N. Pro nás to byl neskutečný úspěch a moc a moc děkujeme všem majitelům.
Aggina postoupila do soutěže o nejlepší dorost výstavy a mezi všemi plemeny získala úžasné 3. místo. Prostě - výstavní premíéra se vydařila.
Máma Aranka (Arina) ve třídě otevřené získala ocenění V.
Fotky z výstavy jsou zde.

23.2. 2008
Dnes se sešel celý vrh A na cvičáku v Žižicích, aby natrénoval socializaci před klubovkou. Děkuji všem majitelům, že se dostavili, děkuji jim za péči a lásku, kterou věnují svým psíkům a našim štěňátkům, víc si chovatel snad ani přát nemůže - mít bezva páníčky pro svůj odchov. Díky moc a fotečky najdete zde.

17.2.2008
Aktuální fotografie našich holek - netypický únor 2008.

2.2. 2008
Naše štěňátka vrh A oslaví co nevidět půl roku svého života. Jejich aktuální fotečky najdete na zde a na Blogu je sepsán dnešní zážitek -jak se převtělil Káma v Arinu .

19.1.2008
Dnes se na nás přijel podívat Arcano - Arčí s kámošem Achilem. Fotečky jsou tady.

13.1.2008
Konečně se nám podařilo vložit do fotogalerie kalendář na rok 2008 s fotografiemi berňáků Salašnických jezinek !

 
6.1.2008
Naše štěňátko Aggina (Gina) dostala od svých milujících páníčků novoroční dárek - vlastní webové stránky  !!
Fotogalerie ze života našich štěňátek od narození až po současnost najdete zde .
Sbírku PF od chovatelů a milovníků psů všech ras a našich příznivců a přátel najdete tady .