aktualizováno: 24.03.2024 16:52:04

Amber Bohemia

v roce 2010


Trénink paměti

 1.12.2010

Paměť se má trénovat, teď si jí trénuji fest. Je to horší než při Pexesu, to je jen hra, ale já teď trénuji na živých tvorečcích a to už je horší když se udělá chyba.

 10 štěňátek, 8 bradavek – aby se napili všichni, aby pili rovnoměrně od feny, abych je rovnoměrně dokrmila z lahve, abych na nikoho nezapomněla, aby někdo nepil jen z lahve a od feny vůbec, aby…… no děs.

Neustále počítám od jedné do deseti, opakuji si barvy mašliček. Vínová pila od feny, pila už z lahve ? Nebo to bylo naopak ?

Kolik štěňátek je u feny, 6 ? Kde mám zbylé 4 ? Za ní ? Nebo pod ní ? Kdo mi chybí, která barva ? Sakra, už zase se vínová nacpala k té největší bradavce, vždyť tam byla před chvílí, k největší teď musí růžová, ta tam ještě nebyla…..

V noci ze spaní počítám do deseti a před očima mám duhu, jedna barva přechází v druhou – velikonoční pomlázku s mašličkami nechci příští rok ani vidět !!!!!

Po-porodní povídání

30.11.2010 

Pokud si někdo naivně myslí, že výraz „porodní bedna“ vystihuje účel určení, tak u nás máme po nedávném porodu naší Týny naprosto jiné zkušenosti.

Po nastěhování bedny cca 10 dnů před porodem domů do pracovny si bednu pro sebe zabral Kissík a spokojeně v ní prospal všechny noci. Začala jsem přemýšlet o další bedně pro Týnu, nevypadalo to, že by ji hodlal za účelem porodu přepustit komukoliv.

Pak nastal čas porodu a Týna ? Zcela určitě nehodlala rodit v nějaké bedně ! Proč taky, bude přece rodit tam, kde bydlí. Takže kromě koupelny, WC a kuchyně… rodila postupně ve všech místnostech našeho domu!  V bedně porodila jen jedno štěně, to asi omylem nebo proto že šla právě kolem a přišlo jí to jako dobrý nápad. Všechna štěňata rodila ve stoje, jen to jedno v bedně porodila vleže.

Porod Týny byl něco mezi komedií a hororem. 9 štěňat přišlo na svět přirozenou cestou, poslední 4 za asistence našeho veterináře, který si k nám přivezl cestovní veterinární ordinaci včetně sona. Po porodu 9tého štěněte sono ukázalo hluboko v hrudníku ještě jeden plod, který se jevil jako ne zcela vyvinutý a i přes další dávku oxytocinu se plod neposunoval k pánvi. Odjeli jsme na veterinu s tím, že ten „nepodarek“ bude odstraněn. K překvapení našemu i našeho veterináře se ukázalo že je to další zdravé a životaschopné štěňátko, které se ukrývalo za záhybem střeva a proto na sonu nebylo vidět celé. A prý by se ani přes to střevo samo neprobojovalo na svět. Skončili jsme s celkovým stavem 10 miminek, vyvalenýma očima a totálním vyčerpáním po 18ti hodinách od porodu prvního štěněte.

A teprve pak začala porodní bedna plnit svůj po-porodní účel, Týna s mimiškama se nastěhovala a Kissík vůbec neprotestoval když tu nadílku uviděl. V průběhu porodu byly zavřené dveře do pracovny a jak Kissík tak Arina se dožadovali vstupu a chtěli vidět co se tam děje a co se to odtud ozývá. Když jsme jim to konečně po 36 hodinách umožnili… Arina znechuceně odešla a Kissík s vytřeštěnýma očima vycouval z pracovny. Od té doby je klid, dveře do pracovny zůstaly otevřené a oba naši dospělci je obcházejí obloukem aby se na ně náhodou nevyřitilo nějaké otravné štěně, o které by se museli starat – prý to rádi přenechají Týnušce. Ale o to více oba hlídají pozemek !!!

Další putování porodní bedny

23.7.2010

Naše putovní porodní bedna se teď na delší dobu usídlila v Plzeňském kraji. Stihli se v ní narodit malí Velcí švýcarští salašničtí psi ale kromě fotečky nemáme žádné další podrobnosti. Snad se jim daří dobře už v nových rodinách, moc bychom jim to přáli.

 

Jako další plzeňáci v pořadí se 13.7.2010 narodilo 10 mimin vrhu A CHS Z Tymákovské zahrady (matka je Barbie z Lesní čtvrti a otcem  César pod Radyní). 6 feneček a 4 pejsci a všichni budou potřebovat nové páníčky. Kontakt na chovatelku je: Kraftova.Alena@seznam.cz a fotečky jsou zde: 
A takto zhodnotila bednu paní chovatelka Alena: „Pokud se týká cestovní "bedny", už jsem říkala, že bych chtěla vidět toho šikovného chlapa, který jí vytvořil- je opravdu super!! Dobře se udržuje, na milimetr se vešla do kufru našeho auta  a co už toho asi odchovala!!!

Bedna je opravdu skvělá  -také bych nerada čekala do poslední chvíle na "domácí výrobu" a také jsme v ní týden před porodem seděly obě a mlsaly tam spolu dobroty -aby se vytvořily příjemné asociace. A povedlo se  -po horečnětém rozhrabání opečovávaných záhonků na zahradě /asi 20x vyhozeném muškátu/ těsně před porodem naše Beninka šla ukázkově do bedny a dobře to dopadlo.“

Máme velkou radost a i tomuto krásnému vrhu přejeme jen to nej… , hlavně zdraví a milující nové rodiny.

Jo a bedna bude za 2 měsíce volná….. kdyby měl někdo zájem J

A nezapomeňte na podmínku zapůjčení: poslat fotečky a povídání !!!!!

Kiss – elektrikář nebo útěkář ?

23.3.2010

Dálkově ovládaná vrata jsou bezva věc do doby než před nimi zastavíte, mačkáte ovladač a ono nic. Říkáte si – asi je ovladač vybitý a jdete zkusit otevírání přímo přes elektrický spínač. A ono zase nic. Že by nešla elektřina ? Kdepak, světlo svítí.

Stačí letmý pohled směrem k vratům a vše je jasné. Nás „malý“ jedenáctiměsíční pejsek Kissík opět věnoval svou pozornost kabelům ale jelikož tyto byly  tentokrát zasekány ve zdi, vytáhl je a trochu pokousal.

Nevíme, zda si Kissík plánuje v budoucnosti založit živnosťák na kabelové vedení ale zcela určitě se už těší na návštěvu našeho dvorního elektroopraváře a se zájem mu bude koukat na ruce, obdivovat jeho nářadí a už si bude v duchu plánovat další úpravy naší elektroinstalace.

Další možností je, že si chtěl bránu otevřít a jít se podívat na zastávku autobusu, což je jeho další záliba – vyběhnout vraty, nereagovat na volání, doběhnout na zastávku, nastoupit do busu prostředními dveřmi, pozdravit cestující a navzdory vyvěšenému pokynu předními dveřmi vystoupit. Zděšení moje, cestujících a řidiče si asi umíte představit všichni.